Qualcomm primește o ofertă de 103 mld USD, Amazon Cash este disponibil în 8000 de locații 7-Eleven, Facebook permite plăți P2P prin Messenger în UK, iar Adidas își lansează aplicația mobile

 

Qualcomm primește o ofertă de achiziție de 103 miliarde USD de la producătorul de chipuri Broadcom.

Qualcomm tinde să respingă oferta, aceasta fiind prea mică și putând de asemenea să trezească suspiciunea autorităților de reglementare. CEO-ul Broadcom afirmă că dorește o colaborare mutual benefică. O entitate combinată Broadcom-Qualcomm ar urma să devină principalul furnizor de chipuri pentru cele 1,5 miliarde de smartphone-uri care se vor produce în următorul an. (sursă)

 

AirBnb încheie un parteneriat cu Veritas, cel mai mare proprietar de apartamente din San Francisco.

Este o victorie pe termen scurt a AirBnb. Acest acord ar putea provoca acuzații că astfel prețurile locuințelor va crește. Veritas deține peste 5000 de unități în San Francisco și va inaugura colaborarea cu AirBnb printr-un program pilot care va include 5 clădiri ale sale, adică 100 de apartamente de închiriat. Acordul include și serviciile Pillow Residential, start-up care gestionează mai multe aspecte ale șederii chiriașilor, de la consultanță la servicii de curățenie. (sursă)

 

Banca centrală din China va dezvolta propria monedă virtuală.

Banca central chineză a demarat cercetările pentru acest scop, în paralel cu cercetări similare care au loc în Rusia. Guvernul Chinei întreprinde eforturi de a interzice și a întrerupe activitatea piețelor private de bitcoin și alte monede virtuale pe teritoriul său. Un reprezentant al băncii a declarat că dezvoltarea unei monede digitale reglementată este necesară pentru dezvoltarea unei economii digitale. (sursă)

 

Disney și Fox iau în calcul un parteneriat pe zona de entertainment.

O entitate Disney/Fox ar avea o forță considerabilă de negociere cu distribuitorii de cablu TV, advertiserii și alți gigantic tech precum Apple, Netflix sau Amazon. Disney a semnalat însă anumite limitări ale înțelegerii, care nu ar urma să include canelele de știri și sport ale Fox. De asemenea, Disney și Fox ar depinde de distribuția efectuată de alte companii. Pe de altă parte, fuziunea ar putea deveni necesară pentru supraviețuirea în peisajul de media și advertising. (sursă)

 

Monzo, start-up bancar mobile-first din Marea Britanie, obține 93 de milioane USD finanțare de la Stripe și alți investitori.

Astfel, finanțarea totală obținută de Monzo se ridică la 140 de milioane USD și ridică valoarea companiei la 366 de milioane USD. Monzo este o așa-numită “challenger bank”, entitate bancară care concurează cu marile bănci prin oferirea de servicii mobile-first millennialilor. Compania plănuiește lansarea mai rapidă a serviciilor și angajări suplimentare odată cu noua finanțare. (sursă)

 

Serviciul de plăți P2P este disponibil pe Facebook Messenger în Marea Britanie.

Facebook a încheiat parteneriate cu toate băncile mari și companiile de carduri pentru lansarea serviciului în afara SUA, unde este disponibil din 2015. Asistentul virtual M este de asemenea disponibil în cadrul acestui serviciu. Acesta va recunoaște discuțiile legate de plăți și va sugera folosirea acestei funcții. (sursă)

 

 

Amazon Cash este disponibil în 8000 de locații 7-Eleven.

Este o extindere semnificativă pentru Amazon Cash, care a devenit disponibil și pentru cumpărături la alți retaileri precum CVS, Speedway și GameStop și lanțuri mai mici de magazine. Serviciul a fost lasat în aprilie și se adresează celor care nu au acces la servicii bancare. Printre concurenți se numără serviciile similare My Cash de la PayPal și WalMart Pay. Clienții pot încărca între 15 și 500 USD pentru o singură tranzacție, fără taxe suplimentare. (sursă)

 

 

Etsy raportează încasări peste așteptări și al doilea trimestru profitabil.

