JD devine profitabil, Alibaba testează cu succes serviciul său cloud de Singles Day, Amazon pregătește lansarea în Australia și o versiune free a Prime Video, iar Volvo cumpără un startup de mașini zburătoare

 

JD raportează un profit neașteptat pe trimestrul 3.

Veniturile nete ale JD s-au ridicat la 151 de milioane USD, cel mai mare profit trimestrial înregistrat. Așteptările au fost depășite, deoarece peste 100 de comercianți au părăsit platforma înainte de Singles’ Day. Profitul este cu 39% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Venitul brut al JD pe T3 a fost de 12,6 miliarde USD, iar compania se așteaptă la o creștere de 35-39% pe trimestrul 4. (sursă)

 

FDA aprobă primul medicament digital din lume.

Primul medicament digital este o pilulă antipsihotică care semnalează către un smartphone atunci când ajunge în stomacul pacientului, semnalând astfel medicului curant că pacientul își ia medicația prescrisă. Compania japoneză de farmaceutice Otsuka Pharmaceutical poate implanta un chip minuscule în tabletele Abilify. Chipul transmite un semnal către un petic adeziv aplicat pe corpul pacientului. Peticul înregistrează doza și momentul ingerării și trimite datele spre monitorizare. (sursă)

 

Amazon este aproape de lansarea pe piața din Australia.

Anunțul a fost făcut de country managerul Amazon Australia. Australia este a 12-a economie a lumii. Prezența Amazon pe această piață ar putea afecta sectorul retail deja fragil din această țară. Australienii pot cumpăra deja de pe Amazon, însă numai produse din alte piețe. De asemenea, Amazon va intra în Australia și cu oferta sa de servicii. (sursă)

 

Mvideo, cel mai mare retailer de electronice din Rusia, se află în discuții preliminare cu Alibaba.

Opțiunile discutate în cazul colaborării dintre cele două entități sunt achiziția unei participații în MVideo de către retailerul chinez și crearea unui joint venture. MVideo este deținut de Safmar Group, un conglomerat controlat de controversatul miliardar rus Mikhail Gutseriev și familia sa. (sursă)

 

Lord & Taylor va vinde pe WalMart.

Lord & Taylor și WalMart anunță un parteneriat. Din primăvară, Lord & Taylor va vinde articolele sale fashion high-end în magazinul online WalMart. Practic, retailerul fashion va avea propriul magazin în cadrul site-ului WalMart, propria sa secțiune. Pentru WalMart, acest parteneriat este o modalitate de a aduce clienți de articole high-end pe site iar Lord & Taylor poate aduce clienți în magazinul fizic. (sursă)

 

Alibaba a testat cu succes serviciul său cloud în cadrul festivalului de Singles Day

Alibaba a folosit festivalul de shopping de pe 11 noiembrie pentru a-și testa capacitățile din zona de cloud computing, livrare și plăți. Echipele Alibaba și-au oferit serviciile pentru a moderniza sistemele de gestiune de la peste 600.000 de mici comercianți chinezi. Aceștia, majoritatea aflați în orașele mari, vor deveni practic centre de livrare și depozitare pentru Alibaba. (sursă)

 

Barclays încheie un parteneriat cu Flux, start-up care oferă chitanțe digitale.

Barclays este prima bancă majoră care încheie un acord cu Flux, start-up care câștigă teren în zona fintech din Marea Britanie. Flux a obținut recent și o finanțare de 1,5 milioane USD și a încheiat un parteneriat cu Starling Bank și Monzo, două bănci online-only. Flux va opera un test pentru cei 10.000 de utilizatori ai aplicației Launchpad a Barclays, platforma de teste de servicii financiare a companiei. (sursă)

 

Facebook lansează Collaborative Stories, o nouă funcție inspirată de la Snapchat.

Utilizatorii Facebook Groups și Events vor putea contribui la o Facebook Story vizibilă și care va fi moderată de un admin. Această funcție este propice celor care merg la evenimente. Practic, va exista un hashtag privat sub care multipli utilizatori vor putea posta conținut. Este vorba de un tool care va permite prezentarea unui Story din mai multe unghiuri. (sursă)

 

Volvo achiziționează Terrafugia, start-up care produce prototipuri de mașini zburătoare.

Terrafugia este fondată de ingineri și studenți la MBA din cadrul MIT și creează prototipuri de mașini zburătoare încă din 2009. Modelul Transition, un avion adaptat pentru drumuri rutiere și cu aripi retractabile, a primit aprobare din partea US National Highway Traffic Safety Administration în 2012, practic fiind pregătit pentru utilizare. Terrafugia a și vândut câteva astfel de aparate la prețul de 279.000 USD per unitate. (sursă)

 

Verivox, un business al ProSieben, achiziționează Aboalarm, serviciu online de anulări de abonamente.

Aboalarm este un serviciu care permite consumatorilor dezabonarea de la contracte de internet, comunicații wireless, asigurări, dating și fitness, printre altele. Aboalarm este lider pe această piață în Germania, deținând o cotă de piață de 80%. Verivox este un portal care permite contractarea de servicii de utilități, telecomunicații, asigurări și fitness. Astfel, Verivox oferă clienților gama întreagă de servicii și posiblitatea acestora de a-și gestiona toate contractele online, de pe un singur site. (sursă)

 

Amazon dezvoltă o versiune gratuită a popularului serviciu Prime Video.

Serviciul va fi susținut prin găzduirea de reclame. Amazon ia în calcul acordarea de canale proprii creatorilor de conținut video și remunerarea acestora în schimbul unui anumit număr de ore de conținut săptămânal. Pentru a atrage colaboratori, Amazon oferă o parte din venituri și acces la date. De asemenea, acest serviciu gratuit ar putea atrage mai mulți abonați Prime. (sursă)

 

Amazon anunță că a achiziționat drepturile TV la nivel global pentru producția Stăpânul Inelelor.       

Amazon Studios va produce o ecranizare Lord of the Rings, un serial TV multi-sezon, în cooperare cu New Line Cinema, casa de producție a lui Tolkien și Harper Collins. Serialul va explora întâmplările care preced cartea Frăția Inelului a lui J.R.R. Tolkien. Acordul prevede inclusiv posibilitatea creării unui serial adițional inspirat din această serie. (sursă)

 

China este pe primul loc în clasamentul semianual Top 500 Supercomputer List.

În acest top sunt incluse țările cu cele mai mari realizări în zona de performance computing. În cel mai recent clasament, China este pe primul loc, cu 202 sisteme ultra-performante, SUA fiind pe locul 2, cu 143 de astfel de sisteme. În urmă cu câteva luni, SUA se clasa cu 169 de sisteme iar China doar cu 160. Recenta ediție a Top 500 arată evoluția rapidă a Chinei în acest domeniu. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.