Bitcoin scade cu 25%, IBM și Maersk încheie un parteneriat blockchain, BMW și Mercedes lansează abonamente auto, Lyft extinde programul Concierge, Ripple investește în Omni, iar Google și Coursera lansează un curs de IT

 

JD anunță o investiție strategică în platforma vietnameză de e-commerce Tiki.

Prin această investiție, JD își mărește amprenta asupra comerțului electronic din Asia de Sud-Est. Runda totală de finanțare în Tiki se ridică la 44 de milioane USD. Tiki a fost fondată în 2010 în Ho Chi Minh City ca retailer online de cărți. În prezent, oferta de produse s-a extins către electronice, electrocasnice, produse beauty și de uz casnic. JD va deveni partener al Tiki pe zone precum merchandising, comerț transfrontalier, logistică și fulfillment. (sursă)

 

Instacart va achiziționa start-up-ul Unata din Toronto pentru 65 de milioane USD.

Prin această achiziție, Instacart va obține noi tool-uri e-commerce și primul pas către extinderea în Canada. Unata este o companie specializată în crearea și urmărirea cupoanelor și voucherelor digitale. Compania dezvoltă în prezent și un tool vocal care permite clienților să cumpete online prin Google Home. Instacart s-a extins în 190 de locații din America de Nord după ce a obținut finanțări de 400 de milioane USD în 2017. (sursă)

 

Bitcoin scade cu 25%, înregistrând cea mai mare scădere din luna septembrie.

Prețul unei unități a ajuns la 10.338 USD. Și restul monedelor digitale au înregistrat scăderi. Ripple a scăzut cu 40%, iar Ethereum cu 26%. Principala cauză enunțată a fost teama de reglementări din partea autorităților pe o piață descentralizată și a cărei valoare este bazată pe anonimitate. Mai multe rapoarte arată că Japonia, China și Coreea de Sud iau în considerare o abordare mai relaxată asupra reglementărilor.  (sursă)

 

IBM și Maersk încheie un parteneriat.

IBM și transportatorul danez au drept scop redefinirea industriei globale de shipping pentru epoca blockchain. Noua companie rezultată în urma parteneriatului se va concentra pe simplificarea procesului de a livra bunuri în diferite zone comerciale. Primele două capabilități comercializate vor fi o platformă care monitorizează în timp real mișcarea mărfii și contractele smart care sunt menite să înlocuiască actualul sistem birocratic. IBM și Maersk colaborează încă din 2016. (sursă)

 

iQiyi, Youtube-ul chinezesc, a depus documentația pentru un IPO în SUA.

Compania țintește obținerea a 1 miliard USD până la debutul trimestrului 2 din 2018. iQiyi este un serviciu de video streaming deținut de Baidu, care a devenit acționar principal în 2012. Baidu a achiziționat în 2013 PPS, o altă platformă de video streaming, fuzionând ulterior serviciile. În urma fuziunii, iQiyi s-a extins către producția proprie de conținut, transmisiuni online exclusive și emisiuni de divertisment. Platforma avea la finalul lui 2016 481 de milioane de utilizatori activi lunar. (sursă)

 

BMW și Mercedes anunță un program pilot de abonamente.

Printr-un serviciu de abonament, toate plățile legate de cumpărare sau leasing pentru un automobil se pot face într-un singur loc. Abonamentul ar urma să acopere nu numai ratele, dar și întreținerea și asigurarea vehiculului. Audi, Cadillac și Porsche oferă deja clienților lor structuri de plată simplificate și flexibilitate în planul de finanțare a noi vehicule. (sursă)

 

Lyft extinde programul Concierge către mai mulți clienți business.

Serviciul Concierge permite business-urilor să programeze curse pentru angajații și clienții acestora, precum și pentru terțe persoane. Serviciul a fost demarat în 2016 în New York. Partenerii Lyft folosesc serviciul Concierge pentru a comanda curse în numele celor care nu dețin un smartphone sau care nu au capacitatea de a face astfel de comenzi. (sursă)

 

Ripple devine investitor după finanțarea start-up-ului Omni.

Ripple, compania fintech care manageriază criptomoneda XRP, face prima sa investiție, susținând Omni în cadrul unei runde de finanțare de 25 de milioane USD. Omni a fost fondată în 2015 ca o opțiune de depozitare pentru cei cu spațiu limitat în casele lor. Fondurile vor merge către extinderea Omni către o a doua piață în a doua jumătate a lui 2018. (sursă)

 

Gatcoin, companie blockchain din Hong Kong, încheie un ICO de 14,5 milioane USD.

Gatcoin oferă pentru business-uri o soluție de a-și transforma cupoanele digitale, voucherele de cumpărături și punctele de loialitate în token-uri digitale. Gatcoin operează o aplicație, un portofel digital și un marketplace online pentru promoțiile comercianților. Aceștia pot emite token-uri care reprezintă discount-uri, credite preplătite și puncte de loialitate și pot rula promoții targetate. (sursă)

 

Uber introduce pauze obligatorii de odinhă în Marea Britanie.

Uber va obliga șoferii săi britanici să se odihnească 6 ore dacă au efectuat curse care au totalizat 10 ore. Această mișcare vine ca răspuns la criticile sindicatelor și legiuitorilor, critici conform cărora șoferii Uber sunt nevoiți să muncească prea mult. Compania a declarat luna trecută că aprox. o treime din cei 50.000 de șoferi ai săi din Marea Britanie sunt logați în aplicație mai mult de 40 de ore pe săptămână, 8% dintre aceștia fiind logați peste 60 de ore săptămânal. (sursă)

 

Google și Coursera oferă cursuri online de IT.

Platforma de cursuri online Coursera a depășit 30 de milioane de utilizatori și 2500 de cursuri. Google a creat cursul de IT pentru profesioniștii din zona de suport tehnic. Aceștia vor fi educați pentru a activa în 6 arii de activitate: customer service, rețelistică, sisteme de operare, administrare de sisteme, automatizare și securitate. Conform unor statistici citate de Coursera, există în prezent peste 150.000 de posturi vacante în zona de suport tehnic IT numai în SUA. (sursă)

 

Moneda virtuală Neblio se apreciază cu 13,7% față de dolar, fiind printre puținele criptomonede pe creștere în contextul scăderii întregii piețe.

Sunt multe voci care speculează motivele scăderii pieței de criptomonede, însă majoritatea menționează influența pieței asiatice. China, Japonia și Coreea de Sud au făcut pași către interzicerea criptomonedelor în ultima perioadă, însă există semne că situația s-ar putea relaxa. În contextul scăderii masive a prețului Bitcoin și Ripple, Neblio a crescut în valoare.

Sursa – https://news4c.com/neblio-gains-value-despite-crypto-market-crash/

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.