Amazon se extinde în Vietnam, vânzările celor mai mari jucători e-commerce britanici cresc cu 23% în 2017, Volkswagen va vinde baterii pentru mașini electrice în valoare de 25 mld USD, iar Google oferă WiFi gratuit în Mexic

 

Grab Taxi încheie un parteneriat cu compania japoneză de carduri Credit Saison.

Prin noul joint venture, Grab va oferi împrumuturi și servicii conexe pe piața din regiune. Este cea mai mare extindere a companiei de ride-hailing în zona de servicii financiare. Lansarea noilor servicii va face parte din Grab Financial, care oferă servicii diverse, de la plăți la acumularea de puncte de loialitate și micro-finanțări. Colaborarea cu Credit Saison va da naștere și la servicii precum credit scoring și cărți de credit virtuale. (sursă)

 

GM plănuiește lansarea unui serviciu care va permte deținătorilor de vehicule să le închirieze atunci când nu le folosesc.

GM va demara programul pilot al unui fel de Airbnb pentru mașini în această vară. Testul se va desfășura prin Maven, unitatea de car-sharing a GM.Proprietarii de mașini le vor putea list ape acestea pe platforma Maven și vor împărți cu producătorul auto profiturile din închiriere. Maven împrumută deja mașini unor servicii precum Zipcar, Uber, Lyft sau unor companii de livrări. (sursă)

 

Amazon lansează un card de debit pe piața din Mexic.

Prin această mișcare, retailerul dorește să încurajeze consumatorii care nu dețin carduri bancare să cumpere online. Mai puțin de o treime din adulții mexicani dețin un card de credit. Cardul de debit oferit de retailer se numește Amazon Rechargeable și va deveni  o metodă de plată pe site-ul său din Mexic. Amazon a început încă din octombrie să ofere sisteme de plăți în numerar în magazine fizice. (sursă)

 

Amazon se extinde pe piața din Vietnam.

Astfel, Amazon va concura direct pe piața vietnameză cu Alibaba. Amazon a încheiat un parteneriat cu Vietnam E-commerce Association (VECOM), unul din cele mai mari grupuri de business-uri locale online. Este prima colaborare a VECOM cu un jucător din e-commerce. Amazon va putea astfel să își vândă propriile produse și să ajute companiile locale să exporte articole prin platforma sa.  (sursă)

 

Ant Financial intră pe piața din Pakistan.

Ant a achiziționat o participație de 45% în cadrul unui furnizor mobil local de servicii financiare deținut de compania norvegiană Telenor. Ant va plăti 184,5 milioane USD pentru partcipația în Telenor Microfinance Bank, care a lansat prima platformă mobile de servicii financiare din Pakistan, Easypaisa, care are în prezent peste 20 de milioane de clienți. Astfel, vor fi disponibile servicii financiare pentru IMM-uri și persoane fizice, din care 100 de milioane nu dețin conturi bancare. (sursă)

 

Banca digitală britanică Tandem achiziționează aplicația de personal finance Pariti.

Aplicația Pariti se conectează la contul bancar existent al unui utilizator, analizează istoricul acestuia de cheltuieli și stabilește un obiectiv pentru a îmbunătăți acel istoric. Start-up-ul Pariti declară că are în prezent 95.000 de utilizatori și a încheiat parteneriate cu Zopa și Lendable pentru a îmbunătăți sănătatea financiară a clienților săi. (sursă)

 

Google va lansa o rețea de hotspot-uri WiFi în Mexic.

Această mișcare face parte dintr-un proiect al Google menit să crească conectivitatea din cadrul piețelor emergente și să crească vânzările de produse ale companiei. Google Station, rețea de hotspot-uri WiFi în locații cu trafic uman crescut, rețea susținută de reclame, va fi lansată în Mexic. Rețeaua mexicană va avea 56 de locații, urmând a fi ulterior crescută. Mexic este a treia piață pe care se lansează Google Station, după India și Indonezia. (sursă)

 

Salesforce achiziționează CloudCraze, soluție e-commerce enterprise.

CloudCraze este construită pe baza unui CRM cloud. CloudCraze va fi integrată în cadrul Salesforce Commerce Cloud, ceea ce va permite clienților companiei să profite de avantajele trecerii la comerțul digital. Clienții business vor putea cumpăra online la fel de ușor ca cei persoane fizice. (sursă)

 

 

Volkswagen va distribui baterii în valoare de 25 de miliarde USD.

Volkswagen a selectat partenerii care vor distribui baterii și tehnologie conexă pentru mașini electrice. Astfel, VW pune presiune pe competitorul său de pe acest segment, Tesla. Producătorul auto european a declarat că și-a stabilit deja partenerii de distribuție pentru Europa și China, unde acesta vinde 80% din vehicule, și că va selecta un furnizor și pentru piața nord-americană. VW a stabilit drept obiectiv vânzarea a 3 milioane de vehicule electrice pe an până în 2025. (sursă)

 

Cei mai mari 20 de retaileri online din Marea Britanie au avut creșteri de vânzări de 23% în 2017.

Cei mai mari 20 de jucători e-commerce britanici au înregistrat vânzări de 11,5 miliarde USD în 2017. Cea mai mare creștere a fost înregistrată de vânzările mobile. Retailerii analizați au investit consistent în automatizarea depozitelor lor și în sisteme de logistică. Retailerii clasici, precum Marks & Spencer, se bazează din ce în ce mai mult pe online pentru a-și crește vânzările. (sursă)

 

Amazon Echo poate citi cărți audio.

Pentru a atrage clienții către serviciul Audible, Amazon Echo va citi o carte audio gratuit. Orice carte prezentă pe Audible este disponibilă utilizatorilor, inclusiv cele mai noi best-seller-uri. Obiectivul Amazon este să convingă utilizatorii să se aboneze pe loc la serviciul Audible. (sursă)

 

 

Tencent continuă extinderea în smart retail printr-un nou parteneriat cu un comerciant clasic.

Tencent Cloud și Morning Star E-Commerce au încheiat un parteneriat cu Liqun Group, un lanț regional de magazine din provincia chineză Shandong. Tencent va oferi Liqun o platformă online pentru a integra operațiunile smart retail în canalul său de vânzări. Liqun va primi acces la soluții pentru servicii online-to-offline, depozite și gestiunea resurselor. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.