AirBnb își dublează veniturile trimestriale, Amazon Prime Wardrobe implementează schimbări, Pinterest lansează o funcție de search pentru fashion, iar Android Pay se lansează în Brazilia și Cehia

 

AirBnb își dublează venitul net în trimestrul 3 și continuă trendul profitabil.

Compania și-a menținut profitabilitatea pentru cel puțin 17 luni. În T3, AirBnb a obținut 1 miliard USD, de la 500 de milioane USD din aceeași perioadă a anului trecut. Cifrele plasează compania într-o poziție favorabilă înaintea IPO-ului programat anul viitor. Morgan Stanley a exprimat îngrijorări privind creșterea AirBnb, afirmând că frecvența rezervărilor a scăzut. (sursă)

 

YouTube încheie un parteneriat cu Ticketmaster.

Astfel, YouTube va indica datele legate de turnee în SUA pentru sute de artiști, direct sub clipurile lor. Utilizatorii pot apăsa butonul View upcoming shows și pot vizualiza datele și locațiile de turneu. Pentru achiziționarea de bilete, userii vor fi direcționați pe site-ul Ticketmaster, unde se va finaliza achiziția. Această funcție va fi disponibilă numai pentru videoclipurile oficiale ale artiștilor. (sursă)

 

Pinterest lansează o funcție de search pentru fashion.

Funcția Lens Your Look permite unui utilizator Pinterest să adauge o fotografie oricărei căutări text. Un utilizator poate adăuga o fotografie a unei jachete termenului de căutare “fashion de toamnă” și i se vor returna noi idei de combinații vestimentare. Cei 200 de milioane de utilizatori activi lunar ai aplicației au adăugat peste 100 de miliarde de pins, din care 16 miliarde sunt legate de fashion. (sursă)

 

Roku semnează un acord de licențiere cu Philips.

În urma anunțului, acțiunile Roku au crescut cu 43%. Roku va implementa sistemul său de operare în cadrul televizoarelor Philips pe piața din SUA anul acesta. De asemenea, Roku va oferi un discount de 20 USD de Black Friday pentru stick-ul său de streaming de 69,99 USD și o lună de probă gratuit pentru serviciul de streaming DirecTV Now al AT&T. (sursă)

 

Serviciul Amazon Prime Wardrobe introduce schimbări pe fondul maturizării business-ului.

Serviciul este gratuit pentru abonații Prime. Acesta permite clienților să își aleagă articolele de îmbrăcăminte dorite, însă limita scade acum de la 15 la 10. Amazon oferea discount-uri între 10% și 20% ca stimulent pentru achiziția cât mai multor articole din cele trimise, acum oferind doar un discount standard de 20 USD pentru cumpărături de minim 200 USD și 50 USD la cumpărături de minim 400 USD. (sursă)

 

Google lansează Android Pay în Brazilia și Cehia.

Astfel, serviciul de plăți mobile s-a lansat în 17 țări. Android Pay a fost lansat și pe alte piețe mari anul acesta, printre care Rusia, Canada sau Spani și se pregătește lansarea în Slovacia. Brazilia reprezintă o lansare majoră pentru companie, țara având peste 200 de milioane de locuitori și fiind prima piață din America Latină cu acces la acest serviciu. Google a intrat pe piața de servicii de plăți din Cehia înaintea serviciilor similare ale Apple și Samsung. (sursă)

 

AirBnb Paris introduce limite privind perioadele de închiriere anuale ale proprietăților din zona centrală.

Decizia a fost luată în vederea respectării reglementărilor introduse de autoritățile municipale, reglementări similare cu cele din Londra și Amsterdam. Practic, proprietarii de apartamente își vor putea închiria proprietățile timp de maxim 120 de zile pe an. Franța este a doua cea mai mare piață a AirBnb, după cea din SUA, cu peste 400.000 de proprietăți listate, Paris fiind cea mai mare piață citadină, cu 65.000 de listinguri. (sursă)

 

Amazon vinde echipamentele din cadrul business-ului său de cloud din China, în urma noilor reglementări privind datele online.

Purtător de cuvânt AWS: “Pentru a se supune legilor din China, AWS a vândut către Sinnet anumite active de infrastructură fizică”. AWS va deține în continuare proprietatea intelectuală asupra serviciilor sale cloud la nivel global. Autoritățile chineze înăspresc regulile privind datele și serviciile cloud străine, implementând noi măsuri de supraveghere și mărind gradul de investigare a transferurilor de date cross-border. (sursă)

Microsoft crează o versiune de Skype pentru IMM-uri și freelanceri.

Microsoft va testa noua versiune de Skype pe desktop în SUA. Skype Professional Account combină apelurile Skype, calendarul de întâlniri și serviciile de plăți. Acest serviciu este folositor pentru freelancerii și firmele care pot utiliza Skype pentru a oferi tutoriale, training sau consultanță și pot primi plata pentru serviciile lor în cadrul aceluiași tool. (sursă)

 

Tiger Global Management crește participațiile în Amazon, Netflix, Facebook și Alibaba.

Fondul deține active în valoare de 134 de miliarde USD. Tiger a crescut participația în Netflix cu 711%, deținând acțiuni în valoare de 553 de milioane USD.  În T3, compania și-a mărit participația în Amazon cu 24%, la 1,54 de milioane de acțiuni în valoare de 1,48 miliarde USD. Tiger a crescut cu 240% participația în Facebook, la 1,8 milioane de acțiuni, în valoare de 308 milioane USD. Participația în Alibaba a crescut cu 4,4%, la 4,54 milioane de acțiuni, în valoare de 783 de milioane USD. (sursă)

 

Twitter lansează abonamente API premium pentru developeri.

Noile produse sunt proiectate pentru a oferi acces în plus la datele Twitter față de ceea ce este disponibil în cadrul API-urilor gratuite. Abonamentele premium pentru API-uri au prețuri între 149 USD/lună și 2499 USD/lună, în funcție de nivelul de acces solicitat. Prin această mișcare, Twitter își concretizează planurile de a oferi developerilor API-uri la scară apropiată de cele enterprise. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.