Utilizatorii WeChat trimit zilnic 38 de mld de mesaje, PayPal lansează Money Pools, Amazon primește un avantaj legal pe piața de achiziții din SUA, iar Facebook încheie un acord cu Telefonica

 

Facebook adaugă o secțiune de închirieri de imobile pe Marketplace.

Facebook a încheiat un parteneriat cu surse de listinguri de închirieri precum Apartment List și Zumper. Acești parteneri vor lucra cu brokeri, agenți și manageri de proprietăți imobiliare. Funcția din cadrul rețelei sociale este similară cu cea de pe Craigslist. Cei care caută apartamente de închiriat pe Facebook vor putea filtra căutarea după locație, preț, dimensiuni, număr de camere, etc. (sursă)

 

Utilizatorii WeChat trimit zilnic 38 de miliarde de mesaje.

Această cifră reprezintă o creștere de 25% față de anul trecut. WeChat a raportat 6,1 miliarde de mesaje vocale și 205 milioane de mesaje video și apeluri voce zilnic. Sunt active 3,5 milioane de conturi de branduri, companii media, bloggeri și celebrități pe rețeaua socială. Aproape 800 de milioane de utilizatori fac browsing activ în conținutul conturilor oficiale. (sursă)

 

Nio, start-up chinez de mașini electrice, primește 1 miliard USD finanțare.

Cea mai recentă rundă de finanțare a fost condusă de Tencent. Capitalul ridică valoarea Nio la 5 miliarde USD. Finanțarea vine în contextul în care Beijingul promovează producția de vehicule electrice și combaterea poluării. Nio, cunoscută până acum ca NextEV, este prima companie care lansează un vehicul electric produs în masă – SUV-ul complet electric ES8. (sursă)

 

Sogou, compania chineză de search online, este listată pe bursa din New York.

Sogou a obținut 585 de milioane USD, la un preț de 13 USD per acțiune. Compania a închis prima zi de tranzacționare la un preț de 13,51 USD, în creștere cu 4% față de prețul de pornire. Sogou este pe locul 2 pe piața chineză de motoare de căutare, devenind, conform declarațiilor reprezentanților, a patra cea mai mare afacere din China, profitând de faptul că este motorul de căutare default al WeChat. Sogou a raportat 56 de milioane USD profit și 483 de milioane de utilizatori activi lunar. (sursă)

 

PayPal lansează noul serviciu Money Pools în 16 țări.

Serviciul permite utilizatorilor să stabilească un obiectiv de fundraising și apoi să partajeze acel obiectiv cu un grup de prieteni. Serviciul poate fi folosit și pentru plănuirea unei petreceri, achitarea separată a notei la restaurant. Fiecare participant la Money Pools trebuie să aibă un cont PayPal. Creatorul unui obiectiv trebuie să stabilească o sumă minimă pentru contribuția individuală. (sursă)

 

Disney raportează profituri sub așteptările analiștilor.

Veniturile companiei au scăzut la 12,7 miliarde USD, de la 13,14 miliarde USD din urmă cu un an. Venitul net a scăzut la 1,75 de miliarde USD. Profitul pe trimestrul 4 al unității de cablu TV a companiei a scăzut la 1,2 miliarde USD, afectat de vânzările scăzute din advertising și costurile ridicate de transmisie ale campionatelor de baseball și fotbal american. (sursă)

 

Amazon este avantajată de un amendament la National Defense Authorization Act.

Experții afirmă că în textul Secțiunii 801 din respectiva lege există un “amendament Amazon” care ar putea permite companiei să creeze un portal online prin care angajații guvernamentali ar putea să cumpere articole de zi cu zi. Experții afirmă că astfel Amazon ar putea avea în curând monopol pe piața de achiziții guvernamentale din SUA în valoare de 53 de miliarde USD anual. (sursă)

 

Telefonica și Facebook încheie un parteneriat pe zona de conectivitate din America Latină.

Cele două companii au creat un proiect numit Telecom Infra Project (TIP), prin care urmăresc mărirea conectivității în zona rurală. Facebook și Telefonica vor lansa o platformă open-source pentru accesul la servicii digitale și o platformă de acces wireless. Folosind tool-urile de business intelligence ale Telefonica și densitatea de date a Facebook pentru a îmbunătăți planificarea rețelei. (sursă)

 

Avast Software pregătește IPO-ul pe piața din Marea Britanie.

Compania de software de securitate și antivirus Avast a angajat Rothschild pentru pregărirea unui IPO evaluat la 4 miliarde USD. Aceasta ar urma să devină cea mai mare listare pe bursa britanică de tehnologie. Interesul pentru companiile de securitate cibernetică a crescut în special în lumina celor mai recente atacuri. Avast a fost evaluată la 1 miliard USD după achiziția pachetului majoritar de acțiuni de către CVC în urmă cu 3 ani. (sursă)

 

Electronic Arts va achiziționa Respawn Entertainment pentru 315 milioane USD.

Achiziția creatorului jocului Titanfall va fi în numerar și acțiuni și ar putea fi suplimentată cu un bonus de 140 de milioane USD. Astfel, EA ar putea avea un avantaj considerabil pe piața de jocuri first-person shooter, cu titluri în colecție precum Titanfall, Battlefron și Battlefield. Prețul total de achiziție va ajunge într-adevăr la 455 de milioane USD dacă Respawn va atinge targeturile de performanță. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.