Snap crește în trimestrul 4, încasările VISA cresc cu 25% datorită e-commerce, Uber lansează EATS în Ucraina și încheie un acord cu Bell pentru dezvoltarea de taxiuri aeriene, WalMart investește în VR

 

Snap raportează o creștere solidă a veniturilor pe trimestrul 4.

Snapchat a înregistrat zilnic 187 de milioane de utilizatori activi, cu 18% mai muți față de aceeași perioadă a anului precedent. CEO-ul Snap pune performanțele bune pe rata mai mare de retenție pe Android și prețurilor mai avantajoase la publicitate față de Google și Facebook. Compania a raportat creșteri cu 74% a veniturilor, la 281 de milioane USD. Venitul per user a crescut cu 46% față de anul precedent, la 1,53 USD. Pierderile Snap s-au ridicat la 350 de milioane USD.  (sursă)

 

Studiu National Bureau of Economics: numărul companiilor americane listate public a scăzut cu mai mult de 50% în 2016.

Conform publicației, în 1997 s-au listat public 7500 de companii americane, numărul scăzând la 3618 în 2016. Start-up-urile din SUA evită din ce în ce mai mult listarea pe bursă. Unul din motive este că IPO-urile nu mai oferă beneficii suficient de promițătoare companiilor noi. În plus, companiile care vând servicii online întâmpină dificultăți în a se lista din cauza standardelor contabile și obligațiilor de a dezvălui anumite informații în cadrul documentațiilor de IPO. (sursă)

 

SoftBank elaborează un plan de a micșora discrepanța dintre valoarea activelor sale și prețul acțiunilor.

Acțiunile SoftBank  se vând sub prețul pieței, capitalizarea companiei ajungând la mai puțin de jumătate din valoarea activelor sale (aprox. 180 de miliarde USD). Executivii SoftBank monitorizează situația săptămânal. Ca soluții oferite pentru remedierea situației au fost IPO-ul diviziei mobile, transparentizarea informațiilor despre Vision Fund și vânzarea unor active. (sursă)

 

SK Telecom lansează un serviciu de music streaming bazat pe AI.

Noua aplicație a fost dezvoltată în colaborare cu SM Entertainment, JYP Entertainment și Big Hit Entertainment și va fi lansată oficial anul acesta. Noua platform va utiliza AI, rețele 5G și tehnologie blockchain. Utilizatorii vor beneficia de conținut optimizat pentru ei pe baza melodiilor ascultate în trecut de aceștia. Platforma va fi conectată la speakerul smart Nugu, dezvoltat de SK Telecom. (sursă)

 

Fusion obține 50 de milioane USD finanțare pentru soluția sa pentru ecosisteme de token-uri.

Tehnologia blockchain întâmpină dificultăți în trei zone: interoperabilitatea, uzabilitatea și scalabilitatea. Soluția Fusion este proiectată pentru a rezolva problemele din aceste zone. Compania permite generarea de coduri și semnături, optimizarea serviciilor de contabilitate și confirmarea prețurilor de achiziție prin utilizarea contractelor smart. Fusion deține potențialul de a combina toate tipurile de token virtual într-un singur ecosistem financiar. (sursă)

 

Bitcoin a scăzut marți sub 6000 USD.

Printre efectele acestei scăderi se numără și înjumătățirea capitalizării de piață a monedei virtuale, care a pierdut 200 de miliarde USD în aproape două luni. Prețul Bitcoin a scăzut până la 5947 USD, o scădere de 70% față de recordul de 20.000 USD din decembrie. Un executiv al unei bănci centrale a descris ieri Bitcoin drept “o combinație de bulă financiară, schemă piramidală și dezastru ecologic”. La 109 miliarde USD, capitalizarea Bitcoin reprezintă o treime din piața de criptomonede. (sursă)

 

VISA raportează o creștere a încasărilor de 25%.

Creșterea încasărilor VISA se datorează creșterilor numărului de plăți digitale generate de e-commerce și creșterii ecomomice generale la nivel global. În trimestrul 1 2018 venitul operațional net a crescut la 4,9 miliarde USD, cu 9% mai mult față de perioada similară a anului precedent. Volumul de plăți a crescut cu 10%, la 1,9 trilioane USD. Compania a procesat 30,5 miliarde de tranzacții. (sursă)

 

UberEATS se va lansa în Ucraina.

Uber a publicat o ofertă pentru postul de manager general UberEATS în Kiev. Serviciul de livrări de mâncare al Uber s-a lansat la nivel global în 2014. Livrarea trebuie să aibă loc în 30 de minute la un cost de 4 USD în SUA. Taxa de livrare pentru piața ucraineană urmează să fie anunțată. Serviciul de ride-hailing al Uber s-a lansat în Ucraina în 2016, începând cu varianta UberX. (sursă)

 

Spotify are venituri de peste 1 miliard USD în trimestrul 3.

Compania a atins 1,24 miliarde USD în venituri în T3. Veniturile anuale ale Spotify ar putea astfel ajunge la 4,95 miliarde USD, o creștere de 40% față de 2016. Serviciul de music streaming a avut o pierdere operațională trimestrială de aprox. 100 de milioane USD, cea anuală urmând a fi în zona a 371 de milioane USD. Spotify a fost evaluată la 19 miliarde USD în 2017 și are 60 de milioane de abonați. (sursă)

 

Uber și Bell Helicopters plănuiesc să lanseze taxiuri aeriene până în 2025.

Prin acordul semnat cu Uber, Bell Helicopters plănuiește să revoluționeze industria de transport de masă. VP-ul comercial al Bell declară că taxiul aerian este vehiculul care va face ca transportul să arate altfel în 10 – 20 de ani. Pe piețe precum Indonezia și New York, tehnologia există, clienții putând utiliza aplicații pentru a rezerva zboruri cu elicopterul. (sursă)

 

WalMart achiziționează start-up-ul VR Spatialand.

Achiziția a fost realizată de incubatorul tech al retailerului. WalMart va dezvolta produse VR pentru magazinele sale fizice și online. Spatialand este o platformă de software care permite crearea de experiențe în realitate virtuală. Știrea vine în contextul în care mai mulți retaileri caută să utilizeze progresele tehnologice pentru a îmbunătăți experiența clienților lor, atât online cât și in-store. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.