EBay renunță la PayPal, WalMart ar putea cumpăra acțiuni Flipkart, HBO se aliază cu Amazon Japonia, Square Cash permite tranzacții cu Bitcoin, Google lansează un magazin digital de software cloud, iar Microsoft are încasări de 29 mld USD în T2

 

EBay renunță la PayPal.

EBay va renunța la procesarea plăților prin intermediul partenerului său tradițional PayPal. EBay va colabora pe acest segment cu Adyen, companie globală de plăți cu sediul în Olanda. PayPal va rămâne opțiune de plată pe platform până în iulie 2023. Adyen va prelua gradual procesarea plăților pe EBay, începând cu America de Nord. Volumul de plăți PayPal ar putea fi afectat serios de această decizie a EBay. (sursă)

 

Rețeaua socială Nextdoor se extinde în Franța.

Nextdoor, rețea socială la nivel de cartier, se lansează pe a patra sa piață internațională, după SUA, Olanda, Marea Britanie și Germania. Rețeaua socială este folosită pentru cumpărarea și vânzarea de bunuri și servicii la nivel local. Sunt peste 165.000 de cartiere din SUA prezente pe Nextdoor, ceea ce reprezintă 90% din totalul userilor rețelei. Fiecare cartier are în medie 1200 de gospodării. (sursă)

 

EBay raportează venituri de 2,6 miliarde USD pe trimestrul 4 și 9,6 miliarde USD pe 2017.

Încasările brute ale EBay au fost de 24,42 miliarde USD iar baza sa de cumpărători activi a crescut cu 5%, la 170 de milioane USD. Estimările pentru trimestrul următor sunt moderate, la 2,57 miliarde USD, iar pentru întregul an 2018 la 11 miliarde USD. Compania a răscumpărat acțiuni în valoare de 922 de milioane USD și are în plan răscumpărarea altor 6 miliarde USD în acțiuni. Marketplace-ul EBay a adus majoritatea veniturilor nete pe trimestrul 1, respectiv 2,1 miliarde USD. (sursă)

 

Sequoia Capital, unul din cei mai mari investitori în zona tech, plănuiește crearea unui fond de investiții de 8 miliarde USD.

Sequoia va căuta colaborări în special cu investitori din China. Compania se va diversifica astfel și în alte segmente față de cele în care a investit până acum. Sequoia a susținut până acum start-up-uri și companii aflate în faza de creștere sau pre-IPO. Gigantul din zona de venture capital pariază pe afacerile cu investitori chinezi care caută creșteri importante din surse precum firme de wealth management, asigurări sau alți investitori instituționali. (sursă)

 

PayPal raportează venituri de 3,71 de miliarde USD în trimestrul 4.

Estimările analiștilor au plasat venitul net al PayPal la 15,26 miliarde USD pentru anul 2017, compania situându-se ușor sub aceste cifre, la 15 miliarde USD. PayPal a procesat plăți în valoare de 131 de miliarde USD în trimestrul 4, în creștere cu 32. Compania are 227 de milioane de clienți activi. Creșterea numărului de tranzacții a încetinit, de la 93% în trimestrul precedent, la 86% în T4. (sursă)

 

WalMart urmărește să cumpere o participație în Flipkart.

WalMart se află în discuții avansate cu retailerul indian. Conform unor surse din interior, WalMart ar putea cumpăra o participație între 15% și 20% în Flipkart. Nu este prima oară când cele două companii caută să încheie un acord, speculații privind o achiziție de acțiuni din partea retailerului american apărând încă din 2016. WalMart ar urma să concureze cu Amazon India. (sursă)

 

ING lansează o aplicație care permite clienților IMM să scaneze cu telefonul facturi și chitanțe și să le alăture tranzacțiilor.

Momentan serviciul este disponibil doar în Olanda. De la lansare, aplicația Receipts & Invoices a atras 42.000 de utilizatori business. Aplicația promite simplificarea proceselor birocratice pentru firmele mici și mijlocii. Reprezentanții ING declară că administrarea chitanțelor și facturilor a fost mereu o problemă pentru clienții IMM, care au tendința de a le pierde sau de a la uita. (sursă)

 

HBO încheie un acord cu Amazon Japonia.

HBO își va licenția catalogul de titluri și drepturile de streaming în a doua cea mai mare piață din Asia prin intermediul Amazon Prime Video. Amazon Prime a fost lansat anul trecut în Japonia. Prin noul acord, HBO va difuza atât serialele sale noi cât și producții mai vechi pe piața niponă începând cu 1 aprilie. HBO a încheiat recent și un acord exclusiv cu Hulu referitor la anumite seriale ale sale. (sursă)

 

Square Cash permite tranzacțiile cu Bitcoin.

Compania a testat în ultima perioadă cumpărarea și vânzarea de Bitcoin prin intermediul aplicației sale iar acum a lansat oficial și acest serviciu. Acesta va fi disponibil tuturor utilizatorilor din SUA, mai puțin celor din New York, Georgia, Hawaii și Wyoming. Utilizatorii sunt limitați la achiziția de Bitcoin în valoare de maxim 10.000 USD pe săptămână. Square Cash își avertizează utilizatorii privind volatilitatea prețului monedei virtuale. (sursă)

 

SoftBank va achiziționa pachetul majoritar de acțiuni în business-ul telecom al Line.

Line a declarat că SoftBank va deține 51% din business-ul său mobile după emiterea de noi acțiuni. Mai multe companii au intrat în ultimii ani pe piața telecom din Japonia prin folosirea rețelelor virtuale, rețele prin care companiile cumpără lungime de bandă de la operatori convenționali. Line a intrat pe această piață în 2016, când a început să folosească lungimea de bandă a NTT. (sursă)

 

Google lansează un magazin digital de software cloud.

Magazinul va oferi companiilor și organizațiilor soluții cloud-based. Prin această mișcare, Google intră pe piața cloud, concurând în special cu Amazon Web Services. Gigantul search a lansat noua sa operațiune în parteneriat cu MobileIron, companie de servicii de mobile device management. Google declară că prin noul serviciu va uni platforma sa e-commerce Orbitera cu serviciile de distribuție, securitate și analytics a MobileIron. (sursă)

 

Microsoft raportează venituri de 29 de miliarde USD în trimestrul 2 2018.

Venitul net al companiei s-a ridicat la 7,5 miliarde. Cifrele reprezintă o creștere semnificativă față de T2 2017, când încasările companiei au fost de 26,1 miliarde USD iar veniturile nete de 6,5 miliarde USD. Toate grupurile de operațiuni ale companiei au crescut. Divizia Productivitate și Procese Business a crescut cu 25% la 9 miliarde USD, divizia Office a crescut cu 10%, iar divizia Cloud cu 15%, la 7,8 miliarde USD. Veniturile din Azure au crescut cu 98%. (sursă)

 

Facebook interzice toate reclamele legate de criptomonede și ICO-uri.

Rețeaua socială declară că a pus această interdicție, inclusiv pe Instagram, pentru a opri fraudele cu monede virtuale. Conform reprezentanților companiei, criptomonedele sunt asociate cu practici financiare derutante și înșelătoare. Politica Facebook este în mod intenționat elaborată pentru a include toate practicile susceptibile de fraudă, inclusiv acțiuni binare, ICO-uri și tranzacții cu Bitcoin. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.