Google fuzionează serviciile Android Pay și Google Wallet, Xiaomi plănuiește un IPO, Bitcoin scade, Amazon va oferi Alexa și pentru PC, Alibaba investește în sisteme de recunoaștere facială, iar Facebook va întrerupe funcționarea asistentului M

 

Telegram plănuiește lansarea propriei sale monede virtuale.

În vederea acestei mișcări, rețeaua socială plănuiește lansarea propriei sale tehnologii blockchain și o ofertă inițială de monedă (ICO). Valoarea ICO-ului se va ridica la 500 de milioane USD, iar compania estimează vânzări de unități de criptomonedă în valoare de 3 – 5 miliarde USD. De asemenea, Telegram ar urma să accepte plăți prin propria aplicație și să permită integrarea cu alte sisteme de plată. Telegram are 180 de milioane de utilizatori la nivel global. (sursă)

 

Echo depășește programul Prime în ce privește construirea loialității clienților Amazon.

Dintr-un raport Consumer Intelligence reiese că Amazon Echo a devenit principalul motor de fidelizare al clienților Amazon. Compania investește masiv în programul Prime deoarece abonații la acest serviciu cheltuie mai mulți bani decât non-abonații. Raportul arată că abonații Prime cheltuiesc cu 27% mai mult decât media, iar deținătorii de Echo cu 66% mai mult. Este estimat că în SUA clienții Amazon cheltuiesc anual 1000 USD anual, membrii Prime 1300 USD iar deținătorii Echo 1700 USD. (sursă)

 

Google fuzionează serviciile Android Pay și Google Wallet.

La 3 ani după introducerea Android Pay, Google creează în mod oficial Google Pay prin fuzionarea serviciului cu Google Wallet. Google Pay va fi entitatea singular pentru plăți online, in-store, in-app și P2P. Noul serviciu va fi lansat în următoarele luni pentru aplicații, la retaileri și terminale de plată. Astfel, Google poate separa serviciile în cadrul unui sistem independent de un anumit device. (sursă)

 

Xiaomi plănuiește un IPO la o evaluare de 200 de miliarde USD.

Lei Jun, fondatorul producătorului chinez de device-uri Android Xiaomi, a obținut o evaluare de 200 de miliarde USD de la mai multe bănci de investiții în vederea unui IPO la finalul anului. Valoarea oferită de bănci este de 2,5 ori mai mare decât valoarea Baidu. Xiaomi a demarat deja cumpărarea pachetelor de acțiuni ale angajaților la o evaluare de 95 de miliarde USD. (sursă)

 

Asistentul virtual Amazon Alexa va fi în curând disponibil și pentru PC.

Prin această mișcare, Amazon va deveni competitor pentru Microsoft Cortana pe piața asistenților vocali. Producătorii de PC-uri HP, Asus și Acer plănuiesc integrarea cu Alexa pentru acest an. Prin aceste integrări, utilizatorii de PC vor putea interacționa cu Alexa într-un mod similar cu deținătorii de device-uri Echo. În prezent, există 600 de milioane de utilizatori de Windows 10. (sursă)

 

Facebook întrerupe funcționarea asistentului virtual M.

M a fost introdus începând cu august 2015, reprezentând al acel moment o funcție inovatoare. Facebook a utilizat interacțiuni text și serviciul Messenger pentru a testa interacțiunile cu M. Asistentul virtual al Facebook nu a fost bazat pe inteligență artificială ci pe cea umană, angajați ai Facebook răspunzând la întrebările complicate ale userilor. Facebook a achiziționat ulterior compania Wit.ai pentru a dezvolta M. Asistentul virtual al Facebook va înceta funcționarea pe 19 ianuarie. (sursă)

 

Bitcoin scade după ce site-ul CoinMarketCap a înlăturat ratele de schimb cu moneda virtuală pentru piețele din Coreea de Sud.

CoinMarketCap arată prețurile și capitalizarea de piață în timp real pentru mai mult de 1300 de criptomonede. Site-ul are și un număr semnificativ de utilizatori. Excluderea datelor de tranzacționare de pe piețele de schimb sud-coreene a provocat confuzie ceea ce a dus la vânzări masive de Bitcoin precum și la scăderea semnificativă a tranzacțiilor. Capitalizarea de piață a Bitcoin a scăzut cu 30%. Analiștii spun că scăderea a venit și pe fondul investigațiilor autorităților financiare din Coreea de Sud privind tranzacțiile a 6 bănci locale care oferă conturi în criptomonede instituțiilor. (sursă)

 

Kia anunță integrarea vehiculelor sale cu Google Assistant.

Producătorul auto a anunțat că asistentul vocal al Google va îndeplini anumite funcții în cadrul mai multor vehicule produse în 2018. Sistemele de infotainment UVO din cadrul modelelor Niro PHEV, Soul EV, Optima PHEV și K900 sunt toate compatibile cu Google Assistant. Utilizatorii vehiculelor le vor putea porni, încuia, descuia și opri de la distanță. Mișcarea Kia vine în urma adopției Amazon Alexa de către alți producători auto, precum BMW, Ford sau Nissan. (sursă)

 

Alibaba a condus o rundă de finanțare în compania de sisteme recunoaștere facială Moredian Technology.

Moredian este o companie specializată în aplicații tehnologice și soluții industriale. Strategia companiei este una bazată pe AI și cloud. Moredian oferă tehnologii interactive offline și servicii online de date multi-dimensionale. Pe zona de smart office, Moredian folosește tehnologie de recunoaștere facială pentru a produce aplicații de control al accesului vizitatorilor și angajaților. (sursă)

 

Samsung publică raportul de încasări pe ultimele 3 luni din 2017.

Profitul operațional al companiei a crescut la 14,2 miliarde USD în această perioadă. Profiturile sunt însă sub estimările analiștilor deoarece creșterea pe zona de chip-uri de memorie a stagnat în urma staționării prețurilor acestora. Această situație s-a combinat și cu o apreciere de aprox. 7% a won-ului sud-coreean în comparație cu dolarul în T4, ceea ce a dus la scăderea profiturilor companiei pe piețele internaționale. (sursă)

 

Baidu anunță lansarea a trei smart speakere.

Trio-ul de produse smart sunt integrate cu asistentul virtual Duer, produs pentru piața din China. Cele trei dispozitive funcționează similar cu smart speakerele altor companii. Acestea au fost produse în parteneriat cu Huawei, Xiaomi și Harman, care au integrat propriile lor produse cu Duer. Baidu arată că rămâne o forță importantă pe piața asistenților virtuali. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.