JD lansează o platformă e-commerce în Franța, Mercedes și Bosch vor testa taxiuri autonome, 5 companii de carduri din SUA blochează tranzacțiile în criptomonede, iar Finlanda plănuiește emiterea de carnete digitale de conducere

 

JD va lansa o platformă e-commerce în Franța

JD va investi cel puțin 1 miliard USD în următorii doi ani pentru a construi o rețea logistică în Franța. JD a anunțat și intenția sa de a se lansa în SUA în a doua jumătate a acestui an. Compania urmărește să obțină jumătate din profiturile sale de pe piețe internaționale (din afara Chinei) în următorii 10 ani. JD plănuiește de asemenea să lanseze primul său centru European de cercetare în Cambridge în 2019. (sursă)

 

Zomato obține 200 de milioane USD finanțare de la Ant Financial.

Platforma de comenzi de mâncare Zomato ajunge la o valoare de piață de 1,1 miliarde USD în urma investiției Ant Financial. Ant consideră Zomato drept o companie atractivă și că piața din India ar putea susține în următorii ani și o afacere precum Meituan Dianping. Practic, baza de clienți targetată este cea formată din turiștii chinezi care călătoresc în Asia de Sud-Est, Australia și Noua Zeelandă. (sursă)

 

Alibaba investește 300 de milioane USD în BigBasket.

În urma investiției, companai e-commerce indiană a fost evaluată la 950 de milioane USD. Piața de retail din India valorează peste 900 de miliarde USD iar cumpărăturile pe zona grocery reprezintă 600 de miliarde USD. Printre concurenții BigBasket se numără Grofers, business similar susținut de SoftBank. BigBasket va folosi fondurile pentru a construi o rețea de fermieri și una logistică. (sursă)

 

Acțiunile HelloFresh cresc în urma unui trimestru 4 cu o creștere de 59%.

Compania de livrare de mâncare listată pe bursa din Frankfurt în noiembrie, a încheiat trimestrul 4 cu o creștere de 59% față de precedentul trimestru, atingând o cifră de vânzări de 313 milioane USD. Cea mai mare creștere s-a înregistrat pe piața din SUA, cea mai mare pe care activează compania, unde vânzările s-au dublat. Vânzările internaționale ale HelloFresh au crescut cu o treime în T4. (sursă)

 

Mercedes și Bosch se află la câteva luni de testarea unor taxiuri autonome.

Anunțul a fost făcut de șeful Bosch, fără alte detalii. Până în prezent, cele două companii au declarat că vor produce vehicule autonome pregătite pentru drumurile publice până la începutul următorului deceniu. Daimler pariază pe un model de taxi autonom configurat strict pentru condus autonom, ceea ce ar conferi acestuia un plus de ergonomie și performanțe față de vehiculele de serie. (sursă)

 

Target va oferi un serviciu de personal shopping.

CEO-ul Target va oferi acest serviciu prin Shipt, companie de livrări same-day achiziționată în decembrie pentru 550 de milioane USD. Retailerul a demarat deja noul serviciu în anumite zone din Florida. Planul companiei este de a extinde acest serviciu, care va ajuta consumatorii să cumpere mai ușor online și va permite ridicarea din magazin. Target va construi noi magazine în New York, Boston și Chigago, precum și în campusuri universitare. (sursă)

 

Banco Santander plănuiește lansarea de plăți mobile internaționale folosind tehnologia Ripple.

Termenul pentru lansare este trimestrul 1 al actualului an fiscal. Santander testează noua tehnologie de 18 luni cu angajații băncii. Aplicația a fost testată pentru plăți Apple Pay între 10 și 10.000 GBP, folosind Touch ID pentru logarea securizată. Santander urmărește lansarea serviciului simultan în 4 țări și promite un sistem complet transparent de comisionare. (sursă)

 

Uber și Lyft doresc să interzică mașinile autonome private.

Conform celor două companii, numai flotele de vehicule ar trebui să aibă voie să opereze mașini autonome, persoanele private nefiind de încredere în această zonă. Uber și Lyft se numără printre semnatarii unei noi liste de obiective de transport elaborare de un grup de ONG-uri, listă intitulată “Shared Mobility Principles for Livable Cities”. Conform punctului 10 de pe această listă, flotele pot oferi acces avantajos, pot maximiza siguranța publică și minimiza emisiile de noxe. (sursă)

 

Cinci companii majore de carduri de credit blochează achizițiile de criptomonede.

J.P. Morgan Chase, Bank of America și Citigroup nu mai permit clienților să cumpere criptomonede folosind cărți de credit. J.P. Morgan a declarat că motivele principale sunt volatilitatea și riscul mare asociat criptomonedelor. În ianuarie, Capital One Financial a decis interzicerea achiziției de criptomonede prin cardurile emise de instituție. Discover Financial Services a efectuat o mișcare similară încă din 2015. (sursă)

 

India ar putea interzice utilizarea criptomonedelor.

Ministrul de Finanțe indian a declarat că instituția pe care o conduce a demarat procesul de a interzice utilizarea monedelor virtuale. Acesta a adăugat că guvernul nu consideră Bitcoin și celelalte criptomonede metode legale de plată și că se vor lua toate măsurile pentru a elimina utilizarea activelor virtuale în sistemele de plată. Ministrul a mai declarat că guvernul va explora însă metode de a utiliza tehnologia blockchain pentru a crea o economie digitală. (sursă)

 

Finlanda va introduce carnetul de conducere virtual.

Agenția de Transport și Siguranță din Finlanda a declarat că plănuiește lansarea unei aplicații care să funcționeze ca un carnet de conducere digital. Lansarea estimată a acestui serviciu este finalul verii. Agenția a adăugat că se așteaptă ca aplicația să fie utilizată de foarte mulți cetățeni imediat după lansarea acesteia. Serviciul a fost testat în cazul ridicării de colete poștale, utilizatorii reușind să fie autentificați cu succes prin intermediul identității digitale. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.