Bitcoin atinge 20.000 USD după intrarea pe bursa CME, Bloomberg lansează un serviciu de streaming TV pe Twitter, Alexa are 25.000 de funcționalități, iar Oracle cumpără Aconex pentru 1,2 mld USD

 

Bitcoin atinge cota de 20.000 USD în urma lansării obligațiunilor la termen pe baza monedei virtuale de către cea mai mare companie de exchange din lume.

CME Group a demarat tranzacționarea cu obligațiuni la termen pe bază de bitcoin, ceea ce a dus prețul monedei virtuale la peste 20.000 USD la primul contract semnat pentru luna ianuarie. După mai multe ore de tranzacționare, prețul s-a stabilizat la 18.760. Lansarea CME a venit în urma lansărilor unor companii mai mici de exchange, printre care Cboe. (sursă)

 

Bloomberg lansează un serviciu de streaming TV pe Twitter.

TicToc by Bloomberg este canalul TV special creat pentru rețeaua socială de către compania media. Canalul va fi unul de știri generaliste, Bloomberg renunțând la analizele sale economice în cazul Twitter. Reprezentanții Bloomberg declară că lansarea noului canal TV va concura canalele TV clasice iar inspirația pentru serviciu a fost chiar Twitter. Canalul TV va avea mai mulți sponsori. (sursă)

 

Mail Ru publică primele cifre de monetizare ale marketplace-ului său C2C.

De la lansarea sa, start-up-ul intern Youla a atins venituri de 2 milioane de ruble zilnic (aprox. 35.000 USD) . Youla este un marketplace C2C care oferă utilizatorilor o platformă mobile-first prin care aceștia pot vinde și cumpăra bunuri. De la lansare, echipa Youla s-a concentrat pe dezvoltarea engagement-ului utilizatorilor. CEO-ul Mail Ru s-a declarat mulțumit de ritmul accelerat al monetizării Youla. (sursă)

 

Amazon anunță oficial primele skill-uri Alexa premium și creșterea funcționalităților disponibile în SUA la 25.000.

Prin lansarea skill-urilor de conținut premium pentru asistentul său virtual, Amazon permite developerilor să își monetizeze munca. Această mișcare ar putea fi benefică, din moment ce rata creșterii skill-urilor Alexa se află în scădere. Conform Voicebot, între noiembrie 2016 și sepetembrie 2017 au fost create peste 25.000 de skill-uri Alexa. (sursă)

 

Devin Wenig, CEO eBay, transmite urările sale de Sărbători prin Facebook.

Devin Weing a mulțumit celor peste 170 de milioane de clienți ai săi, angajaților, partenerilor și comunităților de comercianți pentru performanțele din anul 2017. Într-o serie de mesaje publice pe Facebook, CEO-ul eBay a afirmat că anul 2017 a fost unul plin de schimbări și care a adus un impact puternic, iar 2018 va aduce noi creșteri pentru companie. (sursă)

 

Oracle achiziționează providerul de software de project management în cloud Aconex pentru 1,2 miliarde USD.

Compania australiană oferă o platformă colaborativă pentru proiecte de construcții și inginerie, permițând contractorilor, project managerilor și constructorilor să pună în comun documente și să colaboreze pe diverse proiecte. Oracle a declarat că, odată cu achiziția Aconex, va dobândi o mai bună poziție pe piața de cloud computing, evaluată la 14 trilioane USD, pe care lider este Amazon. (sursă)

 

Uber Eats oferă pachete de asigurări curierilor săi prin intermediul Axa.

Asigurările Axa pentru curierii Uber Eats din Europa acoperă accidente, spitalizare, daune și rănirea în timpul prestării serviciului în 9 țări. Uber Eats declară că aceste asigurări vor fi disponibile începând cu 8 ianuarie 2018 tuturor curierilor săi cu un cont activ. La o primă vedere, pachetele de asigurări Axa pentru Uber Eats sunt mai flexibile decât cele oferite de Deliveroo în Marea Britanie. (sursă)

 

Ganni, brand de fashion danez, primește o investiție strategică din partea L Catterton.

Ganni va folosi capitalul pentru a se extinde și pe alte piețe. Brandul a fost fondat în 2000 și oferă haine pret-a-porter pentru femei. Ganni este prezent în cadrul a peste 400 de retaileri premium din 20 de țări, precum țările nordice, Marea Britanie, Germania și SUA. (sursă)

 

 

Compania japoneză GMO Internet va plăti salariile angajaților săi în Bitcoin.

GMO Internet operează o gamă largă de afaceri online, inclusiv business-uri în finanțe, publicitate și infrastructură de internet. GMO va plăti până la 100.000 de yeni (aprox. 890 USD) lunar în Bitcoin angajaților săi din Japonia începând cu februarie 2018. Cei 4000 de angajați vor putea primi întregul salariu în Bitcoin, dacă vor dori. Prin această mișcare, GMO Internet dorește să capete o mai bună înțelegere a monedei virtuale. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.