Amazon micșorează prețurile produselor comercianților, vânzările Uber cresc, Tencent lansează platforma de asigurări WeSure, iar producătorii auto europeni plănuiesc o rețea continentală de stații de încărcare pentru mașini electrice

 

Paytm adaugă funcția de chat portofelului său electronic.

Funcția Inbox este disponibilă pentru început pe Android, sistem folosit de marea majoritate a celor 200 de milioane de utilizatori Paytm. Funcția permite userilor să trimită mesaje și fotografii, însă include și posibilitatea de a transfera bani P2P și a accesa jocuri. Paytm este susținut de Alibaba ți SoftBank. Tencent a adăugat o funcție de portofel digital anul acesta, Whatsapp se pregătește pentru o mișcare similară pe piața din India. (sursă)

 

Amazon micșorează prețurile produselor comercianților de pe platforma sa.

Amazon va aplica discount-ul său inclusiv pentru produse precum jocuri pe tablă sau gadgeturi vândute de comercianți cu ocazia sezonului de sărbători. Retailerul concurează agresiv pe o piață a prețurilor mici unde lider este WalMart. Mișcarea permite Amazon să vândă produse la prețuri mai mici în timp ce comercianții săi primesc prețul integral. Anumiți comercianți au acuzat Amazon că micșorând prețurile produselor lor, le devalorizează în același timp. (sursă)

 

Uber înregistează o creștere a vânzărilor însă pierde din cota de piață din SUA.

Uber se aproie de încheierea celui mai slab an al său. Totuși, business-ul său a crescut cu 15% între martie și septembrie, conform companiei de analytics Second Measure. Peste 400.000 de utilizatori și-au șters contul de Uber la începutul anului. Acest lucru a impactat cota de piață a Uber în SUA, care acum este de 74%, față de 84% anul trecut. Lyft a avut vânzări cu 33% mai mari, deținând 22% din piața de ride-hailing, față de sub 20% anul trecut. (sursă)

 

Snap achiziționează Metamarkets, start-up adtech care oferă servicii de publicitate programatică.

Metamarkets oferă servicii de date care măsoară performanțele campaniilor, un API pentru importul datelor programatice în alte aplicații și monitorizarea licitațiilor. Printre clienții care folosesc serviciile companiei se numără Twitter, Oath (deținătorul TechCrunch și Huffington Post) sau Nanigans. Metamarkets este profitabilă și generează venituri anuale de ordinul zecilor de milioane de USD. (sursă)

 

Altice USA își va vinde serviciile mobile în rețeaua operatorului wireless Sprint Corp.

Cele două companii au anunțat un acord pe mai mulți ani pentru servicii pe piața din SUA. Altice este al patrulea cel mai mare operator de cablu din SUA și va folosi rețeaua Sprint pentru a oferi servicii voce și de date. Sprint va putea folosi infrastructura Altice pentru a transmite date și a dezvolta o rețea 5G. SoftBank deține pachetul majoritar de acțiuni în cadrul Sprint. (sursă)

 

Tencent anunță alăturarea la OpenStack Foundation.

Tencent va fi membru Gold în cadrul fundației. Serviciul privat de cloud al Tencent, Tstack, rulează 14 clustere OpenStack cu un total de 6000 de noduri. Această infrastructură este suficientă pentru 100 de milioane de utilizatori, iar Tencent declară că are 99,99% disponibilitate. Aceste cifre fac din Tencent unul dintre cei mai mari utilizatori de OpenStack. (sursă)

 

Prințul al-Waleed bin Talal, unul din cei mai mari investitori tech din Arabia Saudită, este arestat pe fondul unor acuzații de spălare de bani.

Arabia Saudită se află în mijlocul unor acțiuni majore împotriva corupției. În urma unei operațiuni a autoriăților a fost arestat și prințul al-Waleed, care deține pachete majoritare de acțiuni în mai mulți operatori TV și care în ultimii ani a investit în mai multe companii tech precum Apple sau Lyft. Prințul a oferit Twitter 300 de milioane USD în 2011, având a doua cea mai mare participație în cadrul rețelei sociale. (sursă)

 

Globality, marketplace pentru IMM-uri, obține 35 de milioane USD finanțare.

Globality oferă acces companiilor multinaționale la serviciile IMM-urilor. Noua infuzie de capital va fi folosită de companie pentru a se extinde pe piața din Europa, deschizând un nou sediu la Londra. Globality are peste 1000 de IMM-uri din 70 de țări în rețeaua sa și este văzută ca un pod între companiile mari și cele mici, care au rămas în afara contractelor importante. Viitoarele companii partenere ale Globality vor putea folosi site-ul companiei pentru a licita pentru proiectele listate. (sursă)

 

Tencent a lansat oficial platforma de asigurări WeSure.

Momentan, platforma se află în perioada de beta testing. WeSure va permite utilizatorilor să cumpere asigurări, să obțină informații și rezolvarea daunelor direct folosind aplicațiile de messaging WeChat și QQ. Doar 1% din utilizatorii Tencent au acces la platformă, utilizatori care trebuie să utilizeze interfața WeChat Wallet din cadrul WeChat. Primul produs disponibil este o asigurare medicală oferită de asiguratorul Tk. (sursă)

 

Un consorțiu al producătorilor auto germani lansează un program de implementare a unei rețele pan-europene de stații de încărcare pentru mașini electrice până în 2020.

Unul dintre cele mai mari obstacole pentru creșterea utilizării mașinilor electrice în Europa este lipsa stațiilor de încărcare. IONITY, joint venture între BMW, Volkswagen, Daimler și Ford, este o inițiativă care are drept obiectiv implementarea graduală de stații de încărcare. Obiectivul pentru finalul lui 2018 este de 100 de stații de încărcare, iar pentru finalul lui 2020 de 400 de stații de încărcare pe continentul european. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.