Goldman Sachs finanțează clienții Apple, Didi colaborează cu Renault, Nissan și Mitsubishi pe car-sharing, Alibaba este lider în patente blockchain, XPO ajunge în Europa, SoftBank raportează 22 mld USD în T3, iar Nest fuzionează cu Google

 

SoftBank ar putea cumpăra o treime din Swiss Re, una din cele mai mari companii de reasigurare din lume.

Tranzacția ar putea fi în jurul a 10 miliarde USD. Masayoshi Son ar urma astfel traiectoria unor oameni de afaceri precum Warren Buffett, care au adăugat conglomeratelor lor fluxuri stabile de numerar din reasigurare. SoftBank ar putea oferi produsele de asigurare Swiss Re în mod direct consumatorilor, inclusiv celor implicate în economia on-demand. (sursă)

 

Snapchat va coalbora cu NBC pentru a transmite clipuri video live de la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Snapchat pregătește lansarea unor tool-uri prin care televiziunile vor putea transmite live pe rețeaua socială clipuri video live de la JO. Prima televiziune care va transmite conținut de la Olimpiadă va fi NBC, care a investit 500 de milioane USD în IPO-ul Snapchat și 7,75 de miliarde USD pentru a transmite JO între 2022 și 2032. Astfel, NBC va primi acces la un public mai tânăr. Jocurile Olimpice de Iarnă atrag milioane de spectatori și aduc creșteri de rating pentru televiziuni. (sursă)

 

Goldman Sachs va oferi finanțare clienților Apple pentru achiziția de iPhone, smartwatch și alte gadgeturi ale companiei.

Goldman Sachs a obținut miliarde USD pentru Apple în finanțări. Acum banca oferă împrumuturi cu dobânzi scăzute clienților Apple.  Aceștia au astfel posibilitatea de a plăti achiziția unui device Apple în condiții mai avantajoase față de cele oferite de companiile de cărți de credit. Discuțiile în vederea acestui parteneriat nu s-au finalizat. Goldman Sachs urmărește astfel consolidarea pe zone mai tradiționale de servicii bancare. (sursă)

 

Didi Chuxing a semnat un acord cu grupul Renault-Nissan-Mitsubishi pe zona de car-sharing.

Didi plănuiește să colaboreze cu conglomeratul auto pentru a dezvolta servicii de car-sharing cu vehicule electrice în China. Proiectul face parte din strategia alianței Renault-Nissan-Mitsubishi de a investi 1 miliard USD în 5 ani în noi zone ale industriei auto. Prin acest potențial parteneriat, cele 3 companii ar urma să ofere mașini 100% electrice pentru noul serviciu al Didi. În cadrul acestei colaborări urmează să fie incluși mai mulți producători de mașini electrice din China și internaționali. (sursă)

 

Alibaba este liderul în patente blockchain publicate în 2017.

Conform unui raport recent, Alibaba a fost lider pe toate cele 3 tipuri de patente (invenții, design și utilitate) în 2017. Alibaba are 49 de patente legate de tehnologia blockchain, 44 fiind înregistrate în 2017. Pe locul 2 se situează Bank of America, deținătoare a 44 de patente, din care 33 în 2017. Pe locul 3 este divizia Digital Currency Research Institute a People’s Bank of China, cu 33 de patente. Divizia China Banknote Printing a băncii de stat chineze a înregistrat 22 de patente. Astfel, People’s Bank of China deține 55 de patente blockchain în total. (sursă)

 

XPO Logistics, cea mai mare companie de livrare de articole voluminoase de pe piața din America de Nord, se extinde în Europa.

XPO Logistics livrează articole de mari dimensiuni precum electrocasnice și electronice. Compania a decis să se extindă în urma unui trimestru 4 profitabil. XPO a înregistrat încasări de 4,19 miliarde USD în T4, în creștere cu 14% față de aceeași perioadă a anului precedent. Compania a avut creșteri pe zona de brokeraj de transport, livrări last mile și contracte de logistică. XPO urmărește să investească 8 miliarde USD în Europa și America de Nord. Printre clienții XPO se numără IKEA și Zara. (sursă)

 

Alipay este acceptat ca metodă de plată third-party în Apple Store China.

Alipay va fi metodă de plată în toate punctele de desfacere Apple din lume, însă colaborarea va demara cu cele 41 din China. Sistemul de plată Apple Pay nu este încă popular în China, însă Apple caută să se extindă pe această piață. Site-ul chinez al Apple, iTunes și App Store acceptă Alipay ca metodă de plată de peste un an. (sursă)

 

SoftBank raportează un profit de 8,4 miliarde USD în trimestrul 3 2017.

Creșterea se datorează în special rezultatelor bune ale Sprint. SoftBank a încasat 22 de miliarde USD, ceea ce reprezintă o creștere trimestrială de 3,9%. Compania a declarat că va vinde acțiuni din compania sa de telecomunicații din Japonia pentru a obține lichidități pentru noi investiții. SoftBank a investit agresiv în AI, Internet of Things și energie regenerabilă. (sursă)

 

Ripple încheie un parteneriat cu procesatorul chinez de plăți LianLian.

Astfel, Ripple pătrunde pe piața de plăți instant din China. LianLian este licențiată în Hong Kong și are 150 de milioane de utilizatori în regiune. Compania procesează miliarde de plăți între comercianți precum Amazon, Ali Express și eBay și consumatori. Conform acordului dintre cele două, LianLian va utiliza platforma xCurrent a Ripple pentru a gestiona fluxul de plăți către piața e-commerce chineză prin bănci partenere din Asia, SUA și Europa. (sursă)

 

Nest va fuziona cu Google.

Google a anunțat că Nest nu va mai fi o companie de sine stătătoare a Alphabet. Nest va fi fuzionată în cadrul diviziei de hardware a Google. CEO-ul Nest va fi subordonat vice-președintelui de pe zona de hardware Rick Osterloh. Google declară că această fuziune îi va permite să combine hardware, software și servicii și să continue integrarea Nest cu Google Assistant. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.