WalMart înregistrează cel mai profitabil trimestru din ultimii 10 ani în urma creșterii pe e-commerce, Amazon Prime Video va transmite turnee de tenis ATP, Stitch Fix lansează IPO-ul, iar Tesla expune noul său model de roadster

 

Kabbage primește 200 de milioane USD pentru dezvoltarea business-ului său de împrumuturi pentru IMM-uri.

Capitalul a fost primit sub forma unei facilități de credit de la Credit Suisse. Finanțarea va permite Kabbage să crească numărul de împrumuturi acordate companiilor mai mari din SUA. Compania estimează că suma medie împrumutată va crește la 200.000 USD. Este cea mai mare facilitate de credit oferită de Credit Suisse până în prezent. Kabbage a primit anul acesta și 250 de milioane USD de la SoftBank. (sursă)

 

Marcus, platforma de împrumuturi digitale de consum a Goldman Sachs, înregistrează o creștere susținută.

Platforma a fost lansată în octombrie 2016, iar în iunie 2017 a anunțat 1 miliard USD în împrumuturi acordate. La un an de la lansare, Marcus raportează 2 miliarde USD în împrumuturi acordate. Platforma targetează clienți care urmăresc gestionarea datoriilor de pe cărțile de credit. Marcus acordă împrumuturi între 3500 și 30.000 USD cu dobândă favorabilă situată între 6,99% și 23,99%. Goldman Sachs atribuie creșterea pe seama cererii mari din partea consumatorilor. (sursă)

 

Apple oferă abonamente la Postmates Unlimited.

Clienții Apple Pay care se înscriu în serviciul Postmates Unlimited vor putea beneficia de livrări gratuite pentru comenzi de peste 20 USD și stagnarea prețului în orele de vârf pentru următoarele 45 de zile. Pentru obținerea acestei promoții, clienții trebuie să se înscrie până pe 23 noiembrie. Postmates a fost lansat în martie 2016 iar abonații plătesc 9,99 USD lunar pentru livrări gratuite la comenzi peste 20 USD. (sursă)

 

AirBnb achiziționează AdBasis, start-up adtech.

AdBasis a construit o platformă pentru testarea și optimizarea reclamelor. Printre tool-urile AdBasis se numără cele de monitorizare a veniturilor și a interacțiunii utilizatorilor în contextul schimbării conținutului, licitației, targetării sau altor parametri ai reclamelor. Pe baza statisticilor oferite, se pot crea viitoarele campanii. AirBnb a investit mult în eforturi de marketing și publicitate în ultima perioadă. (sursă)

 

WalMart raportează cel mai profitabil trimestru al său din ultimii 10 ani, în special datorită creșterii e-commerce.

Vânzările au crescut cu 2,7% în trimestrul 3. Este al 13-lea trimestru consecutiv pe creștere și reprezintă cea mai accelerată creștere din primăvara lui 2009. Vânzările e-commerce ale WalMart în SUA au crescut cu 50%. Pentru anul fiscal curent, WalMart estimează vânzări e-commerce de 17,5 miliarde USD la nivel global, în creștere cu 3,6%. (sursă)

 

Amazon Prime Video va transmite meciuri de tenis ATP.

Amazon Video, la fel ca alte servicii de streaming, a căutat să transmită evenimente sportive pe platforma sa. Anul acesta, compania a preluat transmisia meciurilor din NFL de marți seara de la Twitter. Acum a câștigat drepturile de transmisie pentru 37 de turnee de tenis ATP din 2019 până în 2023, în colaborare cu Tennis TV. (sursă)

 

Yahoo Mail adaugă două noi funcții în vederea sezonului de sărbători.

Yahoo adaugă un serviciu de cupoane pentru zona de travel. Serviciul său de e-mail va căuta cele mai relevante oferte pe zona de turism și le va aduce în inbox-ul utilizatorilor săi. Toate cupoanele revendicate vor fi incluse în contul de user, iar acesta va fi notificat în prejama expirării ofertei. De asemenea, Yahoo lansează și funcția prin care un user poate gestiona permisele de îmbarcare. (sursă)

 

Lyft angajează majoritatea angajaților de la Kamcord, companie de livestreaming și social media.

Lyft nu a achiziționat Kamcord sau tehnologia sa, însă ca parte a acordului dintre cele două companii, 12 din cei 15 angajați Kamcord se vor alătura firmei de ride-hailing. Tehnologia Kamcord a fost folosită până în prezent de peste 2 milioane de oameni pentru livestream sau mobile gameplay. Compania a lansat anul acesta aplicația Flare prin care utilizatorii pot publica postări care evită setările de geo-fencing timp de 24 de ore. (sursă)

 

Stitch Fix lansează IPO-ul.

Prețul acțiunilor Stitch Fix a fost setat la 15 USD per unitate, față de targetul inițial de 18 – 20 USD per unitate. Pricing-ul IPO-ului Stitch Fix este pus sub presiune de îngrijorarea investitorilor privind concurența acerbă și perspectivele de creștere pe termen lung ale companiei. Compania are 2 milioane de clienți și a raportat profit timp de 6 trimestre consecutive, în ultimele două fiind pe pierdere. La actualul preț per acțiune, Stitch Fix este evaluată la 1,4 miliarde USD. (sursă)

 

Acțiunile Barnes & Noble cresc cu 11% în urma unei propuneri de listare pe bursă.

Conform unui raport, Sandall Asset Management a propus companiei un IPO, din care Barnes & Noble ar urma să obțină în jur de 750 de milioane USD. Președintele Barnes & Noble, Leonard Riggio, care deține 18% din companie, a declarat că se va opune acestei mișcări. Compania se află în scădere cu 34,51% pe anul acesta, inclusiv după creșterea prețului acțiunilor. (sursă)

 

SK Telecom și Hyundai lansează un fond de investiții în AI.

Cele două companii alocă inițial 45 de milioane USD fondului, care investi în tehnologii AI, smart mobility și fintech. Element AI, un grup proeminent de experți AI, va analiza start-up-uri din toată lumea pentru determinarea potențialului de investiție și capacității tehnice. Fondul SK Telecom și Hyundai va investi în tehnologii inovative de pe tot globul. (sursă)

 

Tesla expune noul său model de roadster.

Conform declarațiilor lui Elon Musk, este cea mai rapidă mașină de serie construită vreodată, putând ajunge de la 0 la 100 km/h în 1,9 secunde. Viteza maximă a mașinii este de aprox. 400 km/h și este alimentată de un ansamblu de baterii de 200 kWh care îi oferă o autonomie de aprox. 1000 km la condusul pe autostradă. Acest model va fi disponibil pentru achiziție din 2020. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.