Amazon raportează vânzări de 60,5 mld USD în T4, Alibaba a avut venituri de 7,5 mld USD în T3, Google are venituri sub estimări în T4, Apple are un trimestru 1 cu profituri record, Microsoft va deschide Cortana Intelligence Institute, iar Bitcoin scade la 9000 USD

 

Amazon raportează cel mai profitabil trimestru de Sărbători din ultimii 8 ani.

Retailerul a avut vânzări cu 38% mai mari în trimestrul 4 2017, în cuantum de 60,5 miliarde USD. Venitul net al companiei a fost de 1,9 miliarde USD. Veniturile companiei sunt estimate la peste 200 de miliarde USD pentru întregul an, ajutate și de un beneficiu de 789 de milioane USD în urma aplicării noului cod fiscal din SUA. Rata de creștere a vânzărilor online a fost de 20%. Vânzările Whole Foods s-au ridicat la 4,5 miliarde USD. Amazon își păstrează dominația pe e-commerce și cloud. (sursă)

 

Alibaba raportează venituri brute de 7,52 miliarde USD pe trimestrul 3, peste estimările analiștilor.

Veniturile retailerului chinez au crescut cu 56% pentru trimestru finalizat pe 30 iunie 2017. E-commerce-ul a crescut cu 58%. Creșterea se datorează stării financiare din ce în ce mai bune a consumatorilor chinezi, care achiziționează cantități mai mari de bunuri online. Venitul net s-a ridicat la 2,17 miliarde USD. Business-urile de cloud și entertainment au contribuit la aceste cifre, însă compania nu și-a amortizat recentele investiții în aceste segmente. (sursă)

 

Banca belgiană Belfius lansează un serviciu care permite efectuarea de plăți direct prin Facebook Messenger și WhatsApp.

Serviciul Pengo este disponibil pentru orice deținător al unui cont bancar curent în Belgia. Utilizatorii generează o cerere de plată P2P pe care o pot partaja printr-un singur click prin WhatsApp, Messenger, email sau SMS. Cei care primesc cererea pot efectua plata și ulterior o pot confirma cu parola Belfius sau serviciul belgian de plăți Bancontact. (sursă)

 

Yandex Taxi și UberEats lansează o companie subsidiară de livrare de mâncare.

Yandex  Taxi se află în procesul de a fuziona cu Uber pe piața din Rusia și țările vecine. Serviciul creat de cele două companii se numește Yandex Eda. Acesta va controla divizia rusă a UberEats și serviciul de livrare de mâncare Foodfox, controlat de Yandex Taxi din luna noiembrie 2017. (sursă)

 

 

Bank of America Merrill Lynch încheie un parteneriat cu PayPal pe zona de plăți transfrontaliere.

Prin acordul semnat, clienții business vor putea face plăți cross-border în moneda locală proprie folosind un simplu identificator e-mail. Plățile vor fi inițiate prin produsul Global Digital Disbursements al băncii. Plățile vor putea fi făcute din SUA către conturi PayPal din Mexic, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie și Filipine. Acest nou serviciu va fi o alternativă la transferul tradițional de bani și cecurile bancare, urmând a stimula remitențele și economia on-demand. (sursă)

 

Santander investește în AutoFi.

AutoFi este o companie fintech americană care permite clienților să aleagă forma de finanțare dorită direct pe site-ul dealerului auto și reduce timpul finalizării tranzacției auto. Santander nu a dezvăluit suma investită în AutoFi. Practic, această platformă permite producătorilor, dealerilor și vânzătorilor auto să se adapteze nevoilor clienților, iar cumpărătorilor să își optimizeze finanțarea achiziției. (sursă)

 

Alphabet are vânzări cu 24% mai mari în trimestrul 4, însă profituri de 6,8 miliarde USD, sub estimările analiștilor.

Cifrele de profit nu includ o taxă de 9,9 miliarde USD pe care compania o va plăti guvernului, ca parte a implementării noului cod fiscal din SUA. Alphabet a generat venituri de 110,9 miliarde USD în anul 2017, în creștere cu 23% față de 2016. Profiturile companiei au scăzut însă cu 35%, la 12,6 miliarde USD, din cauza taxei guvernamentale și amenzii de 2,7 miliarde USD din partea UE. (sursă)

 

Apple raportează încasări record de 88,3 miliarde USD în trimestrul 1.

Creșterea este de 13% față de perioada similară a anului trecut, periodadă record de asemenea. Este a cincea creștere trimestrială consecutivă. Cele mai mari venituri au fost generate de vânzările iPhone și Apple Watch, în special modelele iPhone X și respectiv Apple Watch Series 3. App Store a generat venituri de 2 ori mai mari față de Google Play. Apple va achita și o taxă de repatriere a veniturilor internaționale de 38 de miliarde USD. (sursă)

 

Unicredit lansează BuddyBank, o subsidiară mobile only adresată utilizatorilor de iPhone.

Serviciul s-a lansat odată cu aplicația de iOS. Aceasta permite legarea cardurilor Mastercard cu Apple Pay. În cadrul aplicației se poate utiliza un serviciu non-stop de asistență. Buddybank se bazează pe chatbots AI și abonamentul costă 9,9 EUR/lunar. Această mișcare face parte din tendința băncilor mari de a-și crea subsidiare online-only. JPMorgan, Santander și Bank Leumi au servicii similare. (sursă)

 

Microsoft va deschide Cortana Intelligence Institute.

Acest institut reprezintă inițiativa Microsoft în zona de cercetare și experimente pentru îmbunătățirea asistentuului său AI. Operațiunile institutului se vor concentra pe productivitate. În cadrul institutului vor lucra profesori, studenți și cercetători de la RMIT University din Melbourne, precum și angajați din cadrul diviziei Microsoft Research și Cortana Research. (sursă)

 

CFO-ul AirBnb demisionează.

Laurence Tosi, directorul financiar al AirBnb și-a anunțat demisia. Compania a declarat că Tosi, fostul CEO al Blackstone Group, a decis să se concentreze asupra fondului de investiții pe care îl conduce. În locul lui Tosi va veni Belinda Johnson. În cadrul unui al doilea anunț, reprezentanții companiei au declarat că AirBnb nu se va lista public în 2018. (sursă)

 

Prețul Bitcoin a scăzut sub 9000 USD pentru prima oară din luna noiembrie.

După ce timp de mai multe săptămâni moneda virtuală s-a situat la prețul de 12000 USD per unitate, acesta a atins cel mai scăzut nivel din ultimele două luni. Mulți investitori au preferat să își vândă Bitcoin-ii, mișcare considerată de analiști a fi una de panică. Capitalizarea totală de piață a Bitcoin a ajuns la 459 de miliarde USD, față de maximul de 830 de miliarde USD din ianuarie. La finalul lui februarie 2017, un Bitcoin valora 982 USD. Printre cauzele scăderii sunt enumerate reglementările de pe piața din Coreea de Sud și interzicerea de către Facebook a reclamelor la criptomonede și ICO-uri. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.