EBay adaugă o secțiune de produse sub 10 USD, Alibaba preia controlul Lazada, tranzacție de 8 miliarde USD pe piața de semiconductoare, iar co-fondatorul Uber creează o nouă monedă virtuală

 

EBay introduce o secțiune de produse cu prețuri sub 10 USD pentru a concura cu Amazon.

Categoriile de produse prezente în această secțiune sunt fashion, tech, home & deco, beauty, fitness și altele. Conform eBay, stocul de produse se va schimba în mod regulat. De asemenea, au fost adăugate secțiuni cu produse care costă sub 5 USD și sub 3 USD. Amazon a lansat recent o secțiune cu produse, din categorii precum îmbrăcăminte și accesorii, cu prețuri sub 10 USD. (sursă)

 

Acțiunile JD scad în urma raportului de încasări pe trimestrul 4, deși a avut încasări de 17,38 de miliarde USD.  

Încasările JD au crescut peste așteptările analiștilor, însă veniturile nete au scăzut cu 17,7%, la 449 de milioane USD, față de o medie estimată de 666 de milioane USD. Costurile de marketing ale companiei au crescut cu 35%, în special în perioada de Singles Day. De asemenea, JD s-a extins recent în zone precum articole de lux, îmbrăcăminte și retail fizic. (sursă)

 

Alibaba preia controlul Lazada.

Recent, doi executivi Alibaba au fost cooptați în cadrul echipei de tehnologie Lazada. Compania a închis centrele de inginerie din Bangkok și Moscova și a redistribuit angajații în centrele rămase în Singapore, Shenzen și Ho Și Min. Chun Li, cel mai recent CTO al diviziei B2B Alibaba, a preluat controlul diviziei tech a Alibaba. Adjunctul său este Raymond Yang, Chief Product Officer, fost executiv Taobao în cadrul Alibaba. (sursă)

 

Toyota investește 3 miliarde USD în tehnologie pentru condus autonom.

Producătorul auto va cheltui 2,8 miliarde USD în cadrul unui efort de a se plasa în fruntea segmentului de automatizare a condusului. În cadrul diviziei self-drive a Toyota, deținută 90% de companie și 10% de furnizorii Denso și Aisin, vor lucra peste 1000 de angajați. Limba oficială va fi engleza. Toyota va investi 1 miliard de USD în plus în AI și alte tehnologii. (sursă)

 

Garrett Camp, co-fondator Uber, creează o nouă criptomonedă.

Camp declară că scopul monedei virtuale Eco este de a rezolva problemele legate de viteză și eficiență energetică, probleme comune referitoare la alte criptomonede. Eco va folosi sisteme ale universităților și centrelor de cercetare pentru a valida tranzacții, spre deosebire de utilizarea unor rețele anonime. Eco va utiliza o altă structură de plăți pentru a reduce puterea de procesare necesară. (sursă)

 

Microchip Technology a declarat că va achiziționa Microsemi pentru 8,35 miliarde USD.

Microsemi este cel mai mare furnizor comercial de semiconductoare pentru aplicații militare și aerospațiale. Tranzacția vine în urma unor operațiuni de consolidare pe piața de semiconductoare și microchip-uri, inclusiv anunțul Broadcom conform căruia va cumpăra compania americană Qualcomm pentru 117 miliarde USD. Microsemi produce circuite integrate și semiconductoare de înaltă performanță pentru industria de apărare, aerospațială, de comunicare și centre de date. (sursă)

 

Mail Ru înregistrează o creștere a încasărilor de 32,6% în trimestrul 4.

Profitul net al companiei a crescut cu 54%, la 79 de milioane USD. Veniturile din publicitate au crescut, pe fondul creșterii engagement-ului utilizatorilor, îmbunătățirii tehnologiei de advertising și execuției procesului de vânzări. Veniturile din publicitate au crescut cu 29,4%. Vkontakte, rețeaua socială deținută de Mail.Ru, a adus venituri în creștere cu 53%. (sursă)

 

Amazon declară că nu va mai introduce produse smart home ale Google pe platforma sa.

Amazon a informat Google că nu va reînnoi stocurile de produse Nest. În urma acestui anunț, Nest a decis să întrerupă vânzarea articolelor smart home încă prezente pe Amazon. Acestea vor dispărea de pe platformă după ce stocul va fi epuizat. Încă nu este clar dacă va fi permisă pe Amazon vânzarea de produse Nest de către comercianți terți. (sursă)

 

ICO-urile au adus de 4 ori mai mult capital în zona de blockchain decât companiile de investiții.

Pentru 2018, este anticipată depășirea sumelor totale investite de către firmele de capital în zona blockchain în 2017. Deși în 2017, au fost investiții de 900 de milioane USD în zona blockchain, iar în 2018 s-au înregistrat deja 375 de milioane USD investite în acest segment, rundele tradiționale de finanțare rămân încă mult sub nivelul volumelor înregistrate de ICO-uri. (sursă)

 

Guvernatorul Bank of England îndeamnă la reglementarea criptomonedelor.

Mark Carney, guvernatorul BoE, a motivat acest îndemn prin nevoia de protecție a piețelor în fața unui tip de piață care caracterizat prin multiple bule financiare. Luna precedentă, Carney a declarat Bitcoin drept o monedă eșuată. Conform guvernatorului Bank of England, autoritățile trebuie să decidă care din criptomonedele existente  ar trebui reglementate, izolate sau integrate în sistemul financiar deja existent. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.