Amazon face noi mișcări în zona de entertainment, Etsy și Square publică rapoartele de încasări, Insulele Marshall lansează propria criptomonedă, Google Cloud îl cooptează pe fostul director de cercetare Alexa

 

Takeaway continuă investițiile.

Grupul de food delivery a declarat că va continua să investească, deși pierderile sale nete s-au triplat în 2017. Compania olandeză concurează cu Delivery Hero pe piața din Germania. Takeaway a raportat o pierdere netă de 51 de milioane USD în 2017 la nivelul întregului grup. Veniturile grupului au crescut cu 49%, la 206 milioane USD pe 2017. Veniturile Takeaway în Germania au crescut cu 57%, piață pe care a investit 88 de milioane USD în marketing. (sursă)

 

Facebook Messenger lansează funcționalități de business chat.

Noile funcții au fost lansate în cadrul Messenger 2.3 în urma unei actualizări. Acestea urmează să aducă un mai mare engagement între companii și clienți. Business-urile vor putea personalize mesajele de întâmpinare și culoarea icon-ului. Plugin-ul de Messenger va putea adăuga notificări, un meniu permanent și tool-uri pentru personalizarea e xperienței utilizatorului. (sursă)

 

Amazon a lansat un serviciu de music streaming în India.

Amazon Prime Music va fi disponibil gratuit membrilor Prime din India. Este cea mai recentă încercare a Amazon de a câștiga o cotă cât mai mare din piața de e-commerce indiană. Pentru 15 USD lunar, membrii Prime din India primesc livrări mai rapide, early access la promoții și acces la serviciul de streaming de jocuri video. Amazon va concura pe piața de music streaming cu serviciul local Gaana, susținut de Tencent, și cu Apple Music. (sursă)

 

Amazon cumpără drepturile de televizare luptelor UFC.

Amazon a încheiat un contract prin care va transmite în sistem pay-per-view luptele UFC, începând cu turneul UFC 222, fără ca utilizatorii să aibă nevoie de un abonament la un provider de cablu. De asemenea, Amazon va televiza luptele și fără ca utilizatorii să aibă un cont Amazon Prime. Costul transmisiunii va fi de 64,99 USD, iar luptele vor putea fi urmărite de pe toate device-urile. (sursă)

 

JD încheie un parteneriat cu lanțul japonez de supermarketuri Family Mart.

Anumite produse ale Family Mart vor fi disponibile în cadrul aplicației JD Daojia. Pentru segmentul de public urban, Family Mart își va crește selecția de produse fresh și grocery. Datele produselor vor fi actualizate în funcție de statisticile de consum. Anumite magazine vor oferi livrare în 24h. Platforma JD Daojia are în prezent parteneriate cu aproape 4000 de magazine fizice. (sursă)

 

Etsy anunță un trimestru cu venituri în creștere.

Etsy a înregistrat vânzări de 1,02 miliarde USD, în creștere cu 17,8%, mult peste estimările analiștilor. Creșterea se datorează lansării noilor capabilități de enhanced marketing și product discovery ale platformei. Acestea au dus la 3 trimestre consecutive de creștere. La nivel internațional, Etsy a crescut cu 28%. Au fost atrași 1,68 de milioane de cumoprptori activi în trimestrul 4. (sursă)

 

Insulele Marshall vor avea propria criptomonedă, SOV.

Oficialii țării din Pacific au declarat că moneda virtuală va fi acceptată ca modalitate de plată în paralel cu moneda națională. Parlamentul din Insulele Marshall a aprobat deja statutul legal al criptomonedei. SOV va fi lansată în urma unui ICO. Mai multe țări au luat în calcul în ultima perioadă proiecte de lansare a unor criptomonede suverane, țări precum China, Estonia sau Iran. (sursă)

 

Square raportează rezultate în creștere pe trimestrul 4.

Square a procesat plăți în valoare totală de 17,89 miliarde USD în T4. Compania a raportat și o pierdere de 15,7 milioane USD, în urma creșterii investițiilor în dezvoltare și marketing. Square Cash a avut 7 milioane de utilizatori activi lunar în decembrie. Veniturile au crescut cu 36%, la 616 milioane USD, pe fondul creșterii numărului de companii mari care au apelat la serviciile Square. (sursă)

 

Google Cloud îl cooptează pe directorul de cercetare al Alexa.

Ashwin Ram este fostul manager senior al cercetării din cadrul Alexa. La Amazon, Ram a condus echipa de dezvoltare a funcției vocale a Alexa. Această funcție devine din ce în ce mai importantă pe măsură ce Amazon încearcă să ducă Alexa și în alte domenii, precum cel auto. Ram este cea mai nouă adăugire la echipa AI a Google Cloud, care îi mai include pe foștii directori AI și de cercetare de la Universitatea Stanford și respectiv Snap. (sursă)

 

China continuă lupta împotriva criptomonedelor.

Autoritățile chineze de reglementare vor monitoriza activitatea de pe platformele care permit tranzacții internaționale de criptomonede. Autoritățile vor supraveghea conturile bancare și de plăți online din țară ale investitorilor și entităților suspectate că facilitează tranzacționarea offshore de monedă virtuală. Activele din aceste conturi ar putea fi înghețate sau blocate de la utilizarea pe piața internă. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.