Etsy a atras mai mulți cumpărători pe platforma sa datorită ofertei de bunuri unicat și în serie limitată. Numărul brut de vânzări a crescut cu 13%, la 766 de milioane USD în trimestrul 3, depășind estimările din luna august. Veniturile brute ale Etsy au fost de 106 milioane USD, venitul net fiind de 25,8 milioane USD. Prețul acțiunilor Etsy se ridică la 21 de cenți per unitate. (sursă)

 

Jack Ma inaugurează zona de comerț digital liber în Malaezia.

Magnatul chinez a deschis această free trade zone în vederea intrării pe piața de e-commerce din Asia de Sud-Est, aflată în plină ascensiune. Digital Free Trade Zone a fost anunțată din martie. Guvernul malaezian a încheiat un joint venture cu Alibaba și vor gestiona împreună bunuri în valoare de 65 de miliarde USD și vor crea 60.000 de noi locuri de muncă până în 2025. Scopul asocierii este ca firmele mici să aibă aceleași beneficii ca cele mari și creșterea audienței la cele câteva sute de milioane de clienți din regiune. (sursă)

 

Adidas își lansează aplicația mobile pe iOS și Android.

Adidas declară că aplicația oferă experiențe personalizate pentru fiecare client, bazat pe tipul de echipament sportiv dorit sau sporturilor practicate. Principiul aplicației este că recomandările de produse vor fi din ce în ce mai precise pe măsură ce un utilizator folosește aplicația de-a lungul timpului. Aplicația include și un news feed și conținut de la sportivi sponsorizați de Adidas, precum James Harden sau Lionel Messi, precum și posibilitatea pe viitor de logare în contul Runtastic. (sursă)

 

CNN plănuiește lansarea ofertei de abonamente digitale.

CNN a investit în ultima perioadă în mai multe verticale pe zona de digital: branduri web separate, digital adversitising și achiziția unui start-up de online video. Noul serviciu de abonamente ar putea fi disponibil din trimestrul 2 2018. Oferta premium va oferi abonaílor acces la conținut special din mai multe secțiuni, precum CNN Money sau CNN Politics. O a doua opțiune va oferi acces la conținut din cadrul întregii rețele CNN. Obiectivul: venituri de 1 miliarde USD până în 2022. (sursă)

 

I.am+, start-up-ul tech fondat de starul pop Will.I.Am, obține 117 milioane USD finanțare.

Compania a anunțat lansarea propriului asistent vocal virtual pentru customer service. I.am+ s-a concentrat la început pe zona de device-uri electronice, precum căști audio. Noul produs AI, similar cu Siri și Alexa, reprezintă intrarea în altă zonă de business. Primul client corporate al companiei este Deutsche Telekom. (sursă)

 

Salesforce și Google încheie un parteneriat pe zona de cloud.

În urma acordului, ar putea exista o integrare mai facilă între tool-urile Salesforce și tool-urile Google G Suite și Google Analytics. De asemenea, Google a devenit providerul preferat pentru extinderea infrastructurii internaționale a Salesforce. Serviciul va continua să aibă integrare cu Outlook și Office 365, însă în urma parteneriatului cu Google, Microsoft ar urma să ocupe o poziție secundară. (sursă)

 

Paddy Cosgrave, co-fondator Web Summit: Lumea tech are nevoie de noi reguli.

Conform lui Cosgrave, companiile precum Google sau Facebook par să se comporte precum monopolurile și au nevoie de noi reguli după care să funcționeze. Astfel, Web Summit se alătură vocilor care cer o reglementare mai accentuată a companiilor de tehnologie, în special după descoperirea implicării Rusiei în manipularea sistemelor de advertising ale acestora. Cosgrave declară că inițiativele Comisiei Europene ar putea aduce un echilibru în sectorul tech. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.