“PSD2. New Business Models” Fintech Banking Summit – 28-29 noiembrie

 

Pe 28 și 29 Noiembrie, la Institutul Bancar Român, NOCASH organizeaza “PSD2. New Business Models” Fintech Banking Summit.

 

“PSD2. New Business Models” Fintech Banking Summit este o ocazie excelentă pentru ca profesioniștii de pe diverse poziții din industrii variate (banking, IT, avocatură, comunicare) – manageri și coordonatori dezvoltare produs, risc, IT, canale alternative & transformare digitală, marketing, juridic, comunicare, interesați de perspectivele locale și internaționale pe care PSD2 le generează să fie informați în detaliu despre felul în care această directivă va afecta plățile de zi cu zi în anii ce vor urma.

Până în acest moment, cu o lună înainte de start, organizatorii Fintech Banking Summit confirmă prezența la București a zece experți din străinătatea care se adaugă șase din România.

Unul dintre experții internaționali este Gijs Boudewijn, președintele Comisiei privind Sistemele de Plăți din cadrul European Banking Federation și Director General Adjunct al Dutch Payments Association. În cadrul prezentării intitulate “PSD2 și GDPR: un mariaj fericit?”, expertul va vorbi despre ultimele dezvoltări privind implementarea PSD2, în mod special despre forma finală a standardelor tehnice (RTS – Regulatory Technical Standards) privind autentificarea clienților (Strong Customer Autentication) și comunicarea securizată (Secure Communication), care cel mai probabil că va fi finalizată de către Comisia Europeană pe 25 noiembrie 2017.

Gijs Boudewijn va aborda și subiectul conflictelor (percepute) între PSD2 și regulamentul general privind protecția datelor care va intra în vigoare la 25 mai 2018 precum și tema perioadei intermediare, între 13 ianuarie 2018 și Q3 2019, când RTS va deveni aplicabil: o perioadă de vid legislativ care va exista în unele state membre, ce nu vor reuși să respecte termenul de transpunere.

Din dorința de a prezenta participanților cât mai multe puncte de vedere, organizatorii “PSD2. New Business Models” Fintech Banking Summit vor extinde numărul vorbitorilor până la un total de peste 20 de experți, care vor aborda o serie de 6 tematici principale:

  1. Cadrul legal PSD2 – prezentat de autorități din România și din Europa care sunt responsabile de transpunerea Directivei.
  2. Companiile Fintech – numite și “neobanks of the future”. Exemple de “coopetition” între bănci și jucători fintech inovativi.
  3. Modele noi de afaceri – exemple de colaborări între bănci și operatori de telefonie mobilă.
  4. Tehnologia Blockchain în scopul optimizării operațiunilor bancare – soluții care pot revoluționa industria bancară.
  5. Impactul PSD2 asupra comerțului electronic.
  6. Cercetare de piață – conceptul de “open banking” văzut de bancherii din Europa și populația României.

 

 

Partenerii conferinței sunt VASCOAssecoKPMG, iar partenerii instituționali sunt ARB, IBR, APERO și ARMO.

Pentru înregistrare accesați http://nocashevents.ro/tickets/.

Organizatorul “PSD2. New Business Models” Fintech Banking Summit este NOCASH, deținătorul și administratorul www.nocash.info.ro, prima (începând cu 2001) și încă singura platformă de știri din România dedicată exclusiv monitorizării și promovării plăților electronice.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.