Bosch intră pe piața de ride-sharing, ICO-ul Petro aduce Venezuelei 735 mil. USD, Uber lansează Express Pool în SUA, iar Amazon anunță deschiderea unui al doilea accelerator Alexa

 

Bosch achiziționează start-up-ul de ride-sharing SPLT.

SPLT oferă angajatorilor, universităților și autorităților municipale servicii de rise-sharing pentru forța de muncă. Prin achiziția SPLT, Bosch continuă extinderea pe zona serviciilor de mobilitate. SPLT va continua să opereze independent ca subsidiară a Bosch. Bosch a achiziționat și o companie germană de închiriere de scutere, pe care a lansat-o ulterior și în Franța și Spania. (sursă)

 

Raisin, marketplace de produse financiare susținut de PayPal, a fost lansat în Marea Britanie.

Raisin se concentrează în special pe zona de depozite și economisire și oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a căuta cele mai bune dobânzi de pe piața europeană. Odată cu extinderea în UK, Raisin va oferi depozite în lire sterline. BACB este prima bancă britanică aflată în parteneriat cu platforma. Raisin se diferențiază prin oferirea unei singure interfețe pentru toate operațiunile și protecție sporită împotriva fraudelor. (sursă)

 

Pandora înregistrează încasări de 395 de milioane USD în trimestrul 4.

Serviciul online de muzică a depășit estimările de venituri. Compania a introdus servicii plătite și on-demand în 2017 pentru a concura cu Spotify și Apple Music. Pandora a încheiat cu 2017 cu 5,48 milioane de clienți plătitori. Încasările sale au crescut la 395 de milioane USD, pierderile nete au scăzut la 52 de milioane USD în T4. Veniturile sale din publicitate au scăzut în urma ieșirii de pe piața din Australia. Pandora va restructura o parte din personal în urma extinderii în Atlanta. (sursă)

 

Criptomoneda Petro aduce Venezuelei 735 de milioane USD în urma ICO-ului.

Anunțul a fost făcut de președintele Venezuelei, Nicolas Maduro. Acesta speră că Petro va ajuta țara să iasă din criza provocată de devalorizarea monedei naționale, bolivarul, și de performanțele slabe ale economiei de tip socialist a Venezuelei . Guvernul țării urmărește să convingă membrii OPEC să renunțe la sancțiunile împotriva Venezuelei. Petro este bazată pe prețul unui baril de țiței. (sursă)

 

Uber lansează oficial serviciul Express Pool în mai multe orașe mari din SUA.

După proiectul pilot din Boston și San Francisco, Uber a extins Express Pool și în Los Angeles, Washington DC, Miami, San Diego, Philadelphia și Denver. Compania plănuiește lansarea serviciului și în alte orașe. Express Pool pune în contact un șofer și un client care se află pe aceeași rută și eficientizează cursele prin stabilirea unui punct de întâlnire și unui punct de drop aflat la distanță de mers pentru client. Uber declară că Express Pool va înjumătăți prețul curselor față de Uber Pool. (sursă)

 

Avis Budget Group raportează o creștere de 7% în trimestrul 4.

Încasările grupului au atins 2 miliarde USD în T4 și 8,8 miliarde USD în anul 2017. Venitul net în T4 a ajuns la 220 de milioane USD, în creștere datorită scutirii de taxe venite în urma schimbării codului fiscal american. Venitul net pe 2017 a atins 361 de milioane USD. Creșterea se datorează numărului mai mare de închirieri și perioadelor mai lungi în care au fost închiriate mașinile companiei. (sursă)

 

Amazon anunță lansarea unui al doilea Accelerator Alexa.

Programul de 13 săptămâni pentru creatorii de noi funcții activate vocal pentru Alexa va fi ținut în Seattle și va fi gestionat de TechStars. Vor participa în premieră și 3 start-up-uri din birourile londoneze ale TechStars. Fiecare companie participantă în accelerator va primi finanțare din partea Alexa Fund. Amazon caută inițiative care să extindă funcționalitatea Alexa în zona precum transporturi, sănătate și divertisment. (sursă)

 

Moovit obține 50 de milioane USD finanțare.

Aplicațiile Moovit sunt utilizate de peste 120 de milioane de oameni din 2000 de orașe aflate în peste 80 de țări. Runda de finanțare a fost condusă de Mobileye, subsidiara Intel care dezvoltă soluții pentru condus autonom. Finanțarea va fi folosită pentru a accelera dezvoltarea tehnologică a Moovit. Mobileye va integra ulterior datele Moovit în sistemul său de navigație. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.