Uber va vinde lui Grab divizia sa din Asia de SE, Snapchat vinde pantofi sport Jordan, Google folosește AI pentru a identifica pacienții cu risc cardiovascular, iar Bitcoin crește la 11.000 USD

 

Uber se pregătește să vândă business-ul său din Asia de Sud-Est lui Grab.

Grab oferă servicii de taximetrie, car-pooling, mașini private și bike-sharing în peste 100 de orașe din regiune. Compania declară că deține 95% din piața de taxi-hailing. Achiziția business-ului Uber ar imita mișcarea acesteia din China și Rusia, unde a cumpărat participații din companiile locale. Obiectivul SoftBank, finanțator Grab, este acela de a acapara o cotă mai mare la nivel global din piața de ride-sharing, iar obiectivul Uber este de a-și îmbunătăți cifrele financiare înaintea IPO-ului. (sursă)

 

Sony ar putea lansa un sistem de taxi-hailing pe bază de AI.

Sony este liderul unei alianțe de companii din domeniu din Japonia, printre care se numără Checker Cab, Daiwa Motor Transportation, Green Cab, Hinomaru Kotsu și Kokusai Motorcars. Sistemul algoritmic de dispecerat al viitoarei platforme va avea la bază studiul condițiilor de trafic, vreme și calendarul evenimentelor locale. (sursă)

 

Snapchat vinde pantofi sport Jordan.

În urmă cu câteva săptămâni, Snapchat a lansat un magazin in-app prin care vinde anumite articole. În timpul All-Star Game-ului NBA din weekend, Snap a organizat un concert în urma căruia a vândut pantofi sport Jordan aflați în faza de pre-lansare. Aplicația nu vindea articolele direct, utilizatorii putând în schimb să scaneze un cod QR prin care vor putea pre-comanda din magazinul in-app al Snap pantofii sport programați pentru lansare în 24 martie. (sursă)

 

Amazon India lansează o modalitate de plată pe baza sistemului UPI.

Este prima entitate e-commerce majoră care adoptă plățile prin sistemul UPI, sistem care permite strict colectarea de plăți. Acest sistem este momentan accesibil doar pentru cumpărăturile de pe aplicația mobile. Utilizatorii trebuie să își introducă datele, care vor fi verificate în câteva secunde. Amazon verifică plățile prin propriul VPA, spre deosebire de alte servicii precum Tez sau WhatsApp. (sursă)

 

Moneda virtuală a Venezuelei va atrage investiții din partea Turciei, Qatarului, SUA și mai multor țări europene.

Anunțul a fost făcut de autoritatea de reglementare a criptomonedelor din Venezuela. Moneda virtuală Petro este văzută de guvernul venezuelean ca o metodă de a se sustrage sancțiunilor economice venite din partea SUA. ICO-ul Petro a fost programat în această săptămână. Consultanții angajați de guvern recomandă vânzarea a 38,4% din token-urile Petro în ICO la un discount de 60%. (sursă)

 

Bitcoin crește peste 11.000 USD.

Trendul de creștere al Bitcoin s-a menținut pentru a patra zi consecutivă. Moneda virtuală a crescut cu 11%, la 11.200 USD. Ultima oară când Bitcoin a fost peste acest prag a fost pe 29 ianuarie. Criptomoneda a crescut cu 57% de pe 6 februarie, depășind ca rată de creștere Ripple, Ethereum și Litecoin, care s-au apreciat cu doar 4%. (sursă)

 

 

Verily, subsidiară a Google, folosește AI pentru a identifica persoanele cu risc cardiovascular.

Verily utilizează scannere pe bază de machine learning pentru a analiza ochii pacienților, primind date legate de vârsta acestora, tensiunea arterială sau dacă sunt fumători sau nu. Aceste date sunt compilate pentru a estima riscul unui eveniment cardiac major pentru acel pacient. Această metodă are în prezent o rată de acuratețe similară metodelor consacrate de diagnosticare. Google și Verily au analizat date medicale de la peste 300.000 de pacienți pentru a îmbunătăți această metodă. (sursă)

 

Prime Shipping Foundation, joint-venture din zona de shipping, urmărește să obțină 150 de milioane USD în urma unui ICO.

Prime Shipping Foundation este un parteneriat între Quorum Capital și brokerul de nave Interchart. Conglomeratul va utiliza propria monedă virtuală pentru a facilita schimbul în și din monede tradiționale, grăbind astfel tranzacțiile, și pentru a-și crea propria cripto-bancă. Primul transport de marfă executat de companie cu ajutorul unei criptomonede a fost la finalul anului trecut, când au fost expediate 3000 de tone de cereale din Rusia către Turcia, tranzacție plătită prin Bitcoin. (sursă)

 

Mitsubishi utilizează camere cu sisteme AI pentru a revoluționa industria oglinzilor auto.

Tehnologia Mitsubishi este utilizată pentru  a crea, practic, mașini fără oglinzi retrovizoare. Sistemele convenționale pe bază de camere video pot detecta obiecte la o distanță de până la 30 de metri și le pot identifica cu precizie de 14%. Tehnologia mirrorless a Mitsubishi identifică obiectele de la 100 de metri cu o precizie de 81%. În funcție de cum utilizează șoferul imaginile, sistemul AI clasifică obiectele identificate în 3 categorii diferite: camioane, mașini și marcaje auto. (sursă)

 

Auctus, platformă blockchain, utilizează Ethereum pentru îmbunătățirea planurilor de pensie.

În general, investițiile care utilizează capital din fondurile de pensii sunt controlate de terțe părți iar nivelul de transparență este scăzut. Platforma Auctus folosește contractele smart și tehnologia blockchain pentru a combina activele clasice și în criptomonede cu scopul de a elimina intermediarii, a ajuta utilizatorii să își planifice fondurile de pensii și a reduce comisioanele. Auctus este bazată pe Ethereum, astfel că moneda virtuală poate fi folosită pentru a plăti o serie de servicii financiare. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.