Ministerul Economiei: Toate obiectele din metale prețioase vor fi marcate cu marca statului în locul mărcii de garanție a comercianților.

Conform comunicatului de presa emis de Ministerul Economiei:

Guvernul României a adoptat astăzi o măsură importantă pentru protecția românilor care vor să cumpere obiecte din metale prețioase. Potrivit Ordonanței de Urgență, toate obiectele din metale prețioase vor fi marcate cu marca statului în locul mărcii de garanție a comercianților. Astfel, crește nivelul de încredere și de siguranță al consumatorului și se combate eficient evaziunea fiscală și comerțul cu produse false sau contrafăcute. Măsura adoptată permite o bună supraveghere a pieței prin trei elemente:
1. Trasabilitatea obiectelor de metale prețioase – orice bijuterie cumpărată de un cetățean român are o trasabilitate clară.
2. Acuratețea informațiilor despre cantitatea și calitatea metalui prețios din bijuterii – clienții vor avea informații certe și credibile despre componența bijuteriilor pe care le vor achiziționa.
3. Evidența cantităților de metal prețios introduse și/sau scoase de pe teritoriul României – prin aplicarea mărcii de stat pe obiectele din metale prețioase se poate realiza o evidență clară a cantităților de metale prețioase care intră sau ies de pe teritoriul statului român, combătându-se în mod eficient evaziunea fiscală.

Conform discutiilor cu antreprenorii din domeniu, inclusiv magazinele online care comercializeaza astfel de produse, este necesara o dimensionare corecta a personalului pentru aceasta noua procedura pentru a nu impacta in mod semnificativ modul in care se deruleaza afacerile.

Detalii complete: MINISTRUL ECONOMIEI: PRIN APLICAREA MĂRCII STATULUI PE TOATE OBIECTELE DIN METALE PREȚIOASE SE ASIGURĂ PROTEJAREA CONSUMATORILOR ROMÂNI ȘI SE COMBATE EFICIENT EVAZIUNEA FISCALĂ

1 Trackback / Pingback

  1. Takeaway cumpără BGmenu și, implicit, Oliviera, FashionUP intră pe segmentul beauty, Floria a crescut cu 70% în 2017, Jidvei și Automobile Bavaria folosesc online-ul în strategia de creștere, Answear lansează aplicația mobile, iar Elefant.ro pri

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.