Amazon lansează un magazin de cadouri handmade, Google lansează Google Payment API în Brazilia, Baidu și Shouqi vor dezvolta mașini autonome fără șofer, iar congresul brazilian votează legi care ar putea afecta Uber

 

Facebook introduce noi tool-uri publicitare pentru sezonul de cumpărături de sărbători

Funcția Dynamic Creative oferă brandurilor posibilitatea de a crea mai multe variații ale anunțurilor publicitare, cu diverse combinații de imagine, video și text prezente. Conform reprezentanților rețelei sociale, sistemul Dynamic creative va analiza care versiune a reclamelor a avut cele mai bune statistici și în ce destinație de plasare, oferind cifrele în vederea maximizării rezultatelor. (sursă)

 

Baidu și Shouqi vor dezvolta mașini autonome fără șofer.

Shouqi Limousine este un operator car-hailing deținut de statul chinez, care în cadrul colaborării cu Baidu va primi acces la serviciul Baidu Map și va oferi asistență privind dezvoltarea de hărți de mare precizie pentru mașini autonome. Baidu va oferi software și hardware pentru a ajuta noile vehicule să navigheze folosind tehnologie AI. Baidu va produce în masă 4 vehicule autonome până în 2021. (sursă)

 

Amazon lansează un magazin de cadouri handmade.

Prin această mișcare, Amazon provoacă o mișcare în piața pe care lider este Etsy, ai cărui investitori vor fi afectați. Programul Amazon Handmade a fost lansat în 2015 și vinde bunuri precum bijuterii, papetărie și articole pentru petrecere în 30 de țări. Mai recent, microsite-ul s-a extins pe zona de haine, pantofi și articole pentru animale. Noul magazin de cadouri va vinde articole pentru ocazii precum nunți sau sărbători populare. (sursă)

 

Alipay susține GCash, un nou sistem de plăți mobile lansat în Filipine.

Prin acest nou sistem, antreprenorii vor putea face plăți folosind coduri QR fără a fi nevoiți să instaleze aparatură adițională. Ant Financial a oferit tehnologia offline pentru aplicația de mobile wallet Gcash. Aplicația este deținută de Globe Telecom, operator major de telecom din Filipine. Un alt partener al Alibaba în Filipine este agenția imobiliară Ayala Group. (sursă)

 

Google lansează Google Payment API în Brazilia.

Această mișcare va fi făcută de Google în colaborare cu jucătorul fintech Brazilian EBANX și are drept scop oferirea de metode de plață la nivel local în America Latină pentru comercianți internaționali. Noul API al Google va permite cumpărătorilor brazilieni să plătească pentru comenzi utilizând orice card de credit salvat în contul de Google sau Android Pay sau orice nou card adăugat prin intermediul EBANX. (sursă)

 

Ofo se extinde în Portugalia.

Aplicația mobile de bike-sharing Ofo s-a extins în orașul portughez Cascais, vizitat de peste jumătate de milion de turiști annual. Municipalitatea are 75 de kilometri de benzi pentru bicicliști. Ofo a conectat peste 10 milioane de biciclete în peste 180 de orașe din 17 țări și s-a poziționat deja drept unul dintre liderii de mobilitate la nivel global. (sursă)

 

Android a introdus o funcție controversată în urma celui mai recent update.

O nouă permisiune numită “activity recognition” poate monitoriza activitatea fizică a unui utilizator și o poate share-ui cu aplicații terțe. Această permisiune a fost share-uită pe Reddit. Practic mișcarea unui utilizator pe jos, în alergare, cu bicicleta sau în vehicule poate fi monitorizată cu ajutorul senzorilor din telefonul mobil. Există și alte aplicații care folosesc această permisiune. (sursă)

 

Co-fondatorul Alibaba, Joseph Tsai, achiziționează o participație în echipa americană de baschet profesionist Brooklyn Nets.

Tsai a ajuns la un acord în vederea cumpărării a 49% din echipa americană, cu opțiunea de a cumpăra pachetul majoritat până în 2021. Prețul de achiziție va fi la o evaluare de 2,3 miliarde USD a echipei. Precedentul record de preț pentru achiziția unei echipe NBA a fost de 2,2 miliarde USD pentru Houston Rockets. Mikhail Prokhorov va rămâne proprietarul operațional al Nets în următorii 4 ani. (sursă)

 

Carousell, marketplace C2C din Asia de Sud-Est, primește 70 de milioane USD finanțare.

Volumul brut de vânzări al Carousell este de 5 miliarde USD pe an și va avea venituri nete de peste 10 milioane USD în acest an. Printre serviciile nou dezvoltate de companie se vor număra un serviciu de abonament pentru o aplicație pro pentru comercianți, agenții imobiliare și recrutori. Carousell este lider regional pe segmentul de articole second-hand. (sursă)

 

Modelul de business al Uber este amenințat de schimbări legislative din Brazilia.

CEO-ul Uber se va deplasa în Brazilia înaintea unui vot din Congresul țării care ar putea afecta operațiunile companiei. Vizita CEO-ului Uber va include Sao Paulo, cea mai mare piață a Uber după numărul de curse efectuate, și Brasilia, capitala administrativă a țării. (sursă)

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.