Amazon va licita pentru meciurile din Premier League, Apple raportează vânzări de Sărbători de 1 mld USD pe App Store, Naspers și Tencent investesc în Swiggy, Google Cloud aduce îmbunătățiri G Suite, BlackBerry și Baidu semnează un acord

 

Alibaba depășește Google pe piața browserelor din India.

UC Browser, operat de Alibaba, a devenit cel mai utilizat browser din India, cu o cotă de piață de 51%, față de 30% ale Chrome. Și în Indonezia UC este mai utilizat decât Chrome, acestea având cote de piață de 41% și respective 34%. La nivel global, Google Chrome este browserul dominant, cu 47% din piațp, față de doar 16% pentru UC Browser, browser adaptat mai bine nevoilor utilizatorilor de pe piețele emergente. (sursă)

 

Amazon va intra în cursa pentru drepturile de transmitere a meciurilor de fotbal din Premier League.

Această mișcare face parte din strategia mai largă a Amazon de a aduce mai mult conținut sportiv consumatorilor săi. Amazon va licita pentru drepturile de streaming Premier League în cadrul licitației care va avea loc în curând. Compania vede evenimentele sportive ca un stimulent pentru atragerea de abonați Prime. În 2015, drepturile de transmitere a meciurilor din Premier League au costat 6,9 miliarde USD. Liga engleză va oferi 7 pachete de meciuri în cadrul licitației de luna viitoare. (sursă)

 

Autoritățile fiscale germane investighează comercianții din China care vând pe Amazon.

Mulți comercianți din China au fost suspendați de pe Amazon Germania, stocul de produse și contul Amazon Payments fiind confiscate. Amazon a declarat că doar comercianții mari au fost afectați de acțiunile autorităților germane. Compania a respectat indicațiile biroului german de taxe și impozite și a suspendat contul comercianților contravenienți, refuzând să returneze acestora stocul de produse sau fondurile reținute. (sursă)

 

Apple a anunțat vânzări de Sărbători de 1 miliard USD pe App Store.

Conform Apple, 300 de milioane USD în vânzări au fost înregistrați numai în prima zi a anului. În săptămâna începând cu ajunul Crăciunului au fost înregistrate vânzări în valoare de 890 de milioane USD. Compania pune vânzările efectuate în 1 ianuarie pe seama consumatorilor care au petrecut până târziu de Anul Nou. (sursă)

 

Co-fondatorul și fostul CEO al Uber, Travis Kalanick, plănuiește vânzarea a 29% din participația sa din cadrul companiei.

Kalanick va vinde acțiuni în valoare de aprox. 1,4 miliarde USD către SoftBank și un consorțiu de investitori care a fost de acord cu achiziția la o evaluare de 48 de miliarde USD a Uber. Kalanick deține 10% din companie și s-a oferit să vândă jumătate din acțiunile sale, maximul permis membrilor din consiliul de administrație al Uber. (sursă)

 

Tencent obține licența de a efectua tranzacții cu fonduri de investiții financiare.

Comisia de Reglementare a Titlurilor de Valoare din China a aprobat unei subsidiare a Tencent demararea operațiunilor de tranzacționare cu fonduri financiare. Astfel, divizia Teng’an Information Technology a Tencent se va redenumi Teng’an Fund Sales și va activa pe noul segment de business prin platforma mobile financiară locală a Tencent, Licai Tong.  (sursă)

 

Naspers și Tencent ar putea investi în Swiggy.

Naspers a devenit compania favorită în vederea conducerii unei runde de finanțare de 150 – 200 de milioane USD în Swiggy, după ce SoftBank și Flipkart s-au retras din cursă. Astfel, start-up-ul indian de livrare de mâncare ar putea fi evaluat la 650 de milioane USD. Naspers ar putea încheia un parteneriat strategic cu Tencent în vederea rundei de finanțare. (sursă)

 

PayU India întrerupe operațiunile portofelului electronic PayU Money în India.

PayU India se va concentra pe produsul său de creditare, LazyPay. PayU a achiziționat Citrus Pay în 2016, ajungând astfel să dețină două produse de tip portofel electronic. Utilizatorii PayU Money pot transfera banii din portofelul electronic în conturile lor bancare. PayU va continua operațiunile de portofel electronic prin Citrus. (sursă)

 

Google Cloud va aduce îmbunătățiri aplicațiilor G Suite.

Prin această mișcare, Google dorește să câștige o poziție mai favorabilă pe piața B2B, concurând direct cu Microsoft, Slack, Cisco sau Facebook Business. Printre serviciile îmbunătățite vor fi cele voce, de conferință și adăugarea unui nou serviciu de managementul datelor utilizatorilor. Noul serviciu voice-over-IP al Google, intitulat Wolverine, va concura direct cu Skype for Business al Microsoft. (sursă)

 

BlackBerry și Baidu încheie un parteneriat în vederea dezvoltării de tehnologie pentru vehicule autonome.

Acțiunile BlackBerry de pe bursa din Toronto au crescut cu 13%, la un maxim istoric, în urma anunțului. Compania a încheiat acorduri similare cu firme precum Qualcomm, Denso sau Aptiv. Software-ul QNX al BlackBerry va începe să genereze venituri pentru companie începâd cu 2019, conform estimărilor. QNX ar putea deveni în viitor o tehnologie de bază în dezvoltarea vehiculelor autonome. (sursă)

 

Israelul interzice vânzarea de acțiuni ale companiilor care operează cu criptomonede pe bursa din Tel Aviv.

Israel Securities Authority a declarat că a propus un amendament legislativ care va schimba regulile de tranzacționare, astfel încât companiile care investesc în, dețin sau fac mining de criptomonede să nu își mai poată lista public acțiunile pe nici un indice bursier. Interdicția nu se va aplica firmelor cu un capital mai mare de 29 de milioane USD și cărora le-au fost auditate declarațiile fiscale în ultimii 3 ani. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.