Amazon folosește software open source pentru a integra rapid Alexa în mașini, Zalando crește cu 22%, Kohl’s și Aldi se aliază, iar Google este chemată din nou în fața autorităților antitrust ale UE

 

Meituan a avut un volum de vânzări de 57 de miliarde USD în 2017.

Meituan a raportat venituri duble față de 2016, de 5,4 miliarde USD. Cel mai mare număr de comenzi într-o singură zi a fost de 27 de milioane. Numărul de cumpărători active annual a atins 320 de milioane USD, numărul de comercianți parteneri atingând 4 milioane. CEO-ul Meituan a declarat că dorește să exporte modelul de business al companiei la nivel international. (sursă)

 

DoorDash, start-up de livrări de mâncare, primește 535 de milioane USD finanțare de la SoftBank.

Printre finanțatori se numără GIC, Wellcome Trust și Sequoia Capital. DoorDash face legătura între restaurante, infrastructura de transport și consumatori. Compania operează în prezent în peste 600 de orașe din SUA, reprezentanții săi anticipând extinderea către peste 1600 de orașe. DoorDash va utiliza capitalul pentru investiții în serviciul de fulfillment DoorDash Drive. (sursă)

 

Alibaba investește 150 de milioane USD în Zomato.

Astfel, serviciul indian de livrare de mâncare este evaluat la peste 1 miliarde USD. Ant Financial va achiziționa și un pachet de acțiuni în valoare de 50 de milioane USD ca parte a tranzacției. Zomato, care operează în 24 de țări, a declarat că va folosi capitalul primit de la Alibaba pentru a-și îmbunătăți produsele și tehnologia. (sursă)

 

Uber anunță lansarea unui serviciu de transport al pacienților către unități medicale.

Providerii de servicii medicale pot rezerva curse pentru pacienți și asistenți. Uber se poziționează ca o alternativă ieftină și mai eficientă de transport medical non-urgență. Uber Health este disponibil ca aplicație online și ca API pentru dezvoltatorii de software. Serviciile medicale nu sunt nevoite să dețină un cont Uber, notificările vin prin SMS. Piața de transport medical non-urgență valorează 3 miliarde USD. Programările ratate aduc pierderi anuale de 150 mld USD unităților medicale din SUA. (sursă)

 

Amazon utilizează software open-source pentru a integra mai rapid Alexa în mașini.

Inginerii Amazon lucrează cu Nuance Communications și Voicebox Technologies pentru a face aplicațiile din cadrul vehiculelor compatibile cu mai multe tehnologii de recunoaștere vocală. Astfel, developerii nu  trebuie să creeze versiuni multiple ale aplicațiilor in-car. Software-ul care integrează aceste capabilități este Automotive Grade Linux, platformă open-source dezvoltată de mai mulți producători. Scopul Amazon este de a ține utilizatorii conectați la Alexa atât acasă cât și în mașini. (sursă)

 

MobilePay, serviciu de plăți deținut de Danske Bank, invită mai multe bănci finlandeze să i se alăture.

MobilePay a încheiat un acord cu entitățile finlandeze S Group și S-Bank. Astfel, utilizatorii din Finlanda vor putea conecta cardurile bancare S-Etukortti la Mobile Pay și vor putea efectua plăți, acumula puncte bonus și primi bani prin transfer, precum și chitanțe de garanții. Serviciul MobilePay este foarte popular în Danemarca, fiind instalat pe 90% din smartphone-urile consumatorilor. (sursă)

 

Mastercard va folosi Facebook Messenger pentru a extinde plățile mobile prin cod QR în Africa și Asia.

Mastercard a inaugurat un proiect pilot al unui bot Masterpass QR în Nigeria, care va fi disponibil pentru utilizare pe Facebook Messenger. Partenerii în proiect sunt băncile locale Ecobank și Zenith Bank. Comercianții pot cere bot-ului activarea plăților QR, banca aprobă operațiunea, comerciantul creează un cont și poate accepta plăți digitașe. Clienții pot plăti prin scanarea codului QR din magazin sau introducerea ID-ului comerciantului în telefonul lor. (sursă)

 

Zalando raportează venituri în creștere cu 22% pe trimestrul 4.

Cu toate acestea, profitul companiei a stagnat. Retailerul online a declarat că profitul său înaintea impozitelor a fost de 73,4 milioane USD. Încasările sale au crescut la 1,62 miliarde USD, de la 1,33 miliarde, în special pe fondul creșterii pe piețele din Austria, Germania și Elveția. Pentru 2018, Zalando estimează o creștere între 20% și 25%. Retailerul fashion german va intra pe două noi piețe anul acesta și a anunțat planuri de a-și mări numărul de angajați cu 13%. (sursă)

 

Kohl’s și Aldi încheie un parteneriat.

Kohl’s va micșora spațiul alocat mai multor unități ale sale și va închiria spațiul rămas căte lanțul german Aldi. Compania germană a demarat un proces agresiv de extindere în SUA. Aldi nu va vinde în cadrul locațiilor Kohl’s, dar se va învecina cu unitățile comerciale ale acestuia. Momentan, colaborarea are loc în cadrul unui proiect pilot care va include între 5 și 10 spații comerciale. (sursă)

 

Google, chemată din nou în fața autorităților antitrust ale UE.

Mai mulți competitori ai Google au cerut Uniunii Europene să ia măsuri pentru a se asigura că gigantul tech le tratează imparțial serviciile de shopping. Comisia Europeană a amendat anul trecut Google cu 2,9 miliarde USD. Google a declarat că va permite competitorilor să liciteze pentru reclamele din topul paginii. Un grup de 19 competitori au trimis o scrisoare deschisă către UE în care afirmă că propunerile Google nu respectă fondul deciziei Comisiei. (sursă)

 

Parlamentul brazilian adoptă un proiect de lege care reglementează aplicațiile de ride-hailing.

Inițial, propunerile de reglementare au fost foarte stricte, însă legea adoptată este permisivă față de companiile de ride-hailing, în urma lobby-ului puternic al acestora . Totuși, parlamentul din Brazilia a păstrat în lege prevederile conform cărora guvernele locale vor putea institui propriile reguli de operare pentru companii precum Uber. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.