Facebook modifică modul în care vor fi afișate postările, WalMart testează un sistem scan & pay, Carrefour cumpără 17% din Showroomprive.com, Bitcoin scade cu 14%, iar UE lansează un proiect de supercomputing de 1,2 mld euro

 

MoneyGram încheie un parteneriat cu Ripple.

Acțiunile companiei de transfer de bani au crescut cu 10,5% în urma anunțului parteneriatului cu firma blockchain Ripple. MoneyGram va testa utilizarea criptomonedei XRP pentru a transfera fonduri mai rapid și mai ieftin. XRP permite băncilor și companiilor de plăși să transfere bani rapid, indiferent de localizarea acestora, percepând o taxă pentru fiecare tranzacție. (sursă)

 

Facebook aduce schimbări majore rețelei sale de socializare.

Facebook va refocusa news feed-ul utilizatorilor către postări ale prietenilor și familiei, paginile de business și media având o prioritate mai mică. CEO-ul Facebook a declarat că a luat această decizie în urma feedback-ului comunității care a arătat că postările de conținut public aglomerează “”momentele personale în care utilizatorii se conectează unii cu alții”. Mark Zuckerberg a mai declarat că scopul Facebook este de a înlesni utilizatorilor interacțiuni sociale relevante. (sursă)

 

Taxify se extinde în Lisabona.

Taxify urmărește extinderea pe 20 de piețe în 2018. Compania este activă în 40 de orașe de pe 4 continente și urmărește să profite de faptul că din ce în ce mai mulți șoferi și din ce în ce mai multe municipalități încep să refuze Uber. În țări africane precum Nigeria și Kenya Taxify este lider pe piața de ride-hailing. (sursă)

 


Sodexo achiziționează o participație majoritară în restaurantul online FoodChéri.

FoodChéri permite clienților să comande feluri de mâncare gătite de chefi bucătari. Sodexo, companie de servicii pentru industria alimentară și lide în zona de catering, a investit în FoodChéri pentru a crea un model mai eficient de livrare de mâncare. Pentru compania online, investiția Sodexo va aduce extinderea zonei de livrare către suburbiile Parisului și consolidarea poziției pe piața de livrare de mâncare pentru IMM-uri. (sursă)

 

WalMart continuă testarea unui sistem Scan & Pay.

Prin acest sistem, cumpărătorii din magazinele fizice pot scana articolele cumpărate și pot plăti printr-o aplicație mobile, fără a mai fi nevoiți să stea la coadă la casele de marcat. Retailerul extinde sistemul Scan & Go către 100 de noi magazine până la finalul lui ianuarie. Clienții trebuie să descarce aplicația Scan & Go a WalMart și să o utilizeze pentru a plăti și a li se emite factura online. (sursă)

 

Facebook încheie un parteneriat cu Global Music Rights.

Prin această mișcare, Facebook face încă un pas către a deveni alternativa la YouTube. Prin acordul cu Global Music Rights, Facebook obține licențe către cântecele lui Pharrell și Drake. Pentru utilizatorii rețelei sociale, această mișcare înseamnă că nu vor mai fi înlăturare clipurile video în care se aud melodii protejate de copyright. Facebook mai are de lucrat pentru a obține drepturi de difuzare mai extinse pentru melodii ale caselor de discuri importante.  (sursă)

 

Carrefour cumpără 17% din retailerul online de fashion Showroomprive.com.

Achiziția a costat Carrefour 79 de milioane de euro. Fondatorii Showroomprive.com vor reține 27% din capital și 40% din voturi. Carrefour va deține o participație de 16,8% și 13,6% din voturi. CEO-ul Carrefour a declarat că achiziția participației în retailerul de fashion va accelera strategia digitală și omni-channel a companiei. (sursă)

 

Twitter, Snapchat și Fox încheie un parteneriat pentru transmiterea de imagini de la Cupa Mondială FIFA 2018  din Rusia.

Twitter va face livestream iar Snapchat va posta conținut de la FIFA World Cup. Fox Sports va produce o emisiune în care vor fi transmise reportaje, recapitulări și avanpremiere ale meciurilor de fotbal, precum și reluări în timp real ale celor mai importante faze. De asemenea, Fox va produce conținut pentru audiențe mobile-first, conținut care va fi preluat și partajat de Snapchat. (sursă)

 

Bitcoin scade cu 13,7% în urma situației de pe piața din Coreea de Sud.

Guvernul sud-coreean a declarat că pregătește un proiect de lege prin care va interzice tranzacționarea de criptomonede pe piețele de schimb din țară. Autoritățile de reglementare din Coreea de Sud vor să evite specula cu monede virtuale. Bitcoin a scăzut cu 13,7% în urma acestui anunț, la prețul de 12,845 USD. Săptămâna aceasta, autoritatea fiscală din Coreea de Sud a demarat investigațiile asupra principalelor piețe de schimb de criptomonede din țară, Bithumb și Coinone. (sursă)

 

Uniunea Europeană va investi 1,2 miliarde USD într-un proiect de supercomputing.

Conform Comisiei Europene, scopul proiectului este de a ajunge din urmă China și Japonia în domeniul de calcul de înaltă performanță. UE urmează să găzduiască două supercomputere de înaltă tehnologie, capabile să efectueze cel puțin 100 de milioane de miliarde de calcule pe secundă. De asemenea, UE va găzdui două sisteme medii, capabile de zeci de milioane de miliarde de calcule pe secundă. Ambele tipuri de supercomputere urmează să fie operaționale până în 2020. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.