WhatsApp lansează o aplicație business, Google încheie un acord de licențiere cu Tencent, Amazon publică lista scurtă a orașelor care i-ar putea găzdui noul sediu, ICO-urile din 2017 au totalizat 5 mld USD

 

WhatsApp lansează o aplicație business pentru Android.

Aplicația WhatsApp Business pentru IMM-uri. Aplicația va fi disponibilă inițial în SUA, Marea Britanie, Mexic, Italia și Indonezia. WhatsApp Business conectează companiile cu clienții lor. Companiile pot crea o pagină de profil cu informații cheie precum adresa de e-mail, site web și descriere și pot crea modele de răspunsuri rapide folosind precedentele dialoguri. Aplicația oferă statistici ale mesajelor și va indica clienților legitimitatea business-urilor printr-o criptogramă de tipul “confirmat”. (sursă)

 

Ledger SAS, companie care dezvoltă portofele electronice pentru monede virtuale, obține 75 de milioane USD finanțare.

Ledger SAS creează hardware USB de înaltă siguranță pentru stocarea criptomondelor. Compania are birouri în Paris și San Francicsco și țintește vânzarea a 3 milioane până la 6 milioane de portofele electronice în 2018. Start-up-ul este profitabil și a generat venituri de 55 de milioane USD în 2017 de pe piețele din SUA, Europa și Asia. Compania va utiliza fondurile pentru a angaja personal, a-și crește zona de software și a se dezvolta pe noi piețe. (sursă)

 

Google încheie un acord de licențiere cu Tencent.

Prin această mișcare, Google țintește extinderea în China, piață pe care multe din produsele sale, în special magazinul de aplicații, motorul de căutare și serviciul de e-mail, sunt blocate de autoritățile de reglementare. Google a semnat acorduri similare cu Samsung, LG și Cisco dar acordul cu Tencent este primul cu o companie majoră chineză din zona tech. Ambele companii vizează o colaborare pe termen lung pe o gamă largă de produse. (sursă)

 

Turo lansează un marketplace de car-sharing în Germania.

În luna septembrie, Turo a achiziționat serviciul similar Croover, dezvoltat in-house de Daimler. Producătorul auto a investit ulterior în Turo. Compania operează servicii de închirieri de mașini P2P în SUA, Canada și Marea Britanie, iar de acum și în Germania. Turo declară peste 200.000 de vehicule listate pe platforma sa și peste 5 milioane de utilizatori înregistrați. (sursă)

 

Google investește în Go-Jek, compania de ride-hailing din Indonezia.

Runda de finanțare a Go-Jek se ridică la 1,2 miliarde USD. În urma acestei runde, compania indoneziană de ride-hailing valorează 3 miliarde USD. În total, Go-Jek a obținut în jur de 2 miliarde USD finanțare.  Competitorul Grab a obținut 4 miliarde USD finanțare la o evaluare de 6 miliarde USD. Google a investit direct în Go-Jek ceea ce arată interesul său crescut pentru piețele din India și Indonezia. (sursă)

 

SoftBank devine cel mai mare shareholder Uber.

Un grup de investitori condus de SoftBank a finalizat achiziția unui pachet de acțiuni Uber. Investitorii vor reține o participație de 17,5% iar SoftBank va deține 15%. Acțiunile au fost cumpărate la o evaluare a Uber de 48 de miliarde USD, o valoare cu 30% mai mică față de cea mai recentă evaluare. În urma tranzacției, Uber va mări numărul de membri în board-ul director de la 11 la 17. (sursă)

 

Twitch încheie un acord exclusiv cu Disney.

Twitch va colabora cu Disney Digital Network pentru transmiterea de conținut exclusiv pe platformă. Twitch a încheiat contracte cu 4 creatori importanți de conținut, creatori impresariați de Disney. Twitch se află într-o perioadă de dezvoltare, creând mai multe funcții în ultimele luni și lansând recent serviciul Video Producer. (sursă)

 

Kakao obține finanțare de 1 miliard USD pentru investiții în zona de AI.

Fondurile au fost obținute prin vânzarea de acțiuni către investitori internaționali. Capitalul obținut va fi folosit pentru achiziția de tehnologie AI, ceea ce urmează să consolideze poziția Kakao pe această piață. Operatorul mobile sud-coreean plănuiește de asemenea achiziția unor participații în companii de jocuri, desene animate și muzică. (sursă)

 

IBM raportează prima creștere a veniturilor după 23 de trimestre.

Cifrele IBM pe trimestrul 4 au depășit estimările analiștilor însă compania avertizează că profiturile pe anul 2018 ar putea scădea din cauza noilor legi de impozitare. Veniturile totale pe trimestrul 4 au crescut cu 3,6%, ajungând la 22,5 miliarde USD. Acțiunile IBM au scăzut săptămâna aceasta cu 3%, însă anul acesta înregistrează o creștere de 10%. (sursă)

 

Amazon publică lista scurtă a orașelor care i-ar putea găzdui noul sediu.

După ce a primit sute de propuneri din partea municipalităților nord-americane, Amazon a selectat 20 de orașe dintre care va alege locația construcției celui de-al doilea sediu al companiei. Amazon a promis că va crea 50.000 de locuri de muncă în următorii 15 ani și că va crea spații de birouri și research. Pe lista scurtă se află Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles, Toronto sau Washington DC. (sursă)

 

ICO-urile din 2017 au adus 5 miliarde USD.

Crypto Valley Association publică un raport prin care sunt evaluate ofertele inițiale de monedă din 2017. Anul precedent au existat 430 de ICO-uri, în urma cărora s-au obținut peste 4,6 miliarde USD. ICO-urile au fost de obicei conduse de antreprenori americani pe piețe internaționale, din cauza incertitudinii zonei de reglementare din SUA. Elveția și Singapore au găzduit cele mai multe ICO-uri. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.