Amazon lansează un serviciu de livrare și recrutează un executiv NBC, Gibraltar oferă primele reguli globale pentru ICO-uri, Franța și Germania propun o nouă taxă pentru firmele tech din SUA, iar Alibaba sponsorizează Jocurile Olimpice

 

Amazon lansează propriul său serviciu de livrare, Shipping with Amazon.

Serviciul va fi lansat pentru început în Los Angeles și va fi extins ulterior. Prin această mișcare, Amazon va concura pe piața de curierat cu FedEx și UPS. Shipping with Amazon va livra comenzi de pe marketplace-ul Amazon către clienții finali. Amazon a investit în operațiuni de expediții de marfă transoceanice și a creat și propriul hub aerian. (sursă)

 

Ant Financial urmărește să obțină 5 miliarde USD finanțare.

În urma acestei finanțări, compania de plăți va fi evaluată la peste 100 de miliarde USD. Alibaba, grupul e-commerce, va achiziționa o o participație de 33%, aducând Ant Financial cu un pas mai aproape de mult anticipatul IPO. Ultima rundă de finanțare a Ant Financial a avut loc în 2016, în urma căreia serviciul de plăți Alipay a fost evaluat la 60 de miliarde USD. (sursă)

 

Porsche și Audi plănuiesc lansarea unei platforme pentru vehicule electrice.

CEO-ul Porsche declară că o platformă comună ar scădea costurile celor două branduri cu 30%. De asemenea, în urma demarării acestei operațiuni, Porsche va angaja 300 de oameni și Audi 550. Cei doi producători auto vor lansa pe drumurile publice mai multe modele sedan și SUV electrice până în 2021. (sursă)

 

Amazon urmărește să închirieze un depozit de 50.000 de metri pătrați în Sao Paulo.

Prin această mișcare, Amazon dorește să acapareze o cotă importantă din cea mai mare piață retail sud-americană, Brazilia. Amazon a investit într-un sistem de logistică de patru ori mai mare decât actuala operațiune de livrări de cărți din țară, ceea ce arată că retailerul ar putea livra și electronice și alte produse pe site-ul său brazilian. Momentan, Amazon se bazează pe livrări third-party în Brazilia. (sursă)

Gibraltar va introduce primele reguli globale pentru ICO-uri.

Guvernul din Gibraltar, împreună cu Comisia de Servicii Financiare din această țară, au declarat că urmează să se legifereze promovarea, vânzarea și distribuția de token-uri. Reglementările vor stabili regulile legate de cantitatea de informații care să necesite a fi dezvăluite. Gibraltar urmărește ca prin reglementările ICO-urilor să își crească industria de servicii financiare. (sursă)

 

Visa va achiziționa Fraedom pentru 174 de milioane USD.

Fraedom este o compania de tehnologie SaaS care oferă tool-uri de gestionare a plăților și tranzacțiilor pentru bănci și clienți corporate. Fraedom este partener al Visa de aproape 10 ani. Compania a gestionat peste 1 miliard de tranzacții prin platforma sa, iar tehnologia sa este folosită de peste 173.000 de organizații. Prin această mișcare, Visa își va consolida poziția pe piața de plăți B2B. (sursă)

 

Franța și Germania doresc să introducă noi taxe la nivel UE pentru companiile americane de tehnologie.

Ministrul francez de finanțe a declarat că dorește să adopte deja din 2019 legislație care să prevadă impozitarea adițională a companiilor tech. În Germania, cele două partide majoritare, doresc să implementeze un sistem de taxare care să împiedice companiile multinaționale să se sustragă de la plata impozitelor. Italia, Germania, Spania și Franța sunt principalele țări care urmăresc reformarea sistemului de impozitare în UE. (sursă)

 

Ripple semnează un acord cu UAE Exchange pe zona de plăți transfrontaliere.

UAE Exchange se alătură rețelei RippleNet, care utilizează tehnologia blockchain pentru plăți internaționale în timp real. CEO-ul UAE Exchange declară că parteneriatul cu Ripple va oferi experiențe îmbunătățite clienților serviciilor de plăți și va oferi un avantaj competitiv companiei, care va putea efectua plăți transfrontaliere mai rapide și la costuri mai scăzute. (sursă)

 

Amazon recrutează un executiv al NBC.

Jennifer Salke va deveni șeful studioului online al Amazon, după 6 ani petrecuți ca președintele de entertainment al NBC. Precedentul executiv, Roy Price, a demisionat în octombrie, în urma unui scandal de hărțuire sexuală. Salke preia poziția de conducere a Amazon Studios într-o perioadă tumultoasă pentru această entitate. (sursă)

 

Alibaba inaugurează un nou proiect de sponsorizare pentru Jocurile Olimpice.

Prin noul program de sponsorizare, Alaibaba va crea sate și stadioane olimpice smart și conectate. Alibaba este partener cloud și e-commerce al Comitetului Internațional Olimpic și a semnat anul trecut un contract de câteva sute de milioane USD prin care va upgrada constant tehnologia din spatele Jocurilor Olimpice. Alibaba a lansat și o nouă suită de produse software pentru zona de back-office a gestionării evenimentelor sportive. Compania are aprox. 300 de angajați la Pyeongchang care studiază modul în care se desfășoară evenimentul și cum țările gazdă pot economisi bani. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.