Amazon plănuiește reclame Alexa, Alibaba investește 100 mil USD într-o companie indiană de logistică, Kia și Hyundai introduc asistenți AI în mașini, iar Google a ascuns în Bermuda 19 mld USD de autoritățile olandeze

 

Uber testează un model de abonament pentru serviciul său de livrare de mâncare.

UberEats a mai experimentat în trecut cu servicii de abonamente în mai multe orașe din Marea Britanie. Conform reprezentanților britanici ai Uber, modelul de abonamente ar putea îmbunătăți loialitatea consumatorilor  pe o piață foarte concurențială. Deliveroo a introdus abonamente în UK încă din noiembrie. UberEats estimează vânzări finale de 3 miliarde USD pe anul 2017. (sursă)

 

Ant Financial renunță la planurile de fuziune cu MoneyGram.

Planurile de fuziune au fost abandonate după refuzul Comitetului pentru Investiții Străine al SUA de a aproba operațiunea. În urma acestei știri, acțiunile MoneyGram au scăzut cu până la 17%. Cele două companii vor colabora în cadrul unor inițiative strategice privind operațiuni de remitențe și piețe de plăți digitale. Anul trecut, Ant Financial a făcut MoneyGram o ofertă de achiziție de acțiuni la prețul de 18 USD per unitate, ceea ce ar fi dus valoarea MoneyGram la 1,2 milarde USD. (sursă)

 

Amazon plănuiește includerea de anunțuri publicitare pe Alexa.

Reclamele Alexa vor apărea în cadrul skill-urilor sau vor utiliza date despre istoricul de cumpărături al unui utilizator pentru a sugera produse. Amazon a purtat discuții cu mai multe companii referitor la promovarea produselor acestora pe device-uri Echo, inclusiv Procter & Gamble și Clorox. Amazon ca testa în 2018 mai multe tipuri de reclame, inclusiv video. (sursă)

 

Alibaba investește 100 de milioane USD în compania indiană de logistică XpressBees.

Compania indiană a obținut 8 milioane USD finanțare. Investiția Alibaba vine într-un moment în care jucătorii ecommerce din India, precum Flipkart și Amazon, investesc la rândul lor în zona de logistică. Amazon India a primit finanțare de la divizia de logistică din SUA. Flipkart de asemenea deține o divizie logistică intitulată eKart și a achizițoinat anul trecut start-up-ul local de logistică InLogg. (sursă)

 

Lyft și Aptiv se află în discuții privind extinderea colaborării.

Cele două companii vor testa mașini autonome în Las Vegas în cadrul Consumer Electronics Show de luna aceasta. Aptiv a încheiat un acord cu Lyft pentru a permite pasagerilor să se deplaseze în sistem ride-sharing cu mașini autonome către 20 de locații din Las Vegas între 9 și 12 ianuarie. Lyft a obținut în 2017 permisiunea autorităților locale de a testa vehicule autonome în California. (sursă)

 

Apple cumpără Buddybuild, serviciu de dezvoltare de aplicații canadian.

Serviciul Buddybuild permite developerilor să lanseze aplicații iOS și Android folosind Github, GitLab și BitBucket. Buddybuild promite integrare și lansare continuă și o platformă pentru feedback-ul utilizatorilor către echipele de developeri. Buddybuild creează un proces fezabil prin construirea unei aplicații, testarea sa și pregătirea sa pentru partajarea către testeri. Buddybuild va întrerupe serviciile Android și Free Starter pe 1 martie 2018. (sursă)

 

Amazon va achiziționa Target în 2018, conform unei predicții a co-fondatorului Loup Venture, Gene Munster.

Conform cunoscutului analist al pieței tech, Amazon nu a încheiat încă asaltul asupra peisajului de retail. În cadrul unui raport care a inclus 8 predicții tech pentru 2018, Munster a descris Target drept partenerul offline ideal pentru Amazon datorită segmentului demografic similar țintit (mamele și familile) și răspândirii largi a magazinelor fizice. Autoritățile de reglementare ar urma să aprobe o eventuală coaliție Amazon-Target, care ar avea mai puține locații față de WalMart. (sursă)

 

Hyundai și Kia vor integra asistenți virtuali AI în cadrul mașinilor lor începând cu 2019.

Cele două companii vor utiliza tehnologia creată de SoundHound pentru a integra asistenți care vor putea sugera destinații și oferi control de la distanță pentru case și vehicule smart prin comandă vocală. Sistemele vor fi testate în mașini pe drumuri publice începând cu 2018 și vor fi implementate în vehicule din 2019. Toyota, Nissan și Honda au manifestat de asemenea interes pentru conceperea de vehicule dotate cu asistenți virtuali. (sursă)

 

Google anunță întreruperea suportului tehnic YouTube pentru FireTV.

Google a motivat decizia prin refuzul Amazon de a comercializa Chromecast, Google Home și produse Nest, precum și prin refuzul accesului la serviciul Prime Video pentru utilizatorii Google Cast. Amazon a descris această decizie drept un “dezamăgitor precedent” însă a sugerat ocolirea acestei restricții prin accesarea YouTube direct din browser. Duelul dintre cele două companii a demarat în urmă cu mai multe luni iar Google a caracterizat “lipsa reciprocității” din partea Amazon drept inacceptabilă. (sursă)

 

Google a ascuns 19 miliarde USD de autoritățile olandeze.

Guvernul olandez a analizat documentele de impozitare ale Google din 2016 și a stabilit că gigantul tech a mutat 19 miliarde USD către o companie paravan din Bermuda. Google a utilizat două tehnici, cunoscute drept “Double Irish” și “Dutch Sandwich”, pentru a ascunde profituri și a evita să fie impozitată. Google a mutat lichidități dintr-o subsidiară din Irlanda către o companie olandeză fără angajați iar apoi căte o căsuță poștală din Bermuda, deținută de o altă companie irlandeză. Irlanda a înlăturat din legislație posibilitatea utilizării acestei tehnici, însă companiile pot utiliza această structură până în 2020. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.