WeChat țintește intrarea pe piața de travel, developerii au câștigat 17 mld USD din App Store China, Carrefour și Fnac Darty încheie un parteneriat, iar CVS va cumpăra Aetna pentru 69 mld USD

 

WeChat pregătește intrarea pe piața de travel.

În vederea acestei milcări, WeChat a încheiat parteneriate în mai multe destinații cheie din lume. WeChat va oferi mini-programe de călătorie sub brandul City Experiences. Dubai, Marea Britanie și Sydney au fost alese ca prime destinații pentru programul pilot. Ministerele de turism din țările respective vor oferi asistență. Pentru început, vor fi disponibile între 20 și 30 de experiențe urbane per oraș. (sursă)

 

Autoritatea australiană de reglementare a competiției economice a declarat că va investiga Facebook și Google, despre care afirmă că au schimbat piața media în detrimentul publicațiilor.

Companiile media din Australia au avut parte de concurență acerbă de la concurenții online, care au obținut din ce în ce mai mulți bani din publicitate. Consumatorii au migrat către conținut media distribuit de Google, Facebook sau Netflix. Guvernul a ordonat să fie investigat modul de operare al Facebook și Google pentru a măsura influența acestora în Australia. Raportul investigației va fi publicat peste 18 luni. (sursă)

 

Tim Cook, CEO Apple: “Developerii au câștigat 17 miliarde USD de pe App Store China”

Tim Cook a declarat că peste 1,8 milioane de developeri au folosit platforma App Store din China și au câștigat 16,9 miliarde USD, cifră care reprezintă aprox. un sfert din câștigurile totale de pe platformă la nivel global. Aceste date au fost dezvăluite la forumul pentru securitate cibernetică organizat de Cybersecurity Administration of China. Tim Cook este primul executiv de nivel înalt care participă la acest eveniment în istoria sa de 4 ani. (sursă)

 

Nicolas Maduro, președintele Venezuelei: “Venezuela va crea propria monedă virtuală”.

Moneda națională a Venezuelei continuă să se devalorizeze. Președintele Nicolas Maduro vede drept soluție pentru ieșirea din criza monetară crearea unei monede virtuale, mai precis o “petromonedă”, a cărei valoare să fie bazată pe rezervele de petrol, gaze naturale aur și diamante ale țării. Maduro a făcut anunțul în cadrul unei emisiuni televizate. (sursă)

 

Tencent Music și Spotify se află în discuții pentru achiziția reciprocă de participații.

Conform înțelegerii, Tencent Music va achiziționa o participație de 10% din Spotify iar Spotify la rândul său va cumpăra 10% din acțiunile Tencent Music. Această înțelegere este discutată în vederea listării pe bursă a celor două companii, listare programată pentru anul viitor. Spotify a început deja să intre în contact cu potențiali investitori de pe piața din China însă nu a reușit să îi atragă de partea sa din moment ce compania nu plănuiește să intre pe piața din China. (sursă)

 

Carrefour și Fnac Darty încheie un parteneriat pe zona de electronice pentru a putea fi mai competitive împotriva retailerilor online.

Carrefour, al doilea cel mai mare retailer după WalMart, și Fnac Darty, cel mai mare retailer de electronice din Franța, au încheiat parteneriatul pentru a putea negocia termeni mai favorabili cu distribuitorii de electronice. Alexandre Bompard, CEO Carrefour, este fostul director executiv al Fnac Darty. Acesta își va dezvălui strategia de creștere pentru hypermarketurile Carrefour în ianuarie. Investitorii doresc performanțe mai bune pentru magazine și digitalizarea mai accelerată a companiei. (sursă)

 

NY Times înjumătățește numărul de articole disponibile gratuit pentru a stimula abonările.

Majoritatea non-abonaților vor putea citi un maxim de 5 articole, față de cele 10 de până acum. Un abonament basic la NY Times , cu acces nelimitat la site și la aplicațiile de știri, cotă 15 USD pe lună. Odată cu scandalurile recente de hărțuire sexuală sau în care este implicat Donald Trump au crescut  abonările la publicație, creșterea fiind de 60% în septembrie, numărul abonaților fiind acum de 2,5 milioane. (sursă)

 

Lanțul de farmacii CVS va achiziționa compania de asigurări medicale Aetna pentru 69 de miliarde USD.

Decizia a fost luată în urma interesului arătat de Amazon pentru compania de asigurări. CVS a fost de acord să plătească Aetna 207 USD per acțiune, 145 USD numerar iar restul în acțiuni. Mișcarea are drept scop transformarea celor apox. 10.000 de farmacii CVS în centre locale pentru îngrijiri medicale și proceduri medicale de bază, precum și diversificarea veniturilor companiei. (sursă)

 

Megafon, al doilea cel mai mare operator telecom din Rusia, anticipează profituri mai mari decât estimările inițiale pentru 2017.

Megafon estimează un profit operațional de 2,02 miliarde USD din business-ul telecom. Veniturile companiei au crescut cu 4,4% pe zona telecom în trimestrul 3, cu 11,5% pe zona de servicii de telefonie fixă și cu 29,8% pe zona de vânzare de terminale mobile. Cifrele nu includ veniturile Mail.ru, deținut de asemenea de operatorul telecom. Megafon a avertizat însă referitor la viitoarele presiuni ale economiei și ale autorităților de reglementare asupra vânzărilor și profiturilor sale. (sursă)

 

Appex, marketplace londonez de plăți, primește 4 milioane USD finanțare.

Marketplace-ul londonez își va extinde rețeaua globală de achiziții, provideri de plăți și comercianți și va finanța dezvoltarea de noi produse. Appex deține un marketplace cloud-based pentru plăți globale care permite comercianților să accepte modalitatea de plată convenabilă pentru clienții acestora. Appex are parteneri internaționali de anvergură, precum Alipay, iZettle, Visa iPay88 sau Paysafe Group. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.