SoftBank urmărește să cumpere acțiuni Uber la o evaluare cu 30% mai mică, BMW lansează un serviciu de car-sharing în China, SpaceX obține 100 de milioane USD finanțare, iar Google declară că nu a declasat site-urile rusești de știri

 

SoftBank urmărește achiziționarea unei participații în Uber la un preț sub evaluarea companiei.

SoftBank și parteneri precum Dragoneer Investment Group și General Atlantic urmăresc să cheltuie peste 6 miliarde USD pentru o participație în Uber, acțiunile urmând să fie evaluate la 48 de miliarde USD, cu 30% mai puțin față de ultima evaluare a companiei, anume 69 de miliarde USD. Astfel, coaliția condusă de SoftBank ar urma să cumpere 14% din Uber și să primească doi membri în boardul director al companiei de ride-hailing. (sursă)

 

BMW lansează un serviciu de car-sharing în China.

Programul va demara luna următoare cu o flotă de modele BMW i3 electrice. Serviciul face parte din programul ReachNow al BMW, brand al companiei pentru piețele non-SUA și va fi disponibil inițial în Chengdu, în sud-vestul Chinei. Față de programul similar din Beijing, utilizatorii mașinilor nu sunt obligați să parcheze mașinile în anumite locuri desemnate. (sursă)

 

EBay intră în parteneriat cu firma de micro-împrumuturi Kiva.

În urma acordului, Kiva a primit propria sa pagină pe EBay, denumită Kiva Marketplace. Cei care încheie împrumuturi la Kiva vor primi asistență de client de la eBay. Kiva va beneficia și de 3 luni fără comisioane pentru sellerii săi. Kiva are o audiență de 168 de milioane USD la nivel mondial și va primi de la eBay inclusiv training în marketing și e-commerce.  (sursă)

 

Șeful serviciului intern de informații din Germania acuză Facebook că nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul postat pe rețeaua de socializare.

Germania  se află în fruntea unei mișcări care propune o reglementare mai strictă a rețelelor sociale,  punând în vigoare în luna iunie o lege prin care rețelele sociale pot fi amendate cu până la 60 de milioane USD în cazul în care nu înlătură postările cu limbaj agresiv. Șeful spionajului german a mai declarat că Facebook subminează democrația prin faptul că nu semnalează conținutul fals și nu îl distinge de știrile adevărate. (sursă)

 

SpaceX obține 100 de milioane USD în cea mai recentă rundă de finanțare.

Astfel, SpaceX obține în total 450 de milioane USD finanțare. În urma noii infuzii de capital, compania lui Elon Musk a fost evaluată la peste 21 de miliarde SD. Documentele înaintate US Securities and Exchange Commission nu au dezvăluit cine au fost investitorii. Elon Musk declară că nu are planuri pe termen scurt de a-și lista compania pe bursă. (sursă)

 

Grupul Pearson va vinde compania Wall Street English către două entități financiare din Asia.

Baring Private Equity Asia și CITIC Capital vor achita în jur de 300 de milioane USD pentru business-ul celor de la Pearson. Practic, numai jumătate din sumă ar fi păstrată în companie, după ce 50 de milioane USD ar urma să fie plătiți drept taxe și 100 de milioane USD costurile tranzacției. La finalul lunii septembrie, Pearson și-a vândut activele, precum Financial Times și The Economist, având și 1,7 miliarde USD datorii. 10% din personal ar urma să fie disponibilizat în urma vânzării. (sursă)

 

Tokens Net, o platformă de tranzacționare pentru ERC20 și alte monede virtuale, obține 15 milioane USD finanțare în cadrul ofertei sale inițiale de monedă.

ICO-ul companiei londoneze a fost susținut de aprox. 1800 de contributori care au achiziționat monedă virtuală. Tokens Net va folosi fondurile pentru dezvoltare, marketing și eforturi operaționale. Platforma tranzacționează monede virtuale aflate în creștere și este susținută de o comunitate care este consultată periodic privind deciziile de tranzacționare și experiența de utilizator. (sursă)

 

Shell a încheiat cu producătorii auto de top un acord prin care va introduce stații de încărcare electrică în toată Europa.

Shell a încheiat un acord cu IONITY, un joint venture format din BMW, Daimler, Ford și Volkswagen. În primă fază, vor fi construite 80 de stații de docare pe autostrăzile europene până în 2019. Tehnologia IONITY este cheia acestui proiect, conform Shell. Inclusiv companii de energie europene precum Engie și E.On construiesc rețele de încărcare electrică pentru vehicule în Europa. Shell estimează că peste 10% din mașinile din Europa vor fi electrice până în 2025. (sursă)

 

Alibaba și China Unicorn lansează două abonamente cu cartelă SIM.

Cartelele SIM sunt disponibile în toată China și oferă date mobile gratuite pentru utilizatorii care accesează Mobile Taobao și Mobile Tmall și platforma video Youku. Planul Ali Xiaobaoka oferă 1 GB de date la nivel național și 100 de minute naționale la 2,88 USD pe lună. Planul Ali Dabaoka include2 GB de date la nivel național și 500 de minute naționale la 8,95 USD pe lună. (sursă)

 

Google afirmă că nu a modificat algoritmul de căutare pentru a clasa anumite site-uri în mod individual.

Afirmația a fost făcută într-o scrisoare oficială trimisă de Google autorității de reglementare a comunicațiilor din Rusia. Autoritățile ruse de resort au exprimat îngrijorări conform cărora Google ar fi clasat în mod intenționat mai jos site-urile rusești de știri Sputnik și Russia Today în rezultatele căutării organice. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.