Alibaba consolidează parteneriatul cu Renault, Qarnot lansează un radiator care minează monede virtuale, UE susține crowdfunding-ul, iar eBay și CITIC încheie un parteneriat de logistică cross-border

 

Grab este aproape de a finalize achiziția operațiunilor Uber din Asia de Sud-Est.

Grab ar putea finaliza tranzacția săptămâna viitoare, urmând ca Uber să obțină o participație în Grab. Structura ar urma să fie similară cu cea rezultată după acordul dintre Uber și Didi în China. Uber ar urma să dețină o participație în jurul a 20%. Grab s-a aflat în discuții cu mai mulți finanțatori, inclusiv SoftBank. Grab și Uber nu au oferit detalii suplimentare privind achiziția. (sursă)

 

Didi avansează în zona de proiectare de vehicule.

Didi colaborează cu producătorul auto chinez BAIC în vederea proiectării de vehicule auto. Acest acord este similar cu cel semnat de Didi cu alți producători auto, estompând limita dintre industria auto și economia de sharing. Didi și BAIC vor opera flote de vehicule electrice și stații de încărcare. În premieră, Didi va participa și la proiectarea vehiculelor. (sursă)

 

Acțiunile Blue Apron scad în urma intrării Weight Watchers pe segmentul de semi-preparate.

Weight Watchers a anunțat lansarea propriilor semipreparate în magazine de tip grocery. Walmart a făcut un anunț similar săptămâna aceasta, intrând inclusiv pe segmentul online. Acțiunile Blue Apron au scăzut cu 17%, la 2,06 USD per acțiune, după ce IPO-ul le-a situat la prețul de 10 USD pe acțiune, proiecțiile de preț situându-se între 15 și 17 USD per acțiune. (sursă)

 

Renault și Alibaba își consolidează parteneriatul.

Producătorul auto francez contează pe piața din China drept principal vehicul pentru creșterea vânzărilor sale în următorii ani. Consumatorii chinezi vor putea de acum să achiziționeze automobile Renault prin intermediul Tmall. Renault a declarat că urmărește să își crească de 5 ori vânzările de pe piața din China în următorii 5 ani. (sursă)

 

Square Cash oferă suport tehnic pentru clienții care vor să facă depozite.

Acest pas apropie aplicația Cash a Square de a deveni un serviciu bancar de-facto. Utilizatorii aplicației pot alege să își țină salariul sau alte depozite financiare în contul Square Cash. Userii pot crea contul de depozite acceptând termenii și condițiile aplicației, urmând apoi a primi un număr de cont. Utilizatorii pot efectua plăți, pot pune banii pe card, pot achiziționa bitcoin sau pot face retrageri, pot beneficia de operațiunile cu carduri de debit, practice operațiuni de tip bancar. (sursă)

 

Boxed respinge oferta de 400 de milioane USD din partea Kroger.

Kroger a făcut o ofertă pentru achiziția Boxed Wholesale, ofertă care a fost respinsă. Boxed a declarat că țintește atragerea unei finanțări pentru a rămâne o companie privată. Boxed s-a aflat în discuții preliminare și cu Amazon, Target și Costco, dar Kroger a fost singurul retailer care a avansat o sumă. Astfel, Boxed rămâne pe traiectoria inițială cu ținta finală de a se lista public. (sursă)

 

Prețul Bitcoin scade din nou sub 10.000 USD.

Prețul principalelor monede virtuale, Bitcoin, Ethereum și Litecoin, au scăzut cu 10% după ce au fost aflate detaliile unei breșe de securitate în cadrul companiei de crypto exchange Binance. Un grup de hackeri ar fi compromis bot-ul de tranzacționare utilizat de majoritatea userilor Binance și ar fi mărit artificial prețul monedei virtuale Viacoin. Bitcoin a scăzut până la 9860 USD pe unitate. (sursă)

 

EBay și CITIC formează un joint venture în zona de logistică transfrontalieră.

Cele două părți plănuiesc crearea unei platforme de informare pe zona logistică, platformă care va conecta companii de logistică de înaltă calitate. Prin această platformă, vor fi oferite servicii complete de management și control pentru gestionarea unui lanț complet de livrare. Astfel, vor fi promovate exporturile chinezești din zona de e-commerce B2C. (sursă)

 

UE propune un proiect de lege prin care platformele de crowd-funding vor obține acces la clienți din cadrul întregului bloc.

Astfel, UE continuă să susțină sectorul fintech din Europa. O licență de crowdfunding din partea UE ar putea ajuta platformele de acest tip să își scaleze operațiunile la nivelul Uniunii. Platformele ar urma să aibă acces la investitori și companii din întregul bloc european, având mai multe oportunități de a-și promova serviciile către o bază mai largă de finanțatori. Proiectul de lege propus de Comisa Europeană are drept obiectiv să încurajeze creșterea sectorului fintech și crearea de locuri de muncă. (sursă)

 

Qarnot lansează un radiator care poate mina criptomonedă.

Qarnot este un start-up francez care a incorporat procesoare Ryzen Pro în sisteme de încălzire. QC1 este un radiator pentru smart home care include un computer pasiv, optimizat pentru minarea de criptomonede. Acesta poate fi setat în câteva minute prin conectarea unui cablu Ethernet și introducerea adresei portofelului Ethereum în cadrul unei aplicații mobile. QC1, odată cu activarea sistemului de încălzire, va activa și cele două procesoare integrate, care pot mina la o viteză de 60 Mh/secundă. Costul unui QC1 este de 3600 USD. (sursă)

 

KDDI și Sony investesc într-un sistem de operare pentru mașini autonome.

KDDI și Sony au investit 28 de milioane USD în Tier IV, start-up care dezvoltă și comercializează sisteme de operare pentru mașini autonome. KDDI va colabora cu Tier IV pentru lansarea unor teste de self-driving folosind rețele 5G. Tier IV va lansa teste cu mașini autonome pe mai multe piețe, și va dezvolta sisteme regionale de transport prin utilizarea de vehicule autonome de viteză scăzută. Sistemele Tier IV au fost adoptate de peste 100 de companii, inclusiv Yamaha, Sony și Nvidia. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.