Facebook încheie un acord cu Universal, Goldman Sachs are un departament de tranzacționare cu criptomonede, Apple Watch testează o funcție de monitorizare a pulsului, iar Eric Schmidt va demisiona din poziția de CEO al Google

 

Facebook și Universal Music încheie un acord de licențiere.

În urma acestui parteneriat la nivel global, utilizatorii vor putea uploada clipuri video care conțin muzică din biblioteca de titluri Universal, inclusiv pe Instagram și Oculus. Este primul astfel de acord al Facebook cu o casă de discuri majoră. Termenii contractului nu au fost dați publicității. Astfel, Facebook face un pas mare în zona video pentru a-și păstra utilizatorii și atrage advertiseri. (sursă)

 

Didi Chuxing se află în discuții privind achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni în aplicația braziliană de ride-hailing 99.

Această achiziție ar amenința poziția de lider a Uber pe piața din Brazilia. De asemenea, ar da semnalul unei reorganizări majore a sectorului de ride-hailing la nivel global condusă de Didi și SoftBank. Gigantul japonez de investiții este acționar majoritar Didi și a finanțat recent companai chineză cu 4 miliarde USD. (sursă)

 

Daimler va achiziționa pachetul majoritar de acțiuni în aplicația franceză Chauffeur Prive, similară cu Uber.

Este un nou exemplu de parteneriat între o companie tradițională și una tech. Chauffeur Prive a fost fondată în 2011 și are în prezent peste 1,5 milioane de clienți și acces la peste 18.000 de șoferi. Serviciul este popular în Paris. (sursă)

 

Alipay semnează un acord de parteneriat cu Pi Pay, serviciu de plăți din Cambodgia.

Prin acest acord, Alipay se extinde pe piața din Cambodgia. Astfel, clienții pot folosi portofele electronice Alipay pentru a plăti prin sistemele de plată Pi Pay. Parteneriatul va aduce disponibilitatea imediată a Alipay ca opțiune de plată în rețeaua de peste 1400 de comercianți a Pi Pay din Cambodgia. (sursă)

 

Spotify obține aprobare de la SEC pentru listarea pe bursă fără un girant instituțional (underwriter).

Aprobarea pentru un IPO pe bursa din New York fără un underwriter este un pas important pentru Spotify, care are drept țintă evitarea sistemului tradițional de listare. Spotify a fost evaluată recent la 20 de miliarde USD și plănuiește IPO-ul pentru luna martie sau aprilie 2018. În cazul unui IPO de succes, și alte companii cu lichidități solide și valoare mare, precum AirBnb, ar putea fi încurajate să facă o mișcare similară. (sursă)

 

Goldman Sachs creează un departament de tranzacționare cu criptomonede.

Banca are drept obiectiv funcționarea acestui departament în iunie 2018. Goldman ar deveni practic prima firmă mare de pe Wall Street care va tranzacționa pe piața volatilă de monedă virtuală. O decizie fermă privind localizarea departamentului nu a fost luată. În primă fază, monedele virtuale vor fi tranzacționate electronic, în cadrul funcției de tranzacționare sistematică a sistemului. (sursă)

 

Amazon plănuiește întreruperea serviciului de abonamente de stocare de muzică.

Amazon Music permite utilizatorilor să încarce muzică pe serverele Amazon. Produsele Amazon Music și Amazon Music Unlimited nu vor fi retrase, va fi oprită doar opțiunea upload-ului de muzică pe platformă. Titlurile muzicale cumpărare de la companie nu vor fi afectate. (sursă)

 

Alibaba investește într-o companie majoră de lactate din China.

Alibaba a semnat un acord prin care va face o infuzie de capital în Hunan Dakang, companie de lactate care importă produse din Noua Zeelandă pentru vânzare online și offline în China. Dakang deține 85% din compania de lactate. (sursă)

 

Apple Watch testează o funcție avansată de monitorizare a pulsului.

În cadrul unui model de test al Apple Watch, utilizatorul va activa monitorul prin apăsarea cadrului device-ului, care va trimite un semnal electric de mică intensitate. Astfel, dispozitivul va putea monitoriza semnalele electrice venite de la inimă. Purtătorul de Apple Watch nu va simți impulsul. Vor putea fi detectate semnale de activitate anormală a inimii, precum aritmiile. (sursă)

 

Citybox, companie care operează automate smart de vânzare, anunță obținerea unei finanțări de 25 de milioane USD.

Citybox este o companie smart vending chineză evaluată la 67 de milioane USD. Citybox a lansat recent o nouă generație de automate pentru retail. Utilizatorii scanează un cod cu telefonul mobil pentru a deschide ușa automatului și a lua articolele dorite. Automatul va primi automat plata pentru articolele cumpărate de la contul de plăți mobile al utilizatorului. (sursă)

 

Eric Schmidt va renunța la poziția de director executiv al Alphabet începând cu luna ianuarie.

Este o mișcare neașteptată, Schmidt fiind cel mai proeminent reprezentant al Google. Eric Schmidt a fost CEO între 2001 și 2011 și se va retrage în rolul de Chief Technical Adviser și va fi în continuare prezent în board-ul Alphabet. Eric Schmidt a contribuit decisiv la extinderea Google și dezvoltarea serviciilor Google Maps, Gmail, YouTube și Android, fiecare cu peste 1 miliard de utilizatori în prezent. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.