SoftBank investește în Katerra și caută să obțină 5 mld USD, Apple permite descărcarea datelor medicale, Alphabet lansează divizia de securitate cibernetică, iar prețul Bitcoin crește

 

Tencent conduce o rundă de finanțare  pentru See, platformă m-commerce.

See operează o platformă e-commerce de fashion și accesorii. See ajută operatori media independenți care operează prin conturi publice WeChat să monetizeze traficul de la followeri oferind servicii de tehnologie, distribuție și suport pre- și post-vânzare în cadrul WeChat. Aprox. 50% din traficul See vine de la conturi publice și 40% din utilizatori vin din mini-aplicațiile WeChat. (sursă)

 

SoftBank conduce o rundă de investiții de 865 de milioane USD în start-up-ul de tehnologii de construcție Katerra.

Katerra este evaluată la 3 miliarde USD și are proiecte noi în valoare de 1,3 miliarde USD. Scopul Katerra este de a construi mai rapid și cu costuri mai mici prin controlul tuturor aspectelor proocesului de construcție, de la proiect și până la materialele pentru finisaje. Compania va asambla multe din componentele pre-fabricate pe șantiere. Sistemul său va fi scump de dezvoltat. Katerra a obținut 1 miliard USD în finanțări în ultimii 2 ani. (sursă)

 

SoftBank se află în discuții cu mai multe bănci în vederea unei linii de credit de 5 miliarde USD.

SoftBank oferă drept garanție subsidiara sa din Marea Britanie, Arm, companie producătoare de chipuri. SoftBank ia în calcul obținerea unei finanțări pe baza participației sale în Uber. Nu este clar dacă boardul Uber va permite operațiunea. Investițiile pe bază de linii de credit au fost încă de la început baza strategiei SoftBank. Compania are în prezent datorii de peste 100 de miliarde USD. (sursă)

 

Apple lansează o versiune test a unui nou produs care permite utilizatorilor să își descarce, păstreze și să partajeze fișa medicală.

Utilizatorii pot accesa aplicația de iPhone care monitorizează starea de sănătate și pot adăuga un furnizor de servicii medicale. Ulterior, userul se poate conecta la sistemul de date al Apple, care va demara transmiterea de date medicale. Pacienții vor fi notificați când apar informații noi. Apple are contracte cu 12 spitale din SUA. Informațiile medicale oferite vor include date referitoare la alergii, vaccinări, analize, medicație, proceduri și monitorizarea semnelor vitale. (sursă)

 

Baidu caută investitori pentru divizia sa de finanțe.

Prin obținerea unei finanțări, Baidu ar putea intra pe piața de servicii financiare. Baidu caută să atragă fonduri în valoare de 1,5 – 2 miliarde USD. Jumătate din sumă va fi obținută prin vânzarea de către Baidu a propriilor acțiuni  în cadrul diviziei sale de finance. Această divizie gestionează sistemul de plăți Baidu Wallet, un serviciu de credite online și o platformă de wealth management. (sursă)

 

Line lansează un serviciu de investiții în cadrul aplicației sale de messaging.

Line a încheiat un acord cu Folio, companie online de brokeraj de titluri mobiliare, pentru a crea un serviciu de investiții de nouă generație. Folio a dezvoltat un serviciu de investiții care permite oricui să își gestioneze investițiile în companii promițătoare din mai multe arii. Conform acordului, Line va investi în Folio. Line are 71 de milioane de utilizatori activi lunar numai în Japonia. (sursă)

 

Alphabet lansează noua sa divizie business axată pe securitatea cibernetică.

Alphabet va vinde software de securitate cibernetică firmelor din Fortune 500. Noua unitate, intitulată Chronicle, se bazează pe software de machine learning pentru a depista cât mai rapid și precis pobilele amenințări tradiționale. Alphabet țintește să devină un jucător important pe piața de corporate computing, concurând cu Symantec sau Cylance. Piața globală de securitate cibernetică valorează 100 de miliarde USD. (sursă)

 

UE amendează Qualcomm cu 1,23 de miliarde USD.

UE a decis să amendeze compania americană de chipuri din cauza utilizării abuzive a poziției sale dominante pe segmentul de piață de componente pentru dispozitive mobile în ultimii 5 ani. Conform reprezentanților UE, Qualcomm a oferit clientului său principal, Apple, plăți de ordinul miliardelor de dolari pentru a nu folosi chipuri fabricate de competitorii săi. (sursă)

 

Prețul Bitcoin crește în urma declarațiilor președintelui băncii UBS.

Conform indexului Coindesk, un Bitcoin costă 11,222 USD, cu 3,53% mai mult față de ultimele 24 de ore. Creșterea se datorează declarației făcute de președintele UBS, Axel Weber, în cadrul conferinței World Economic Forum de la Davos. Acesta a declarat că banca sa nu va oferi servicii de investiții în Bitcoin pentru clienții săi, deoarece reglementările impuse de guvern asupra monedei virtuale ar putea duce la scăderea masivă a prețului acesteia. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.