Ford încheie un parteneriat cu Alibaba, Deliveroo oferă asigurare de sănătate pentru curieri, Bitcoin trece de 14000 USD, Lyft lansează teste cu mașini autonome, Amazon va livra și în Ajunul Crăciunului, WalMart are restanțe după Black Friday

 

Tez, aplicația Google de plăți mobile de pe piața din India, ajunge la 140 de milioane de tranzacții în 10 săptămâni de la lansare.

Google raportează 140 de milioane de tranzacții de la 12 milioane de utilizatori activi Tez. În rețeaua Tez sunt peste 500.000 de comercianți care folosesc aplicația pentru a-și plăti angajații și furnizorii și a transfera bani. Tez va oferi în curând un serviciu prin care utilizatorii își vor putea plăti facturile direct din cadrul aplicației. Peste 70 de companii de servicii și utilități vor fi prezente pe aplicație. (sursă)

 

Ford încheie un parteneriat cu Alibaba.

Este de așteptat ca acordul dintre Ford Motor și Alibaba să permit producătorului auto american să vândă mașini către consumatorii din China prin intermediul Tmall și unui nou concept de magazine online auto. Acordul este o mișcare prin care Ford își poate crește vânzările pe o piață chineză din ce în mai activă și își poate îmbunătăți strategia de vânzări pe această piață. (sursă)

 

Deliveroo oferă asigurare de sănătate și de accidente pentru curierii săi.

Astfel, Deliveroo își protejează curierii și contracarează criticile aduse practicilor sale profesionale. Curierii Deliveroo au acces la asigurări prin Bikmo la prețul de 1,85 GBP pe săptămână. Curierii care suferă un accident sau se îmbolnăvesc pot obține 75% din veniturile săptămânale medii timp de 26 de săptămâni. Bikmo oferă și polițe anuale de 2500 GBP pentru cheltuieli medicale, 2000 GBP pentru intervenții stomatologice, 200 GBP pentru telefoane stricate, 700 GBP pentru cheltuieli  legale, 1500 GBP anual pentru spitalizare și 750 GBP pentru membri ai familiei. (sursă)

 

Disney și Twenty-First Century Fox ar putea semna acordul de colaborare în cursul săptămânii viitoare.

Disney s-a aflat în discuții cu conglomeratul media controlat de Rupert Murdoch în vederea achiziției studiourilor și activelor de producție TV ale acesteia. Fox ar urma astfel să rămână cu activele din zonele de știri și sport. Fox se află în discuții și cu firma-părinte a CNBC, Comcast, însă discuțiile cu Disney se află în stadiu mai avansat. În cazul achiziției, activele Fox din cadrul Disney vor valora peste 60 de miliarde USD. (sursă)

 

Amazon va oferi livrare last-minute de produse handmade inclusiv în Ajunul Crăciunului în 9 orașe din SUA.

Prin această mișcare, Amazon Handmade caută să atragă clienți de la marketplace-ul handmade concurent Etsy. Retailerul va livra comenzile pentru abonații Prime Now. Amazon caută inclusiv să atragă consumatorii care fac târziu cumpărăturile de Sărbători. Este o mișcare  cu atât mai importantă întrucât Crăciunul cade anul acesta într-o zi de luni. (sursă)

 

Moda Operandi, retailer online de articole fashion de lux, obține 165 de milioane USD finanțare.

Companiacu sediul în New York a primit finanțarea în cadrul unei runde conduse de magntul asiatic din industria de bijuterii Adrian Cheng și la care au participat Fidelity și LVMH. Moda Operandi va folosi fondurile pentru a-și accelera creșterea la nivel internațional, în principal pe piețe din Asia și Orientul Mijlociu, și a-și dezvolta business-ul. Compania a construit o platformă prin care colecțiile prezentate pe podium pot fi precomandate, înainte de a deveni disponibile publicului. (sursă)

 

Lyft demarează mașini autonome în cadrul unui serviciu de ridesharing în Boston.

Programul pilot, lansat împreună cu NuTonomy, presupune curse în sistem ridesharing cu mașini Renault autonome fără șofer. Feedback-ul celor care comandă curse prin acest program va ajuta la îmbunătățirea pe viitor a serviciului. Cele două companii mai au drept obiectiv adopția de către utilizatori a sistemului cu mașini autonome în vederea lansării în masă a acestor vehicule. (sursă)

 

Bitcoin atinge pragul record de 14.000 USD per unitate.

Noul preț record a fost atins la mai puțin de 24 de ore după atingerea unui alt prag record, cel de 12.000 USD per unitate și la mai puțin de o săptămână după o scădere de 20% a monedei virtuale. Bitcoin are acum o valoare totală de piață de 230 de miliarde USD. Creșterea se datorează anunțului de lansare de obligațiuni la termen bitcoin și includerii monedei virtuale drept activ legitim pe două piețe de exchange respectate. (sursă)

 

Sonos și Ikea încheie un parteneriat pe zona de smart homes.

Colaborarea reprezintă un nou pas în cadrul inițiativei Ikea Home Smart. Prin acest parteneriat, mobila Ikea va integra produsele și expertiza Sonos pentru a include sunetul și muzica în toate elementele unei locuințe inteligente. Primul pas al inițiativei Ikea Home Smart a fost integrarea în 2015 tehnologiei de încărcare wireless Qi în articole de mobilier, al doilea fiind lansarea de produse inteligente de iluminat în 2016. (sursă)

 

Amazon Prime Video se lansează pe Apple TV.

Serviciul video al Amazon va fi disponibil pe tvOS în SUA, Canada, Marea Britanie și alte regiuni din Europa. Aplicația Apple TV permite abonaților Prime să se logheze în cont și să urmărească producții exclusive TV ale Amazon și să caute în colecția de titluri disponibile. Utilizatorii Apple TV pot adăuga filme pe watchlist și pot folosi Siri Remote pentru a căuta conținut Amazon în cadrul aplicației. (sursă)

 

WalMart declară că are de gestionat un volum mare de comenzi restante după perioada de cumpărături de la finalul lunii noiembrie.

WalMart și UPS, precum și alte companii, au avut probleme în a livra comenzile plasate de Black Friday și Cyber Monday, deși pregătirile pentru această perioadă au demarat cu luni în urmă și au fost susținute de investiții în îmbunătățirea facilităților și rețelelor de distribuție. Un reprezentant FedEx a declarat că rețeaua națională de distribuție a WalMart are 4 milioane de comenzi restante. UPS a dezvăluit și supra-taxele plătite de WalMart, ceea ce indică un cost în plus asociat e-commerce. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.