Bitcoin ajunge la peste 9000 USD, Ant Financial scoate de pe platforma sa împrumuturile cu dobândă mare, Uber și Yandex vor fuziona pe piața din Rusia, iar angajații din depozite Amazon din Italia și Germania au făcut grevă de Black Friday

 

Bitcoin depășește prețul de 9000 USD pe unitate.

Duminică, Bitcoin a depășit 9481 USD. Creșterea prețului se datorează creșterii bazei de utilizatori pe cea mai mare platform de tranzacționare de monede virtuale din SUA, Coinbase. Pe Coinbase s-au înregistrat 100.000 de noi utilizatori săptămâna trecută. Directorul de cercetare al Fundstrat Global Advisors estimează că Bitcoin va atinge 11.500 USD per unitate la mijlocul lui 2018. (sursă)

 

Compania media Meredith declară că va cumpăra publicația Time, pentru 1,84 miliarde USD.

Tranzacția, susținută de frații Koch, va fi în numerar. Meredith a mai fost în discuții în vederea achiziției Time în 2013. Time deține și publicațiile Sports Illustrated și Fortune, iar Meredith deține reviste de succes în SUA, precum Better Homes & Gardens și Family Circle. Odată fuzionate, Meredith și Time vor avea peste 135 de milioane de cititori. (sursă)

 

Google va impune noi restricții firmelor care fac revânzare de bilete la evenimente.

Site-uri care vând bilete la prețuri mai ridicate, precum Viagogo sau Stubhub, vor avea restricții din partea Google. Aceste platforme nu vor mai putea declara că sunt surse oficiale de bilete. De asemenea, Google va impune acestor site-uri să dezvăluie dacă prețurile biletelor sunt mai mari decât cele din sursa originale și va trebui să le certifice înainte ca acestea să folosească AdWords. (sursă)

 

Portalul de anunțuri Quikr este evaluat la peste 1 miliard USD.

Conform raportului financiar trimestrial publicat de investitorul suedez Kinnevik, Quikr a intrat în rândul companiilor-unicorn. Creșterea se datorează celor 12,4 milioane de răspunsuri generate de platformă în T3. Quikr a fost evaluată la 1 miliard USD în urma unei finanțări de 150 de milioane USD din aprilie 2015, însă valoarea a fluctuat. Quikr are peste 20 de milioanede utilizatori activi lunar. (sursă)

 

Flipkart va vinde asigurări pe platforma sa.

Conform VCCircle, Flipkart a inclus această operațiune în documentele trimise către guvernul indian. Conform documentelor, platforma e-commerce va vinde produse generaliste de asigurare și va adăuga ulterior categorii precum asigurări auto, de sănătate și de viață. Flipkart așteaptă aprobarea de la autoritățile de reglementare indiene pentru a lansa noul serviciu. (sursă)

 

Ant Financial interzice împrumuturile cu dobânzi mari de pe platforma sa.

Alipay va interzice împrumuturile cu dobânzi de peste 24%. Această mișcare vine în contextul în care guvernul chinez intensifică reglementarea împrumuturilor online. Alipay a introdus noua regulă pentru parteneri pentru a-și proteja consumatorii. De asemenea, o inspecție recentă pe Alipay și Sesame Credit a identificat produse financiare cu dobânzi peste limita legală. (sursă)

 

Aday, start-up fashion direct-to-consumer, obține 2 milioane USD finanțare.

Compania are sedii în SUA și Marea Britanie. Printre participanții la runda de finanțare se numără H&M și SoGal Ventures. Start-up-ul a obținut deja 3 milioane USD finanțare și va utiliza capitalul primit pentru a-și extinde strategia de vânzare, a ajunge pe noi piețe și a deschide un magazin fizic în 2018. Aday produce haine dedicate femeilor, utilizând poliesteri și poliamide reciclate. (sursă)

 

Uber și Yandex vor fuziona pe piața de ride-hailing din Rusia după ce au primit aprobarea autorităților de reglementare.

Cei doi jucători au anunțat în iulie planuri de a-și combina operațiunile în 127 de orașe din Rusia, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia și Kazakhstan. Uber a declarat că va investi 225 de milioane USD, iar Yandex 100 de milioane USD, într-un joint venture din care Yandex va deține 59%. Cele două companii trebuie să permită șoferilor și clienților să utilizeze oricare dintre aplicațiile Uber sau Yandex.Taxi.  (sursă)

 

Baidu investește în furnizorul de soluții de automatizare a depozitelor Whalehouse Technology.

Whalehouse dezvoltă depozite low cost inteligente de volum mare și complet automatizate. Sistemul său se bazează pe deplasarea produselor de o suprafață de ridicare, unde articolele incluse într-o comandă sunt recunoscute cu ajutorul unei tehnologii de recunoaștere de la disatanță a obiectelor. Atunci când este găsit un produs, este alertat personalul uman, care va colecta acel produs. Sistemul este destinat comercianților cu volume mari de comenzi. (sursă)

 

Google este investigată în Coreea de Sud pentru colectarea de date de locație ale utilizatorilor de smartphone fără acordul utilizatorilor.

Autoritățile de reglementare sud-coreene afirmă că Google colectează date de locație de pe device-uri Android chiar și atunci când serviciile de localizare sunt dezactivate. Legea afirmă că organizațiile trebuie să fie transparente cu consumatorii privind modul de utilizare al datelor lor personale. Google afirmă că datele colectate au fost utilizate pentru a îmbunătăți sistemele de notificare și livrare a mesajelor. (sursă)

 

Angajații din principalul depozit al Amazon din Italia s-au aflat în grevă în ziua de vineri.

Au avut loc greve și la 6 depozite ale Amazon din Germania. Grevele au amenințat operațiunile din cadrul celei mai ocupate zile de shopping din an, Black Friday. Sindicatele au declarat că peste 500 de angajați ai Amazon din Piacenza au demarat greva în urma eșecului negocierilor cu compania privind bonusurile. Amazon are 1600 de angajați permanenți la depozitul din Piacenza. Sindicatul Verdi din Germania a declarat că vor fi greve la 6 depozite germane ca protest la condițiile de plată și muncă. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.