Bitcoin ajunge la ATM-urile din EAU, CEJ va decide dacă Uber este un serviciu online sau serviciu de taxi, guvernul Franței acuză Amazon de practici comerciale agresive, iar Thales cumpără Gemalto pentru 6 mld USD

 

Tencent și JD vor investi 860 de milioane USD în Vipshop.

Tencent va conduce runda de investiții și va oferi 604 milioane USD în capital în schimbul unei participații de 7% din Vipshop. JD va investi 259 de milioane USD și va primi o participație de 5,5%. Această mișcare reprezintă o intrare ambițioasă pe teritoriul retailerului Alibaba. Președintele Tencent a declarat că prin intermediul WeChat și soluțiilor de marketing și plăți va putea ajunge acum mai ușor la clienții din noua clasă de mijloc din China. (sursă)

 

Didi, gigantul ride-hailing din China, plănuiește extinderea în Taiwan prin francizare.

Didi urmărește operarea platformei de ride-hailing în Taiwan și va recruta șoferi deja activi prin intermediul companiei LEDI Technology. Autoritățile din Taiwan și industria de taxi au fost eficiente în a convinge companii tech celebre să respecte legile locale. Amenzile pentru transport ilegal de pasageri în Taiwan sunt printre cele mai mari din întreaga lume. (sursă)

 

Amazon India va lansa un nou smartphone.

Categoria de smartphone-uri este cea care aduce cele mai mari venituri în e-commerce-ul indian. Amazon introduce propriul său brand de smartphone, intitulat Crafted for Amazon. Astfel, Amazon India va ajunge la al treilea model low-cost de smartphone pe piață. Amazon India va concura astfel cu Flipkart și brandul său, Billion, pe piața indiană a smartphone-urilor. (sursă)

 

ATM-urile din Emiratele Arabe Unite permit retragerea de numerar din conturi bitcoin.

Această posibilitate există datorită parteneriatului dintre NCR cu bursa de schimb de monede virtuale CoinHub. NCR declară că o tranzacție cu o criptomonedă este la fel de simplă ca orice altă operațiune efectuată la ATM. Pentru a se putea utiliza astfel serviciul de retragere de numerar, utilizatorii vor trebui să scaneze cardul sau să folosească telefonul pentru acces. (sursă)

 

Curtea Europeană de Justiție va decide dacă Uber este doar o companie digitală sau una care oferă servicii de transport.

În unul din cele mai așteptate cazuri, CEJ va da un verdict în ziua de miercuri privind natura operațiunilor Uber. Un verdict nefavorabil nu va schimba modul de operare al Uber, însă va oferi autorităților locale din UE acordul de a reglementa serviciile Uber ca pe cele ale unei companii tradiționale de taximetrie. Legile UE protejează serviciile online în fața restricțiilor naționale, însă serviciile de transport sunt supuse reglementărilor la nivel național fără supraveghere UE. (sursă)

 

Guvernul francez depune o plângere oficială privind practicile comerciale abuzive ale Amazon.

Autoritățile franceze acuză Amazon că își folosește poziția dominantă pe piață pentru a impune condiții furnizorilor săi. Această mișcare vine în urma unei investigații de doi ani condusă de autoritățile anti-fraudă din Franța, DGCCRF. Ministerul francez al economiei va amenda Amazon cu aprox. 12 milioane USD. Circa 10.000 de companii franceze folosesc platforma e-commerce a Amazon pentru a-și vinde produsele. (sursă)

 

Kakao urmărește obținerea unei finanțări de 1 miliard USD pentru fuziuni și achiziții.

Kakao a declarat că ar putea emite obligațiuni pentru investitori străini în vederea listării acestora pe bursa din Singapore până în februarie 2018. Aplicația de messaging Kakao Talk s-a extins în afara Coreei de Sud prin dezvoltarea de tehnologie AI în parteneriat cu firme de servicii online. Kakao urmărește oportunități de achiziții globale pe zona de content și tehnologii AI în special. (sursă)

 

Gemalto acceptă oferta de preluare în valoare de 6 miliarde USD din partea companiei franceze Thales.

Oferta celor de la Thales reprezintă un premium de 57% peste prețul de închidere al Gemalto din 8 decembrie 2017. Oferta Thales s-a situal peste cea din partea companiei Atos, care a oferit 5,1 miliarde USD pentru preluarea Gemalto. Grupul rezultat în urma preluării va deveni astfel liderul global în autentificarea identității online și securitatea datelor, având peste 28.000 de ingineri, 3000 de cercetători și investiții de peste 1 miliard USD în cercetare și dezvoltare. (sursă)

 

AxleHire, start-up de operațiuni logistice last-mile, obține 4,3 milioane USD finanțare.

AxleHire efectuează livrări pentru companii precum HelloFresh, Freshly, Sun Basket sau La Boulangerie. Compania face peste 150.000 de livrări și are venituri de 750.000 USD lunar și estimează dublarea acestor cifre în aprilie 2018. AxleHire operează în San Francisco și Los Angeles și se pregătește pentru lansarea pe noi piețe, precum Seattle, Denver sau Portland, la începutul anului. (sursă)

 

Quinyx, provider de software cloud-based pentru companii, obține 12 milioane USD finanțare.

Compania Saas oferă software pentru operațiuni precum gestionarea programului angajaților, comunicații, task management sau integrarea statelor de plată. Quinyx reduce costurile acestor operațiuni prin tehnologia utilizată. Compania are în prezent peste 275.000 de utilizatori și peste 500 de clienți business, precum Debenhams, DHL sau Papa John’s. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.