Walmart are un parteneriat cu Rakuten, Alibaba și Kroger discută în vederea unei colaborări, ICO-ul Telegram este susținut de investitori, AirBnb devine profitabil, Intel are venituri record în T4, iar India aprobă operațiunile a 10 retaileri străini

 

WalMart și Rakuten încheie un parteneriat.

În urma acordului, va fi lansat un serviciu online de livrare grocery în Japonia. Serviciul va fi lansat în a doua jumătate a lui 2018. Cele două companii vor deschide împreună și un depozit pentru a facilita efectuarea livrărilor comenzilor plasate pe marketplace-ul online al Rakuten. WalMart a aplicat aceeași strategie și în China, încheind un parteneriat cu JD. (sursă)

 

Alibaba și Kroger discută în vederea unei colaborări.

Discuțiile se află în faza inițială și nu au loc la nivel de CEO. Discuțiile au demarat în urma expansiunii agresive a Amazonpe zona de grocery. Alibaba a demarat negocieri inițiale cu mai multe companii americane și canadiene care ar putea fi interesate de a vinde în China. Kroger ar putea vinde bunuri de larg consum direct către clienții Alibaba. (sursă)

 

Apple va include Business Chat în cadrul update-ului iOS programat în această primăvară.

În urma update-ului Business Chat, o serie de operațiuni, precum programări pentru diverse servicii, va putea fi efectuată direct în cadrul iMessage. Business Chat va permite utilizatorilor să inițieze conversații directe cu anumite companii, precum Wells Fargo, Lowe’s, Hilton sau Discover, prin aplicația iMessage. Userii nu vor mai fi nevoiți să apeleze telefonic companiile și vor putea programa operațiuni direct din chat. (sursă)

 

ICO-ul Telegram este susținut de mai mulți investitori din Silicon Valley.

Telegram urmărește obținerea a 1,2 miliarde USD din construcția unei economii virtuale. Printre companiile care au declarat că vor investi 20 de milioane USD în ICO se numără Kleiner Perkins, Benchmark și Sequoia. Interesul manifestat de aceste entități accentuează temerile conform cărora astfel de ICO-uri sunt evitate de instituțiile financiare tradiționale. ICO-ul Telegram este controversat, mulți experți blockchain fiind de părere că această companie nu poate crea valoarea dorită pentru investitorii săi. (sursă)

 

AirBnb devine profitabil în 2017.

AirBnb a generat venituri nete de aprox. 100 de milioane USD anul trecut, rezervările crescând cu 150%. În ultimele 18 luni, AirBnb s-a extins și către segmente precum tururi ghidate, existând indicii că va intra și pe piețe precum închirieri de mașini și bilete de avion. AirBnb percepe comisioane între 9% și 15% per rezervare. Compania a înregistrat venituri totale de 3,5 miliarde USD în 2017. (sursă)

 

Tencent investește strategic în Skydance Media, studio de film și jocuri VR.

Skydance a fost fondată în 2010 de David Ellison, fiul CEO-ului Oracle, Larry Ellison. Printre producțiile de film ale companiei se numără titluri precum Mission: Impossible — Rogue Nation, Terminator Genisys, World War Z sau Star Trek Into Darkness. Veniturile box-office ale companiei se ridică la 5 miliarde USD. În 2017, Skydance s-a extins în zona de gaming, cu focus pe VR. (sursă)

 

Robinhood, start-up de brokeraj online, plănuiește demararea tranzacționării de criptomonede fără taxe de comision.

Începând din februarie, clienții Robinhood vor putea achiziționa cele mai populare monede virtuale, bitcoin și ether. Compania are în plan adăugarea mai multor criptomonede în oferta sa. Robinhood va stoca monedele virtuale offline, pentru a împiedica furtul acestora de către hackeri. Compania va înlătura comisioanele de tranzacționare, comisioane care variază mult de la un exchange la altul. (sursă)

 

Casa de licitații Sotheby’s achiziționează Thread Genius, companie de tehnologie de recunoaștere a imaginii.

Sotheby’s nu a dezvăluit valoarea tranzacției dar a declarat că aceasta nu a fost pe bază de numerar. Cei doi fondatori și angajați ai Thread Genius, împreaună cu un inginer de date, se vor alătura casei de licitații. Cei 3 vor deveni parte din unitatea care va gestiona motorul de recomandări pe bază de AI al companiei și care va colabora cu baza de date de 50.000 de imagini Mei Moses Art Indices achiziționată în 2016 de Sotheby’s. (sursă)

 

Intel raportează venituri record pe trimestrul 4.

Analiștii au estimat veniturile Intel la 16,34 de miliarde USD pe T4. Compania însă a raportat 17,1 miliarde USD. Intel a tăiat o mare parte din cheltuieli pentru a rămâne competitivă. În actualul context, smartphone-ul a depășit PC-ul ca principalul dispozitiv utilizat pentru internet și comunicare. Intel a generat 22 de miliarde USD profit operațional în 2017 și a oferit acționarilor săi dividende în valoare de 9 miliarde USD. (sursă)

 

GoDaddy achiziționează platforma de social media marketing Main Street Hub.

GoDaddy a plătit 125 de milioane USD în numerar plus 50 de milioane USD în venituri ulterioare. Tranzacția urmează a fi finalizată la finalul trimestrului 2. Main Street Hub gestionează, contra unei taxe lunare, toate aspectele prezenței online ale IMM-urilor, inclusiv operațiuni precum automatizări, CRM, social media sau reputation management. Main Street Hub este axată pe social media, având o echipă de fotografi, copywriteri, designeri și marketeri specializați pe pagini business în social media. (sursă)

 

India aprobă demararea operațiunilor pentru 10 retaileri single-brand.

Conform guvernului indian, Primul-Ministrul a înlăturat necesitatea aprobării de funcționare la nivel federal. Printre companiile care au aplicat pentru aprobarea guvernului se numără Uniqlo sau Tesla. Ministrul Comerțului și Industriei din India a declarat că 10 companii de retail monobrand vor beneficia de noile amendamente ale politicii FDI. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.