Didi Chuxing primește o finanțare de 4 mld USD, Amazon este utilizat mai mult decât Google la căutarea de produse, Apple vizează integrarea aplicațiilor de iPhone, iPad și Mac, iar Walmart testează un serviciu de personal shopping

 

Didi obține 4 miliarde USD finanțare.

Compania de ride-hailing va utiliza capitalul pentru a dezvolta sisteme AI și pentru a se extinde la nivel internațional. În urma noii runde, Didi a ajuns la o finanțare totală de 12 miliarde USD. Printre investitori se numără și SoftBank. Astfel, Didi devine al doilea cel mai valoros start-up din lume, după Uber. Recent, companoa a demarat extinderea în Taiwan. (sursă)

 

PayPal investește în Raisin, marketplace european de depozite financiare.

Runda de finanțare a adus Raisin un total de 34 de milioane USD. Suma investită de PayPal nu a fost dată publicității. Raisin va utiliza capitalul pentru a se extinde pe alte piețe de economisire și a căuta noi oportunități de investiții. Compania oferă și o versiune white-label pentru intregrarea în sistemele bancare. Are peste 100.000 de clienți în cadrul a 40 de bănci partenere din 18 țări europene. (sursă)

 

Mobike Japonia primește o investiție din partea Line.

Line va obține un pachet minoritar de acțiuni în subsidiara japoneză a Mobike, rezultând într-o participație de sub 20%. Companiile vor colabora pentru promovarea adopției sistemului de bike-sharing în Japonia folosind rețelele Line și colaborările sale cu agenții guvernamentale. Mobike va fi inclusă în aplicația Line, primind astfel acces la 71 de milioane de utilizatori din Japonia. (sursă)

 

Bank of England aprobă preluarea Harrods Bank de către challengerul digital Tandem.

Harrods Bank se află pe pierdere iar aprobarea preluării oferă Tandem accesul către licența de banking. Tandem va primi de asemenea acces și la peste 10.000 de clienți pe zonele de economisire și ipoteci. Recent, banca online a ratat o finanțare de 35 de milioane USD de la conglomeratul chinez Sanpower. Inițial, Tandem plănuia lansarea unei bănci clasice. (sursă)

 

Google micșorează ecartul de search de produse față de Amazon în 2017.

Amazon este destinația principală din SUA a celor care caută produse online. Aprox. 49% din cumpărătorii online vizitează Amazon înainte de a cumpăra, cifră care a scăzut de la 55% din 2016. Google și alte motoare de căutare au fost folosite de 36% din utilizatori, în creștere de la 28% din 2016. Consumatorii au vizitat site-urile retailerilor individuali în proporție de doar 15%, față de 16% în 2016. (sursă)

 

Walmart dezvoltă un magazin fără casieri umani.

Code Eight, subsidiară Walmart, a testează un serviciu de personal shopping pentru persoanele ocupate din New York, serviciu prin care utilizatorii primesc recomandări de produse prin sms. Consumatorul-țintă al Code Eight este consumatorul urban cu venituri mari, un segment care nu a fost targetat în mod tradițional de retailer. Articolele de casă sunt livrate gratis în 24 de ore, alte achiziții se livrează în 2 zile lucrătoare, iar retururile sunt preluate gratuit de la domiciliul clientului. (sursă)

 

Apple ar putea combina aplicațiile pentru iPhone, iPad și Mac.

Prin iPhone și iPad, Apple a introdus un mod inovator de a interacționa cu computerele prin intermediul unor aplicații ușor de utilizat, accesibile prin App Store. Aceeași abordare nu a funcționat la fel de bine și pentru laptopurile și desktop-urile Apple. Apple plănuiește să ofere un set de aplicații care să funcționeze la fel de bine pe toate device-urile sale. Începând cu 2018, developerii de software vor putea crea o aplicație singulară care să funcționeze cu touchscreen, mouse și trackpad. (sursă)

 

Google extinde kit-ul de software development (SDK) pentru Google Assistant în mai multe țări.

Printre țările către care SDK-ul a fost extins se numără Australia, Canada, Germania, Japonia și Marea Britanie și este de acum disponibil în limbile engleză, franceză, germană și japoneză. Device-urile care utilizează acest SDK pot fi localizate cu o adresă stradală sau coordonate geografice. Astfel, utilizatorii vor putea primi răspunsuri la nivel local pentru întrebări referitoare la situații locale. De asemenea, hardware-ul care folosește Google Assistant poate fi configurat cu Device Actions, o nouă funcție care permite controlul vocal al device-urilor dintr-un smart home. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.