Alibaba raportează o creștere de 50%, Apple raportează o creștere de excepție în ultimul trimestru, Amazon ar putea intra pe piața de monedă virtuală, iar Bitcoin depășește 7000 USD

 

Alibaba raportează o creștere de 50% a volumului brut de vânzări.

Tmall a crescut cu 49% datorită creșterilor din zonele de electronice și FMCG. Alibaba a lansat programul de fidelizare 88 Loyalty Membership pentru a recompensa clienții fideli ai Tmall și Taobao. Veniturile totale ale companiei au ajuns la 61%, la 8 miliarde USD. E-commerce-ul per total a crescut cu 63%. Numărul de cumpărători activi anual a crescut la 488 de milioane. Veniturile din cloud s-au dublat la 450 de milioane USD. (sursă)

 

Apple raportează o creștere de excepție pe ultimul trimestru fiscal.

Apple este într-o poziție favorabilă de a-și îndeplini targetul pe trimestrul următor, datorită cererii foarte mari de iPhone X. Toate produsele și serviciile Apple au fost pe creștere, inclusiv zona de iPad. Vânzările de Mac au crescut cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar serviciile au crescut cu 34%. Livările de Apple Watch au crescut cu 50%. Chiar și veniturile de pe piața din China au crescut cu 12%. (sursă)

 

PayPal va demara serviciile de plăți în India începând cu săptămâna viitoare.

PayPal va fi disponibil ca metodă de plată la unii comercianți indieni. PayPal nu a aplicat pentru o licență de instrumente de plată preplătite de la Reserve Bank of India dar ar putea folosi infrastructura UPI prin băncile locale pentru a facilita plățile pe piața internă. PayPal este momentan disponibil în India doar pentru plăți transfrontaliere și P2P. (sursă)

 


New York times obține venituri de aprox. 800 de milioane USD din digital.

Veniturile din abonamente și advertising a crescut cu 30% în luna septembrie. Creșterea lunară medie din ultimul an a fost de 16%. Dacă vânzările pe zona print țin pasul, vânzările ar putea atinge 579 de milioane USD din digital anul acesta. Veniturile ar putea atinge 900 de milioane USD în 2020. Chiar cu o creștere sub medie, de 12%, New York Times ar urma să aibă venituri de 813 milioane USD în 2020. (sursă)

 

Amazon își întrerupe serviciul de livrări grocery în anumite zone.

AmazonFresh a anunțat că va întrerupe livrările grocery după 30 noiembrie în anumite zone din Pennsylvania și New Jersey. Anumiți utilizatori din California, New Yoek și Maryland au raportat că au primit același mesaj. AmazonFresh a fost demarat cu obiectivul de a acapara o cotă consistentă dinn piața de grocery americană, cifrată la 700 de miliarde USD. (sursă)

 

Didi Chuxing va implementa o rețea de stații de realimentare pentru mașinile electrice.

Didi Chuxing are peste 260.000 de vehicule electrice în flotă. Sistemul de stații de realimentare va fi construit prin joint venture și va fi disponibil și pentru alte vehicule electrice. În 2016, aprox. o jumătate din mașinile vândute în China au fost electrice, de patru ori mai multe ca în SUA. Proiectul de stații de alimentare pentru vehicule electrice se va numi Orange Project. (sursă)

 

MercadoLibre înregistrează creșteri consistente în Brazilia și Mexic.

În Brazilia, livrările au crescut cu 68% iar în Mexic cu 128%. Acestea au fost principalele motoare de creștere pentru MercadoLibre în trimestrul 3. Platforma a înregistrat creștere pe majoritatea liniilor de activitate, în special pe frecvența cumpărăturilor și cantitatea de articole vândute. Creșterea se datorează faptului că MercadoLibre a oferit livrare gratuită în ultima perioadă. (sursă)

 

Blue Apron raportează rezultate sub așeptări pe trimestrul 3.

Compania a depășit estimările de venituri, însă pierderile sale au crescut peste așteptări. Veniturile Blue Apron au fost de 211 milioane USD, o creștere de 3%. Costul bunurilor vândute au crescut cu 13% față de aceeași perioadă din anul trecut. Blue Apron a avut probleme în zona de customer retention. (sursă)

 

 

Bitcoin depășește 7000 USD.

Moneda virtuală a depășit prețul de 7000 USD per unitate, după ce Coinbase a tranzacționat Bitcoin cu 7140 USD per unitate. Prețul a crescut astfel cu 9%, însă s-a stabilizat la 7075 USD per unitate. Bitcoin a depășit mai multe bariere în ultima lună, trecând de 5000 USD pe 12 octombrie și a crescut constant până în prezent. (sursă)

 

 

Amazon ar putea intra pe zona de monedă virtuală după ce a cumpărat trei nume de domenii legate de acest segment.

Un reprezentant Amazon Pay a declarat că Amazon nu are planuri de a intra pe piața de monedă virtuală deoarece nu este încă suficientă cerere. Domeniile achiziționate de Amazon sunt amazonethereum, amazoncryptocurrency, amazoncryptocurrencies. Există în industrie zvonuri conform cărora Amazon ar putea accepta în curând plata în monedă virtuală. (sursă)

 

Visa va lansa platforma sa de plăți în timp real pe piața din Europa.

Decizia a fost luată în urma creșterii puternice pe alte piețe cheie. Visa Direct permite efectuarea de plăți P2P, B2C și B2B și inclusiv transfer de fonduri, operațiuni care se desfășoară în câteva minute. Visa a încheiat un parteneriat cu Worldpay în vederea lansării în Europa. Visa lansează și un API pentru developeri în vederea facilitării implementării acestui sistem de către comercianți și bănci. (sursă)

 

AutoTrader și OLX fuzionează pe piața din Africa de Sud.

AutoTrader, liderul pe zona de markeplace-uri online de vehicule face parte de acum din grupul OLX, deținut de Naspers. Fuziunea a fost aprobată de autoritățile sud-africane. Acest acord arată intenția ambelor companii de a continua să investească în Africa de Sud și să își îmbunătățească serviciile. Piața de mașini din Africa de Sud va fi avantajată de această fuziune. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.