Amazon avansează în asigurări și printing 3D, Google a vândut 7 milioane de device-uri Home pe finalul de an, criptomoneda XRP a Ripple a crescut cu 1135% în ultima lună, iar acțiunile Snap scad

 

Amazon vrea să integreze Alexa în mai multe tipuri de device-uri, inclusiv ceasuri sau electrocasnice.

Amazon a lansat un nou set de tool-uri pentru developeri, inclusiv unul numit Alexa Mobile Accessory Kit, care permite produselor dotate cu Bluetooth să intre în ecosistemul de device-uri wearable Alexa. Printre device-urile țintite de Amazon se numără căști audio, smartwatch-uri, brățări fitness și alte dispozitive audio și electrocasnice, precum cuptoare cu microunde. (sursă)

 

Amazon avansează în zona de asigurări, investind 15,7 milioane USD în compania indiană Acko.

Compania insurtech indiană oferă produse de asigurare online-only. În urma investiției, Amazon India va deveni distribuitor pentru Acko și va asista compania indiană în dezvoltarea de noi produse de asigurare. Acko deține propria licență de operare pe piața de asigurări și a obținut 30 de milioane USD finanțare în mai. Amazon oferă deja multiple produse financiare iar noua investiție îi consolidează poziția pe această piață. (sursă)

 

Google a vândut 6,75 de milioane de device-uri Home în perioada finalului de an.

Compania a declarat că de la lansarea în octombrie a Google Home Mini, dispozitiv care costă 29 USD sau 19 USD în cadrul unor promoții, a vândut un device Google Home pe secundă. Home Mini este concurent serios pentru seria Amazon Echo Dot, fiind mai competitive din punct de vedere al prețului. Analiștii sunt însă de părere că Amazon și Google se află încă în pierdere pe zona de device-uri smart, datorită strategiilor acestora de acaparare a pieței. (sursă)

 

Mai multe carduri de debit pre-plătite care acceptă monedă virtuală au fost suspendate la finalul săptămânii trecute.

Visa Europe a declarat că emitentul de carduri WaveCrest nu a respectat regulamentul de membership al companiei. Visa a clarificat într-un comunicat de presă că nu este vorba de o acțiune îndreptată împotriva criptomonedelor, ci doar una împotriva unei companii care nu a respectat regulile. Visa a comunicat utilizatorilor de carduri de la emitenții afectați că li se vor returna fondurile în contul Cryptopay în cel mai scurt timp posibil. (sursă)

 

Ripple, start-up din San Francisco care oferă moneda virtuală XRP, înregistrează o creștere de 1135% în ultima lună.

Astfel XRP devine a doua cea mai mare criptomonedă după Bitcoin. Creșterea Ripple a început cu o apreciere de 32% în primele zile ale lui 2018. Bitcoin este guvernat de mai multe entități la nivel global, pe când XRP este o monedă centralizată în jurul companiei Ripple. Compania a început să înainteze oferte către bănci, promițând reducerea costurilor acestora. Ripple declară că a atras de partea sa 100 de bănci. XRP a vândut 38,7 miliarde de unități evaluate la 118 miliarde USD. (sursă)

 

Amazon deține patentul pentru un sistem de printare 3D la comandă.

Sistemul de retail pentru care Amazon deține patentul este unul care permite preluarea de comenzi personalizate de articole, printarea acestora în 3D și comercializarea și livrarea acestora. Sistemul a fost subiectul mai multor aplicații de patentare în ultimii 5 ani. Amazon a creat un magazin online pentru printarea 3D custim înmcă din 2014 însă acesta oferă momentan doar materiale și hardware. (sursă)

 

Compania autotech Telenav anunță lansarea unei platforme in-car de advertising pentru mașini conectate la internet.

Telenav va vinde această platformă producătorilor auto. Deținătorii de vehicule urmează să plătească mai mult pentru serviciile mașinilor conectate la internet în cazul în care refuză difuzarea reclamelor. Această abordare va permite producătorilor auto să estimeze costurile legate de servicii conectate, prcum date wireless, conținut, software și servicii cloud. Toyota, Lexus, Ford și GM folosesc deja produsele pentru mașini conectate ale Telenav. (sursă)

 

Acțiunile Snap au scăzut cu 5% în urma scăderii rating-ului său de către o companie de investiții de pe Wall Street.

Cowen a coborât rating-ul Snap în urma unui studiu care a revelat că advertiserii consideră că sistemul de publicitate al companiei este cel mai slab dintre cele ale rețelelor sociale. Cowen a prezis o scădere de 30% a acțiunilor Snap în 2018. Analistul John Blackledge și-a revizuit previziunea pentru acest an, scăzând așteptările de venit anual pentru Snap la 1,1 miliarde USD, de la 1,3 miliarde USD. (sursă)

 

Continental și Bosch achiziționează participații în compania de digital mapping HERE.

Cele două companii sunt cei mai mari distribuitori de articole auto din lume și au cumpărat fiecare câte 5% din HERE. Această mișcare confirmă tendința industriei auto de a pune la un loc resurse pentru dezvoltarea de mașini autonome. Ambele companii și-au declarat intenția de a avansa pe zona de asistență pentru șoferi  și tehnologii data-based. (sursă)

 

Oppo plănuiește lansarea pe piața de smartphone din Europa.

Compania chineză de smartphone-uri se va lansa în Europa în prima jumătate a lui 2018 cel mai probabil în Spania. După lansarea Xiaomi din 2017, Oppo va demara vânzările în mai multe țări europene, principalele ținte fiind Spania, Fanța și Italia. Lansarea va urma demarării unei noi game de servicii Oppo. Compania va lucra cu retailerii și distribuitorii mari de pe piețele pe care va intra. (sursă)

 

Acțiunile Barnes & Noble au scăzut cu 14,2% după un sezon de Sărbători cu vânzări sub așteptări.

Barnes & Noble a raportat o scădere cu 6,4% a vânzărilor totale din cele 9 săptămâni terminate pe 30 decembrie față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania a avut vânzări totale de 953 de milioane USD. Vânzările online ale retailerului au scăzut cu 4,5%. Cele mai slabe categorii de produse au fost cele de cadouri, muzică și DVD. Compania insistă asupra planului său strategic de readucere a business-ului pe linia de plutire, plan care include cheltuieli masive pe inițiative de management. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.