Facebook va înregistra la nivel local veniturile din publicitate, York nu va reînnoi licența de operare a Uber, PayPal creează un sistem antifraudă, iar Coreea de Sud discută folosirea monedelor virtuale în ședință de urgență de guvern

 

Facebook îsi va înregistra veniturile din publicitate la nivel local.

Facebook a anunțat planul de a-și restructura modul în care plătește impozite. Compania va înregistra local taxele, în loc de a le transfera către sediul internațional din Irlanda. Companiile tech înfruntă un val puternic de critici din partea UE privind modul în care gestionează plata impozitelor, astfel că Facebook a luat inițiativa și va face demersuri pentru a-și plăti taxele la nivel local. (sursă)

 

Didi Chuxing vizează extinderea pe piața de livrare de mâncare.

Didi operează pe piața de mobile taxi și ride-hailing și dorește să intre pe piețele de ticketing și delivery. Compania testează un serviciu de livrare similar cu Meituan. De asemenea, Didi lucrează cu recrutori profesioniști în vederea identificării personalului calificat de management care ar putea opera noile servicii care ar putea fi lansate. (sursă)

 

Orașul britanic York refuză reînnoirea licenței Uber.

Este o nouă piedică venită din zona de reglementări pentru compania de ride-hailing. Consiliul orașului York pentru licențieri și reglementări a respins aplicația Uber pentru operarea în sectorul privat, motivând prin problema securității datelor și numărul mare de plângeri la adresa companiei. Uber are 21 de zile pentru a face apel, timp în care poate continua operațiunile. (sursă)

 

Google va diversifica piața de utilizatori a serviciului Tez Payments.

Google plănuiește să extindă platforma Tez pe piața de plăți pentru comercianți. Tez țintește micii comercianți. 500.000 de afaceri din India folosesc în prezent platforma pentru a face plăți de valoare mică. În ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere de 400% a tranzacției medii pe Tez. Aceasta este folosită în principal pentru plata chiriilor și a notelor de plată la restaurante. (sursă)

 

Stripe a demarat extinderea pe piața din India.

Providerul de soluții globale de plată a început să se adreseze companiilor indiene. Stripe dorește să devină un jucător serios pe piața afacerilor cu marje mici de profit, piață dominată de PayU. Companiile din India se pot alătura sistemului Stripe pe bază de invitație. Comercianții vor testa platforma și vor oferi feedback. Piața de plăți online și mobile B2C și B2B este extrem de competitivă în India. (sursă)

 

Platforma de crowdfunding Indiegogo va lista oferte inițiale de monedă.

Prin această mișcare, Indiegogo vizează extinderea în afara crowdfunding-ului pe bază de beneficii. Cei interesați de ICO-uri vor trebui să folosească portalul First Democracy VC pentru a investi. Acest portal este înregistrat la SEC și a fost dezvoltat în parteneriat cu Indiegogo și site-ul de crowdfunding MicroVentures. (sursă)

 

JD Logistics a declarat că își va moderniza operațiunea pentru a proteja mediul și a promova consumul responsabil.

Conform companiei, flota sa va include vehicule alimentate cu combustibili moderni și va înlocui sute de mii de vehicule alimentate cu combustibili fosili. De asemenea, JD a declarat că va crea parteneriate pentru a reduce utilizarea ambalajelor de carton de unică folosință cu 10 miliarde de unități. JD va investi în JD Logistics Green Fund, fond care va sprijini crearea de tehnologii de protecție a mediului și va promova consumul responsabil. (sursă)

 

Deloitte publică previziunile tech pentru anul 2018.

Deloitte estimează că 1 miliard de utilizatori de smartphone vor crea conținut AR în 2018, 300 de milioane urmând a face aceasta lunar. Tehnologiile de ad-blocking vor câștiga teren, la fel ca livestreaming-ul, care va deveni o piață de 7,4 miliarde USD în 2018. Veniturile din e-sports vor depăși 1 miliard USD iar lansările de roboți pe bază de machine learning se vor dubla în 2018. (sursă)

 

Union Pay încheie un parteneriat cu peste 30 de bănci comerciale din China.

Union Pay va lansa împreună cu mai multe bănci comerciale și instituții de plăți chineze o aplicație pentru industria de banking a țării. Aplicația Mobile QuickPass este un portal unificat de plăți mobile. Clienții vor putea lega cardurile bancare la aplicație și vor putea gestiona conturi de la diverse bănci și folosi serviciile de plăți și beneficiile oferite de fiecare bancă în parte. (sursă)

 

PayPal investește în Simility, start-up de detectare a fraudelor.

Simility a primit 17,5 milioane USD finanțare pentru a utiliza machine learning în vederea creării unui sistem de detecție antifraudă. Software-ul Simility este adaptat companiilor de toate mărimile și poate preveni fraudă de mai multe tipuri, de la preluarea neautorizată a unui cont la utilizarea de identități false. Runda de finanțare a fost condusă de Accel. (sursă)

 

AirBnb dezvoltă funcții AR și VR pentru a oferi previzualizări ale proprietăților listate spre închiriere.

Printre funcțiile dezvoltate de AirBnb se numără scanările 3D, fotografiile 360 și overlay-uri bazate pe realitate augmentată. Prin aceste funcții, potențialii oaspeți vor putea alege în cunoștință de cauză. AirBnb folosește VR și AR pentru a construi încredere între gazde și oaspeți și pentru a se alinia la standardele industriei de imobiliare care oferă deja tururi virtuale ale proprietăților. (sursă)

 

Guvernul sud-coreean a convocat o ședință de urgență pentru a discuta tranzacționarea monedelor virtuale.

Coreea de Sud plănuiește inclusiv măsuri de reglementare pentru piața de criptomonedă. Acțiunile Bitcoin și ale companiilor care tranzacționează în această monedă au scăzut în ultimele zile, astfel că operatorii privați de astfel de servicii au început să ceară reglementarea pieței în contextul volatilității sale extreme. Coreea de Sud interzice momentan instituțiilor financiare să tranzacționeze cu monede virtuale. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.