SoftBank va cumpăra acțiuni Uber, Amazon și Apple pregătesc intrarea în Arabia Saudită, Apple ar putea cumpăra Netflix, iar Belarus legalizează tranzacțiile în criptomonede

 

Un consorțiu condus de SoftBank va achiziționa un număr important de acțiuni Uber.

Anunțul a fost făcut de reprezentanți ai companiei de ride-hailing. Această achiziție va duce valoarea Uber la 48 de miliarde USD. Prețul este cu 30% mai jos față de cea mai recentă evaluare a companiei. În urma operațiunii, vor exista schimbări la nivelului board-ului de conducere și a modului în care este gestionată compania. Consorțiul condus de SoftBank va deține 17,5% din Uber. (sursă)

 

Amazon ar putea aduce schimbări business-ului său de livrări de alimente proaspete.

Business-ul de grocery al Amazon este format din două servicii: AmazonFresh și Amazon Prime Now. În noiembrie Amazon a sistat livrările serviciului Fresh în zone din 6 state americane. În același timp, compania se află în procesul de deschidere a mai multor centre Prime Now în mai multe orașe mari. Serviciul este disponibil în peste 30 de orașe, are o gamă largă de produse ce pot fi comandate și ar putea domina piața de grocery în scurt timp. (sursă)

 

Belarus legalizează tranzacțiile în criptomonede.

Această mișcare este destinată atragerii de investiții străine, liberalizării economiei țării și stimulării creșterii sectorului privat. Decretul care legalizează tranzacțiile în monede virtuale a fost adoptat pentru atragerea antreprenorilor din zona de criptomonede pe măsură ce acest domeniu este din ce în ce mai reglementat la nivel internațional. Decretul legalizează ofertele inițiale de monedă și operațiunile de exchange și scutirea de taxe a tranzacțiilor cu criptomonede pentru următorii 5 ani. (sursă)

 

Marea Britanie ar putea impune noi taxe pentru giganții tech dacă aceștia nu iau măsuri mai cuprinzătoare pentru înlăturarea conținutului extremist de pe platformele lor.

Facebook și Google sunt presate de autoritățile de resort din UK să facă mai multe pentru combaterea extremismului online prin înlăturarea materialelor concepute pentru a radicaliza utilizatorii sau pentru a pregăti atacuri. Autoritățile acuză cei doi giganți că utilizează datele utilizatorilor lor dar nu oferă aceste date și guvernelor în vederea luării de măsuri de securitate.  (sursă)

 

Bancherii din Hong Kong anticipează o serie de IPO-uri ale companiilor tech chineze cu o capitalizare de peste 500 de miliarde USD în următorii 2 ani.

2017 a fost unul dintre cei mai slabi ani pentru bursa din Hong Kong din perspectiva IPO-urilor tech. Dacă previziunile bancherilor se vor adeveri, Hong Kong va concura cu New York pentru ofertele publice inițiale ale celor mai căutate start-up-uri în 2018. Printre IPO-urile vedetă din 2018 s-ar putea număra cele ale Xiaomi sau Meituan Dianping. Indicele HSI Hong Kong a crescut cu 35% în 2017. (sursă)

 

Apple ar putea achiziționa Netflix, conform analiștilor Citi.

Conform Citi Financial, există o probabilitate de 40% ca Apple să cumpete Netflix. Apple plănuiește repatrierea a 220 de miliarde USD în lichidități în urma scutirilor de impozite aprobate de administrația Trump. De asemenea, conform acestor legi, companiile americane vor primi și o primă pentru repatrierea de capital. Apple va putea dispune de 252 de miliarde USD pentru achiziții, cea mai probabilă țintă fiind Netflix. (sursă)

 

Iran blochează  accesul mobile către aplicațiile Telegram și Instagram.

Guvernul iranian a blocat accesul mobile către aplicațiile Telegram și Instagram în urma protestelor izbucnite în țară. Protestele au pornit de la îngrijorările populației privind starea economiei și au degenerat în manifestații împotriva guvernului și conducerii clericale a țării. Oficialii iranieni afirmă că măsura blocării serviciilor de internet este una menită să aducă pacea. Mai multe orașe au raportat absența accesului mobile, însă serviciile desktop par să funcționeze, ceea ce indică o operațiune menită să oprească răspândirea informațiilor de la fața locului protestelor.  (sursă)

 

Apple și Amazon se pregătesc pentru intrarea pe piața din Arabia Saudită.

Cele două companii se află în discuții cu autoritățile saudite privind licențierea pentur investiții pe această piață. Ambele firme vând produse în Arabia Saudită prin companii terțe însă nu au o prezență directă. Amazon va intra pe piață cel mai probabil cu divizia de servicii cloud iar Apple ar putea deschide un magazin în țară în 2019. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.