Amazon oferă servicii logistice pentru comercianții din Australia, AirBnb ar putea lansa o linie aeriană, Takeaway achiziționează BGMenu, Circle cumpără compania de crypto exchange Poloniex

 

Alibaba plănuiește să cumpere participația Baidu din cadrul aplicației de livrare de mâncare EleMe.

Prin această mișcare, Alibaba dorește să își consolideze poziția în zona de livrare de livrare de mâncare. Gigantul retail urmărește să achiziționeze și participațiile celorlalți acționari EleMe, companie care a fost evaluată la 6 miliarde USD în mai 2017. În cazul unei achiziții reușite, Alibaba și Meituan vor fi companiile care vor domina piața chineză de livrări de mâncare, piață de aprox. 11 miliarde USD în trimestrul 4. (sursă)

 

Amazon Australia oferă comercianților serviciile sale logistice.

Amazon Australia permite comercianților de pe marketplace-ul său să plătească pentru a li se livra comenzile. Livrarea pe continentul australian presupune o serie de provocări logistice majore. Prin programul Fulfillment by Amazon comercianții pot utiliza rețeaua Amazon pentru a livra. Astfel, Amazon, împreună cu Australian Post, își asumă responsabilitatea livrării comenzilor. (sursă)

 

Go-Jek obține 1,5 miliarde USD și este astfel evaluate la 5 miliarde USD.

Printre investitorii Go-Jek se numără BlackRock și google. Go-Jek își consolidează astfel poziția pentru a concura împotriva companiilor majore de ride-hailing. Capitalul de 1,5 miliarde USD va permite Go-Jek să obțină o poziție mai bună pe piața extrem de concurențială de ride-hailing din Asia de Sud-Est. Go-Jek urmărește să ofere stimulente mai bune atât șoferilor cât și pasagerilor. (sursă)

 

AirBnb ar putea lansa o linie aeriană.

Reprezentanții companiei au dezvăluit recent planuri de a deveni o companie de servicii complete de turism. Principalul scop este transformarea AirBnb într-o companie de turism end-to-end. AirBnb intră în al zecelea an de operare și creșterea sa a dat naștere la controverse legate de modul în care economia on-demand și de sharing ar putea afecta industria tradițională de turism. (sursă)

 

Comisia Europeană emite o nouă propunere legislativă de taxare a giganților tech.

Companiile tech urmează să fie taxate între 1% și 5% pe veniturile obținute în UE. Inițiativa are drept scop creșterea cuantumului de impozite plătite de giganți precum Amazon, Google sau Facebook, care își redirecționează profiturile către state cu rate scăzute de impozit precum Luxemburg sau Irlanda. Legea ar urma să fie aplicată companiilor care generează venituri anuale de peste 900 de milioane USD la nivel global și 12 milioane USD la nivel UE. Serviciile IT, cloud computing, companiile de gaming și serviciile precum Netflix ar urma să fie scutite de noile impozite. (sursă)

 

Takeaway achiziționează compania bulgară de livrări de mâncare BGmenu pentru 12,5 milioane USD.

BGmenu operează și în România, unde deține brandul Oliviera. Achiziția va permite companiei olandeze Takeaway să își consolideze poziția în regiune, aceasta operand deja în Germania, Olanda, Polonia, Belgia și Austria. Reprezentanții BGmenu afirmă că Takeaway îi va ajuta să își îmbunătățească serviciile, atât pentru restaurante cât și pentru clienții finali, datorită capitalului său financiar și experienței pe alte piețe. (sursă)

 

Circle, start-up deținut de Goldman Sachs, achiziționează compania de crypto exchange Poloniex.

Circle, care controlează un marketplace crypto despre care afirmă că generează volume zilnice de peste 2 miliarde USD, își consolidează astfel poziția pe piață. Circle permite tranzacționarea cu peste 70 de monede digitale prin aplicația sa blockchain de plăți P2P. Poloniex oferă servicii de tranzacționare în mai multe criptomonede, majoritatea lansate în urma unor ICO-uri. (sursă)

 

Apple utilizează serviciul cloud al Google pentru iCloud.

Prima recunoaștere publică a acestui fapt a venit în urma actualizării de către Apple a unui fișier din cadrul site-ului său. Astfel, s-a dovedit că Apple se bazează pe serviciul cloud al Google pentru stocarea datelor (fotografii și clipuri video) și servicii iCloud. Google, care are drept clienți și companii precum Kroger, PayPal, Snap și Spotify, și-a consolidat în ultima perioadă poziția în zona de infrastructură digitală. (sursă)

 

Fitbit raportează rezultate sub așteptări în trimestrul 4.

Veniturile companiei s-au ridicat la 570,8 milioane USD, față de așteptările analiștilor, de 588,9 milioane USD. Fitbit a vândut 5,4 milioane de unități în T4 și 15,3 milioane în tot anul 2017. Fitbit a întreprins o serie de acțiuni agresive pentru a acapara o cotă mai mare din piața de device-uri wearable. Prețul acțiunilor companiei a scăzut cu 10% în urma raportului de încasări pe T4. (sursă)

 

Studiu: Uber și Lyft contribuie la congestionarea traficului.

Un raport semnat de profesorul Christo Wilson de la Northeastern University din Boston afirmă că firmele de ride-hailing descurajează locuitorii orașelor de la utilizarea mijloacelor de transport în comun, bicicletelor și mersului pe jos și încurajează utilizarea mașinilor. Impactul mașinilor este clar în special când companiile de ride-hailing măresc tarifele în timpul perioadelor aglomerate. Uber sau Lyft declară că ajută pasagerii să ajungă de la un nod de transport la altul (de la aeroportul Logan la South Station, în cazul Boston), însă unul dintre autorii raportului afirmă că pasagerii utilizează companiile de ride-hailing ca modalitate separată de transport, nu pentru conexiune, ceea ce mărește gradul de congestie a traficului. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.