Google Assistant va putea găsi afaceri locale, Nasdaq va oferi obligațiuni la termen Bitcoin, GM plănuiește lansarea de flote de mașini autonome până în 2019, iar developerii Amazon Alexa vor putea accepta plăți prin Amazon Pay

 

Google Assistant va dobândi funcții prin care se vor putea identifica afaceri locale.

Google a declarat că utilizatorii Assistant vor putea localiza și contracta servicii și profesioniști locali precum electricieni, instalatori, menajere, etc. Aceste servicii vor putea fi localizate prin intermediul vocii. Noua funcționalitate va debuta pe piața din SUA. (sursă)

 

 

Instagram are 25 de milioane de profile de business pe platformă.

Rețeaua socială a declarat că are de acum 25 de milioane de conturi active de business, de la 15 milioane în luna iulie. Instagram declară că peste 80% din utilizatorii rețelei urmăresc un business, cu peste 200 de milioane de vizitatori zilnici pe astfel de profile. 50% dintre business-urile de pe Instagram nu au link-uri care să direcționeze spre exterior, semn că Instagram este principala lor prezență online. (sursă)

 

Amazon dezvoltă noi tool-uri de machine learning.

Amazon Web Services a anunțat peste 20 de noi funcții săptămâna aceasta. Prin utilizarea capabilităților de machine learning, Amazon dorește să facă tehnologia mai accesibilă pentru developeri. Printre funcționalitățile introduse de Amazon se numără algoritmi de automatizare, recunoaștere vocală și de imagine, precum și software reactiv la reacțiile utilizatorilor. (sursă)

 

Nasdaq va oferi obligațiuni la termen Bitcoin.

Nasdaq plănuiește lansarea acestor noi produse financiare în prima jumătate a lui 2018. Acestea vor pemite utilizatorilor să investească bani pe baza estimării viitorului preț al Bitcoin. Cantor Fitzgerald va lansa derivative pe bază de Bitcoin în prima jumătate a lui 2018. Atmosfera generală în industrie este că deși probabil se află într-o bulă economică, Bitcoin va rămâne pe piață pe termen lung. (sursă)

 

Industria de securitate cibernetică exprimă îngrijorări după ce Apple a anunțat o serie de senzori capabili să înregistreze trăsăturile faciale ale utilizatorilor.

Conform mai multor voci din industrie, aceste date ar putea fi furate de hackeri, folosite de forțele de poliție pentru a debloca iPhone-uri suspecte sau de marketeri pentru a verifica reacția la anumite mesaje publicitare. Conform Apple, compania a adoptat practici superioare celor obișnuite în industrie, însă nu și-a asumat responsabilitatea pentru securitatea serviciilor third-party. (sursă)


GM plănuiește lansarea la scară largă de mașini autonome în 2019.

GM a dezvăluit viziunea sa de lansare de flote masive de mașini autonome în medii urbane până la finalul lui 2019. Conform președintelui GM, compania ar putea genera pe termen lung venituri de sute de mii de dolari per mașină autonomă vândută,comparat cu venitul mediu de 30.000 USD per vehicul din prezent. Prin acest program, GM ar putea devansa concurentul direct Waymo al Alphabet. (sursă)

 

Lyft obține venituri de 483 de milioane USD în prima jumătate a lui 2017.

Cifra este de peste 3 ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, atunci când compania a obținut 150 de milioane USD. Lyft și-a îmbunătățit și marjele de profit și a micșorat și pierderile, de la 283 la 206 milioane USD. Printre factorii care au influențat creșterea se numără și scandalurile care au destabilizat compania concurentă Uber. (sursă)
 

Facebook domină piața globală de aplicații.

Principalele aplicații ale companiei, Facebook, WhatsApp și Messenger s-au clasat în top 5 al descărcărilor la nivel global. În trimestrul 3, aplicațiile Facebook au atins 23,4 miliarde de descărcări la nivel global, cu 14% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Descărcările de pe Google Play ay crescut cu 15%, iar de pe App Store cu 11%. Aceste cifre reprezintă 46% din totalul descărcărilor de aplicații la nivel global în T3. (sursă)

 

Ofo se pregătește pentru intrarea pe piața din India.

Ofo a ajuns la un acord cu autoritățile indiene, astfel că primele biciclete ale companiei vor fi disponibile în Chennai, Bangalore, Ahmedabad și Indore. Acestea vor putea fi folosite gratuit și fără avans până la finalul lui 2017. Ofo a anunțat că va demara servicii în 19 țări, punând la dispoziție 10 milioane de biciclete pentru 200 de milioane de utilizatori la nivel global. (sursă)

 

Developerii și business-urile care produc skill-uri pentru Amazon Alexa vor putea accepta Amazon Pay pentru cumpărături din Alexa Skills Store.

Amazon a anunțat că va introduce Alexa în Australia și Noua Zeelandă la începutul lui 2018 și că va adăuga 100 de milioane USD la fondul Alexa pentru investiții internaționale. Categoriile inițiale de skill-uri care vor accepta Amazon Pay vor fi donațiile, restaurantele și event ticketing. Alte noi funcții includ API-ul Gadgets și skill-uri pentru flash briefings și streaming audio. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.