Alibaba demarează Festivalul de Shopping de Singles Day, Amazon Prime Video se lansează pe Xbox, Target comandă online pentru clienți dacă rămâne fără stoc în magazinul fizic, iar Google renunță la extensia de țară și oferă rezultate de căutare pe baza locației utilizatorului

 

Orange lansează propriul său serviciu bancar în Franța.

Gigantul telecom țintește o cotă de 25% din piața franceză de online și mobile banking capitalizând pe rata în creștere de folosire a smartphone-urilor. Lansarea face parte din strategia companiei de a găsi surse alternative de venit și a de a-și păstra clienții. Este prima încercare de lansare a unei bănci de sine stătătoare de către o companie telecom. Orange țintește 2 milioane de clienți în 10 ani. (sursă)

 

Alibaba demarează festivalul de cumpărături de Singles Day.

Alibaba a demarat evenimentul său anual de shopping, echivalentul chinezesc al Black Friday. Anul acesta va fi prima oară când comercianții și consumatorii vor experimenta “new retail”, o experiență care subliniază estomparea graniței dintre cumpărăturile online și offline. Anul trecut, Festivalul de Singles Day a generat vânzări de 17,8 miliarde USD în 24h, față de doar 2,74 miliarde USD generați de Black Friday din SUA. (sursă)

 

Remitly obține 115 milioane USD și anunță extinderea pe piața din Asia.

Remitențele transfrontaliere vor atinge 600 de milioane USD anul acesta, din care trei sferturi vor merge către țările în curs de dezvoltare din Asia, Africa și America Latină. Compania din Seattle ajută migranții din SUA și Marea Britanie să trimită bani acasă. Remitly declară că sistemul său este folosit pentru trimiterea a 4 miliarde USD anual la nivel global. Remitly concurează cu start-up-urile similare WorldRemit și Instarem. (sursă)

 

Amazon Prime Video se lansează pentru Xbox One.

Serviciul va fi disponibil și pe Xbox One X la lansarea acestuia în magazine pe 7 noiembrie. Aplicația de streaming va fi disponibilă în Canada, Mexic, Franța, Italia, Spania și India. În ianuarie 2016 Netflix a devenit disponbil pe aproape întreg globul, Amazon Prime Video urmând modelul, lansându-se pe 200 de piețe în decembrie 2016. Lansarea pe Xbox One reprezintă extinderea Amazon la nivel de platforme. (sursă)

 

Target lansează o aplicație prin care poate comanda pentru clienți articole lipsă din magazinul său fizic.

Prin device-urile angajaților din magazine se poate comanda pentru clienți. Aceștia trebuie doar să introducă detaliile cardului de credit. De asemenea, în magazinele Target există un sistem de self-checkout mai intuitiv și Wi-Fi mai puternic. În magazine se folosesc boți care rezolvă în mod automat problemele legate de stocuri. Target pariază pe îmbunătățiri tehnologice multiple de mică anvergură. (sursă)

 

Square lansează un nou produs hardware, Square Register.

Este vorba de un point-of-sale complet integrat dezvoltat in-house pentru a funcționa în orice business. Square Register oferă comercianților o platformă POS complet integrată la prețul de 999 USD sau în rate lunare de 49 USD timp de 24 de luni. Comercianții pot accepta orice formă de plată prin card și sunt taxați cu un comision de 2,5% + 0,10 USD per tranzacție. (sursă)

 

Senatul brazilian adoptă o versiune mai blândă a legii care reglementează serviciile de car-hailing precum Uber.

Uber a declarat la începutul săptămânii că dacă legea va fi adoptată în forma originală ar putea să îi afecteze funcționarea pe piața din Brazilia, a doua sa cea mai mare piață. CEO-ul Uber a declarat că serviciul ar deveni prea scump și birocratic și ar afecta peste 500.000 de șoferi. Senatorii brazilieni au renunțat la reglementările care obligă șoferii să îndeplinească aceleași criterii ca vehiculele de transport în comun. Șoferii Uber vor fi însă supuși licențierii și taxărilor municipale. (sursă)

 

Samsung investește în Innoviz Technologies, start-up israelian de tehnologie lidar pentru mașini autonome.

De asemenea, Innoviz a obținut o finanțare de 73 de milioane USD, sumă extinsă de la 65 de milioane USD. Printre finanțatori se numără Delphi Automotive, Magna International, Naver, la care se adugă Samsung și SoftBank. Compania dezvoltă în prezent 2 produse lidar: InnovizOne, pentru stadii avansate de condus autonom și InnovizPro, pentru companii care își testează propriile vehicule autonome. (sursă)


Google lansează un kit de hardware pentru Google Hangouts.

Pachetul de produse include un microfon cu speaker, o cameră ultra HD, un controller pentru touchscreen și un Chromebox. Prețul pachetului este de 1999 USD. Kit-ul este adresat organizațiilor mari și este destinat îmbunătățirii comunicațiilor dintre echipele aflate la distanță și între organizații. Microfonul este singurul produs din cele 4 dezvoltat de Google însăși. (sursă)

 

Google va renunța la extensia de țară din numele său de domeniu și va oferi rezultate de căutare bazate pe locația utilizatorilor.

Astfel, indiferent dacă o căutare s-a efectuat de pe google.com, google.co.uk sau google.com.au, rezultatele returnate vor fi bazate pe locația utilizatorului, așa cum este percepută de motorul de căutare. Google a declarat că schimbarea va impacta desktop search, hărțile, aplicația Google de pe iOS și serviciile mobile web. Serviciile Google YouTube, Blogger, Google Earth și Gmail operează după localizare. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.