Libris.ro incheie 2017 cu o cifra de afaceri de 31.2 milioane lei

 

Libris.ro, cel mai mare retailer online de carte din Romania, a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de 31.2 milioane de lei, in crestere cu 14% fata de anul anterior.

Valoarea medie a unei comenzi plasate pe Libris.ro a crescut anul trecut cu 20% fata de 2016, pana la pragul de 70 lei.

Cele mai vandute categorii de produse au fost Beletristica, Dezvoltare personala si Carti pentru copii. Categoria cu cea mai mare crestere fata de 2016 a fost Jocuri, unde cresterea a fost de 92%.

 

ÔÇťFiecare aparitie mult asteptata si mult mediatizata duce la o cresteri in domeniul respectiv. Remarcam pe 2017 o crestere pe domeniul Dezvoltare Personala, prin publicarea in 2017 a cartii “De vorba cu mine insumi” – Prentice Mulford, dar si a domeniului Arta, Arhitectura, Design, prin aparitia ÔÇťAtlasului frumusetii Femeile lumii in 500 de portreteÔÇŁ – Mihaela Noroc. Beletristica are an de an o serie de aparitii care o mentin mereu pe acelasi trend crescator.
Dincolo de partea de carte, interesanta a fost cresterea cu 92% in categoria Jocuri pe care am introdus-o la inceputul anului trecut, dar care a fost apreciata in special in combinatie cu cartile pentru copiiÔÇŁ
declara Laura Teposu, Fondator si Director Dezvoltare Libris.ro.

Cei mai multi cumparatori pe Libris.ro sunt femei (70%), cu varste intre 22-45 ani (60%), urmate de 18-24 ani (24%), cu studii medii si peste medii, din mediul urban.

Peste 50% dintre vizite vin de pe dispozitive mobile, iar orasele din care se plaseaza cele mai multe comenzi sunt Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Ploiesti, Oradea si Craiova.

 

Investitii in infrastructura si in stimularea lecturii

In 2018 Libris.ro va finaliza investitia in noul depozit de carte, care va gazdui peste 3 milioane de volume in stoc permanent si va permite largirea tuturor gamelor de produse comercializate. Constructia depozitului a demarat in 2017, iar investitia se ridica la peste 3 milioane de euro.

ÔÇťNoul depozit ne va permite sa dispunem de un numar mai mare de produse. Momentan punem la dispozitia publicului aproape 100.000 titluri, dintre care mai mult de o treime sunt carti in limba romana. Ne propunem marirea ofertei de carte in limba romana cu pana la 30%, a jocurilor, dar si a produselor asociate lecturii (semne de carte, lampi pentru citit etc)ÔÇŁ spune Laura Teposu.

Pe langa investitiile in infrastructura si extinderea portofoliului, Libris.ro investeste anul acesta 100.000 euro intr-o campanie ampla de incurajare a lecturii. #RespectYourself Ofera-ti timp pentru lectura este o campanie ÔÇô manifest, desfasurata de Libris.ro pentru constientizarea faptului ca alocarea de timp pentru lectura este o forma de respect fata de propria persoana.

 

Campania #RespectYourself se desfasoara pe tot parcursul anului 2018 si cuprinde un intreg calendar de actiuni. ÔÇ×In primul rand am gandit un proiect pilot ce vizeaza doua scoli din Romania, una din mediul urbam si cealalta din mediul rural. Incercam sa identificam, la nivelul fiecarei unitati de invatamant, care este raportarea fata de lectura: cati copii citesc, ce anume citesc, ce carti le-ar placea sa gaseasca in biblioteca scolii, cat citesc parintii lor etc. Vom realiza un studiu, iar concluziile le vom folosi pentru a programa evenimente in colaborare cu cadrele didactice in scopul apropierii copiilor si familiilor acestora de carti. De pilda, avem in vedere dotarea bibliotecilor celor doua scoli cu carti pe placul elevilor, dar si pentru partinti si profesori. La finalul celor 12 luni se vor masura rezultatele si credem ca ele vor sprijini ipoteza ca acolo unde se aloca reurse financiare, materiale si de timp, numarul de ore alocate lecturii va creste.ÔÇť Laura Teposu.

 

#RespectYourself Ofera-ti timp pentru lectura va fi promovata si in mediul online. Toate materialele si actiunile Libris din 2018 vor fi sub umbrela acestei campanii sprijinita si de persoane publice care sunt modele de urmat in domeniul lor de activitate. Pagina dedicata acestui proiect poate fi accesata usor la https://www.libris.ro/respectyourself.

 

Despre Libris.ro

Fondat ├«n 2009, Libris.ro este o afacere 100% rom├óneasc─â ╚Öi cea mai mare libr─ârie online din Rom├ónia. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispozi╚Ťia cititorilor pe Libris.ro, al─âturi de jocuri pentru copii, board games, muzic─â, filme ╚Öi cadouri.

Din decembrie 2014, Libris.ro s-a al─âturat Organiza╚Ťiei “Salva╚Ťi Copiii” ├«n proiectul de reducere a mortalit─â╚Ťii infantile ├«n Rom├ónia.

Pentru detalii legate de LIBRIS.ro:

Anca Popa | Consultant PR| Zacke PR | anca.popa@zackepr.com | 0724.202.474

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Programul Deschide România al eMAG include deja 530 de producători români, ING creează o paltformă digitală pentru companii, Porsche se extinde către ride-sharing și mașini electrice, băncile din România închid conturile platformelor crypto, s
  2. Programul Deschide România al eMAG include deja 530 de producători români, ING creează o platformă digitală pentru companii, Porsche se extinde către ride-sharing și mașini electrice, băncile din România închid conturile platformelor crypto, s

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.