Amazon colaborează cu JP Morgan pentru a oferi conturi similare cu cele bancare, WeChat adaugă funcții e-commerce, Zara introduce o versiune robotizată de click and collect, iar UE susține fintech

 

WalMart demarează vânzarea de semipreparate.

Prin această mișcare, WalMart concurează serviciile Amazon Prime Now  și Blue Apron pe zona de grocery. Semipreparatele WalMart vor fi disponibile în peste 2000 de locații până la finalul anului. Prețurile pentru aceste produse se vor situa între 8 și 15 USD și nu reprezintă singurele opțiuni de acest tip de la retailer. (sursă)

 

Amazon se află în discuții cu mai multe bănci în vederea lansării unor conturi similare cu cele bancare.

Amazon țintește cooperări cu bănci mari precum JP Morgan Chase și Capital One pentru a crea o soluție bancară pentru mileniali și utilizatorii fără conturi bancare. Retailerul își păstrează modul de operare, bazat pe eliminarea intermediarilor. Băncile ar putea întâmpina dificultăți în cadrul colaborării cu Amazon din cauza autorităților de reglementare. (sursă)

 

WeChat atinge 1 miliard de utilizatori activi lunar.

Pragul a fost atins în cadrul festivalului prilejuit de Anul Nou Chinezesc. De asemenea, în aceeași perioadă, aprox. 688 de milioane de utilizatori au folosit funcționalitatea de achiziție de cadouri a WeChat, în creștere cu 15% față de precedenta perioadă de Anul Nou Chinezesc. WeChat a lansat o versiune beta a noii sale platforme de cumpărături, un marketplace mobile. (sursă)

 

Go-Jek ia în calcul un IPO pe piața din Jakarta.

Reprezentanții companiei au discutat o potențială listare pe Bursa din Indonezia cu oficialii acesteia. De asemenea, Go-Jek ia în considerare o listare secundară pe altă piață internațională. Compania nu a desemnat încă o instituție financiară care să gireze listarea. Cele mai recente rapoarte indică o supraevaluare a Go-Jek, la 1,5 miliarde USD. (sursă)

 

Ofo obține 253 de milioane USD finanțare de la Alibaba.

Finanțarea a fost obținută în urma ipotecării unei părți din activele Ofo. Aranjamentele referitoare la investiții dintre Ofo și Alibaba au fost blocate o perioadă, unele zvonuri afirmând că Ofo a fost forțată să achiziționeze o garanție de împrumut de la Alibaba în urma refuzului Didi Chuxing de a accepta finanțare adițională. (sursă)

 

Lyft încheie un parteneriat cu Allscripts pentru serviciul de transport al pacienților la programările acestora la medic.

Allscripts este unul dintre liderii pieței de arhive medicale din SUA. Compania urmează să își integreze platforma cu cele ale peste 2500 de spitale, 45000 de cabinete private și 180.000 de medici, având acces la peste 7 milioane de pacienți. Lyft va oferi servicii de transport către pacienții care nu pot ajunge la programări. Costul curselor va fi acoperit de asigurarea medicală. (sursă)

 

Zara lansează o versiune robotizată de click and collect.

Zara utilizează roboți pentru a automatiza acest proces. Punctele de ridicare din magazinele fizice Zara vor oferi utilizatorilor care au comandat online opțiunea de a scana un cod și de a-și primi comanda. În momentul scanării codului, un robot va fi activat și va aduce din depozit pachetul comandat de către client. Astfel, Zara obține un avantaj în fața competitorilor pe zona de automatizare. (sursă)

 

Siemens se pregătește pentru IPO-ul de aprox. 6 miliarde USD al diviziei Healthineers.

Compania a declarat că IPO-ul Siemens Healthineers ar putea valora 5,7 miliarde USD, urmând să devină una dintre cele mai mari listări de pe bursele europene din ultimii ani. Unitatea de tehnologie medicală caută să își consolideze poziția pe piață și să investească în noi zone, precum diagnostic molecular. Listarea Healthineers va permite Siemens să achiziționeze alte companii. (sursă)

 

Uniunea Europeană va propune un proiect de lege în vederea încurajării sectorului fintech din Europa.

Proiectul de lege va fi în special legat de crowdfunding și tehnologie blockchain. Comisia Europeană caută să încurajeze sectorul fintech, în special din cauza ieșirii din UE a principalului hub fintech continental, Marea Britanie. Planurile UE includ o propunere pentru un sistem de licențiere a platformelor de crowdfunding și a stabilirii unor standarde comune pentru blockchain la nivelul întregii Uniuni. (sursă)

 

PayU India încheie un parteneriat cu Samsung și retailerul de electronice Croma.

Funcția LazyPay a PayU va deveni disponibilă în cazul achiziției de pe platformele Samsung și Croma. Numărul de utilizatori LazyPay a crescut dramatic în ultimul an. Această funcție oferă userilor posibilitatea de a plasa comenzi și de a le plăti mai târziu, eliminând necesitatea utilizării detaliilor bancare. LazyPay a fost lansată în aprilie 2017 și are în prezent peste 50 de comercianți parteneri din segmente precum cel alimentar, travel, divertisment și plăți. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.