Nuro va lansa un vehicul autonom, Line se extinde în zona de servicii financiare, Amazon testează coduri QR în SUA, Nvidia și GE vor folosi AI în zona de petrol și gaze, UnionPay se aliază cu Huawei, iar platforma e-commerce sud-coreeană WeMakePrice intregrează plata în Bitcoin

 

Nuro, start-up din Silicon Valley, obține 92 de milioane USD finanțare pentru lansarea unui vehicul autonom.

Compania este fondată de doi foști angajați ai Google. Vehiculul autonom al Nuro este mai mic decât un monovolum și ocupă mai puțin loc pe șosea decât mașinile tradiționale. Înăuntrul vehiculului sunt construite compartimente pentru livrarea de cumpărături și acesta poate fi modificat pentru a transporta și alte tipuri de bunuri. Vehiculul este

 

Line se extinde în zona de servicii financiare, inclusiv tranzacții în criptomonede.

Line a aplicat deja pentru o licență în vederea deschiderii unui exchange de criptomonede în Japonia și ia în calcul extinderea acestor operațiuni și în Hong Kong și Luxemburg. Printre serviciile financiare oferite de Line se vor număra și acordarea de împrumuturi și asigurări. Conform CEO-ului companiei, adăugarea de servicii financiare va diversifica sursele de venit ale Line. (sursă)

 

Alexa va putea trimite SMS-uri în urma unei comenzi vocale.

Amazon a integrat capabilitatea de a trimite SMS-uri către device-uri Alexa conectate la telefoane Android. Se poate comanda vocal trimiterea de SMS-uri, însă această opțiune va fi selectată automat în cazul în care un contact din agendă nu posedă un device Echo. Momentan, nu se vor putea trimite mesaje text către serviciile de urgență sau către grupuri de contacte. (sursă)

 

Amazon experimentează cu coduri QR în SUA.

Codurile QR nu au devenit încă populare în SUA. Amazon va lansa propriul său concept de coduri QR, intitulate SmileCodes. Amazon a demarat deja testarea acestora în magazine pop-up și Amazon Lockers în Europa și declară că le va introduce în SUA în cadrul revistelor Cosmopolitan și Seventeen. Compania ia în calcul adăugarea acestor coduri QR și pe propriile sale ambalaje de livrare. (sursă)

 

Uber ia în calcul achiziționarea companiei de transport Load Delivered Logistics.

O astfel de achiziție ar urma să consolideze serviciul UberFreight. Compania de transport din Chicago oferă un serviciu de brokeraj de rute de transport de marfă, punând în legătură șoferii și flotele cu ofertele de expediție de mărfuri. Load Delivered a obținut 87 de milioane USD în finanțări și este profitabilă. Conform unor surse din interiorul Uber, discuțiile dintre cele două companii nu au dus momentan la vreun rezultat. (sursă)

 

Nvidia și GE se aliază pentru a aduce AI în exploatarea de petrol și gaze.

În urma colaborării dintre cele două companii, AI ar urma să fie folosită în localizarea de noi surse de petrol, extracție, rafinare și livrare la consumatorii finali. Baker Hughes, subsidiară a GE, va colabora cu Nvidia pentru a crea rețelele de calcul și integrarea platformei AI a Nvidia, Jetson. Această infrastructură va crea la nivel local capabilități pentru deep learning. (sursă)

 

AmEx achiziționează Mezi, start-up care gestionează un chatbot de turism și o platormă de comerț asistat.

Mezi este bazat pe AI, asistentul său digital învățând pe măsură ce este folosit pentru servicii precum programarea de zboruri, livrări de mâncare sau alte servicii de călătorie. Anumite servicii combină capabilități AI cu acțiunea agenților umani. Mezi este parte din alt proiect pilot al American Express, AskAmex, proiect care permite deținătorilor de carduri bancare să utilizeze servicii de travel direct de pe iPhone. (sursă)

 

Andrew Ng lansează un fond de 175 de milioane USD pentru investiții în AI.

AI Fund a fost dezvoltat timp de un an și este un incubator pentru start-up-uri AI care rezolvă probleme punctuale folosind machine learning. Viziunea lui Andrew Ng este de a sponsoriza echipe mici și proiecte mici care ulterior să evolueze în companii mari – o viziune similară cu cea de la Baidu. Spre deosebire de alte inițiative, echipele nu sunt nevoite să creeze produse pe care să le prezinte investitorilor, ci li se permite să lucreze până la finalizarea proiectelor. (sursă)

 

UnionPay încheie un parteneriat cu Huawei.

Parteneriatul are drept scop extinderea serviciului de plăți mobile Huawei Pay la nivel global, începând cu piața din Rusia. Cele două companii au încheiat un acord încă din 2016 și vor aduce serviciul în Rusia, unde UnionPay are 40.000 de terminale POS capabile să accepte plăți prin sistemul QuickPass. De asemenea, băncile din Rusia au emis 1,3 milioane de carduri UnionPay. (sursă)

 

WeMakePrice, una din cele mai mari platforme e-commerce din Coreea de Sud, va integra plata în criptomonede, inclusiv Bitcoin.

Consumatorii vor putea plăti folosind 12 criptomonede, inclusiv Ethereum, EOS, Ripple, Qtum sau Bitcoin Cash. WeMakePrice va încheia și un parteneriat cu Bithumb, cel mai mare exchange de criptomonede din țară. Este de așteptat ca integrarea plăților în monede virtuale să crească cererea de criptomonedă în rândurile investitorilor locali, în special în contextul actual al acestei piețe. (sursă)

 

Samsung Pay este lansat în Mexic.

Mexic reprezintă a 20-a piață pe care va opera Samsung Pay. Serviciul poate fi folosit în Mexic cu carduri de la bănci precum Banorte, Banregio, Citibanamex, HSBC și Santander. Samsung Pay funcționează cu orice terminal care permite introducerea unui card, utilizând atât tehnologie NFC cât și MST. (sursă)

 

 

ABN Amro investește 17,5 milioane USD în start-up-ul fintech BehavioSec.  

BehavioSec creează amprente digitale pentru utilizatori combinând caracteristici unice, precum cadența atingerii tastelor sau presiunea exercitată de degetele userului. Astfel, serviciul creează o imagine clară asupra identității utlizatorului, atât pe mobile cât și pentru desktop și browsere web. ABN Amro studiază o modalitate prin care să includă serviciile BehavioSec în vederea creării unui strat adițional de securitate pentru clienții băncii. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.