Walmart oferă livrări grocery la domiciliu și cumpără participația majoritară în Flipkart, PayU oferă împrumuturi pentru e-commerce, iar Circle lansează aplicația Circle Invest în SUA

 

WalMart oferă livrare la domiciliu la prețul de 9,95 USD pentru comenzile grocery mai mari de 30 USD.

Noul serviciu de livrare al retailerului va fi disponibil în 100 de orașe din SUA. De asemenea, WalMart va demara serviciul de livrare în aceeași zi în New York până la finalul anului. Acest model de business este costisitor și a fost adoptat în trecut și de Amazon, Kroger și Target. Comenzile online pe zona grocery vor fi ambulate într-un magazine WalMart și expediate printr-o companie de livrare. Momentan, WalMart livrează în 6 orașe prin Uber și Deliv. (sursă)

 

Lyft și Magna vor dezvolta împreună hardware și software pentru mașini autonome.

Magna va finanța Lyft cu 200 de milioane USD în cadrul unei runde de 1,7 miliarde USD. Cele două companii plănuiesc să producă echipamente care să fie instalate în mașini existente pentru a le transforma în vehicule autonome. Astfel, vor putea fi produse mașini autonome mult mai rapid decât prin demararea construcției acestora de la zero. (sursă)

 

PayU oferă împrumuturi instant pentru e-commerce.

Clienții indieni ai site-urilor de e-commerce și travel vor avea posiblitatea de a plăti bunurile și serviciile achiziționate în rate lunare egale. În zona de retail, plățile în rate vor putea efectuate doar în cazul achizițiilor de telefoane mobile și electrocasnice. Aprobarea ratelor va avea loc în timp real prin intermediul colaborării cu firma germană de împrumuturi online Kreditech. (sursă)

 

Standard Chartered a lansat o bancă online în Coasta de Fildeș.

Ambasadorul noii bănci online este cel mai celebru sportiv al acestei națiuni, fotbalistul Didier Drogba. Coasta de Fildeș are a cincea cea mai mare rată de utilizare a plăților mobile de pe continentul african. În această țară, companiile telecom și instituțiile non-financiare au reușit să atragă o mare parte din clienții care nu dețin conturi bancare. Standard Chartered va oferi 70 de servicii și produse financiare online și mobile-only în Coasta de Fildeș. (sursă)

 

Circle lansează aplicația Circle Invest în SUA.

Aplicația este disponibilă în App Store și Google Play și permite utilizatorilor să tranzacționeze criptomonede în timp real fără comisioane. Circle Invest devine astfel competitorul direct al Coinbase. Prin noua aplicație se por tranzacționa Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum și Litecoin. Pentru a se lansa în 4 state din SUA, Circle Invest va trebui să se adapteze reglementărilor. (sursă)

 

Walmart va achiziționa pachetul majoritar de acțiuni în cadrul Flipkart.

Cel mai mare acționar al retailerului indian, SoftBank, a fost de acord să reia negocierile cu Walmart. Investitorul japonez va deschide astfel calea pentru o infuzie de capital între 8 și 10 miliarde USD din partea retailerului american. Walmart va deține 51% din acțiunile Flipkart după ce SoftBank își va vinde participația de 23%. (sursă)

 

Google va interzice toate reclamele referitoare la criptomonede.

Google se află în procesul de a-și actualiza politicile de advertising referitoare la servicii financiare. În urma noului update, vor fi interzise pe platforma sa reclamele la tot conținutul referitor la criptomonede, inclusiv ICO-uri, portofele electronice și consultanță de tranzacționare. Astfel, nici companiile cu business-uri crypto legitime nu se vor mai putea promova prin anunțuri plătite pe Google începând cu iunie 2018. (sursă)

 

Uber introduce serviciul de carpooling Uber Commute.

Utilizatorii Uber din Singapore vor putea folosi pentru naveta zilnică serviciul Commute al Uber. Acesta este similar cu Ryde sau GrabHitch. Spre deosebire însă de aceste servicii, cursele Uber Commute vor fi limitate, acestea putând fi accesate între orele 5 AM și 10 PM în timpul săptămânii. Pentru a fi în acord cu legile locale, șoferii nu vor putea prelua mai mult de un pasager. (sursă)

 

FitBit a lansat smartwatch-ul Versa, special creat pentru copii.

Fitbit Versa va fi comercializat la prețul de 200 USD. Smartwatch-ul este un dispozitiv wearable care funcționează ca un tracker de activitate pentru copii. Versa va fi echipat cu Fitbit OS 2.0, sistem de operare care permite monitorizarea stării de sănătate și forma fizică a utilizatorilor. Noul device este cu o treime mai ieftin față de cea mai recentă versiune a Apple Watch. (sursă)

 

Marea Britanie nu permite partajarea datelor WhatsApp cu Facebook.

Autoritatea britanică de protecție a datelor cu caracter personal a concluzionat că partajarea datelor utilizatorilor WhatsApp către compania-mamă Facebook este ilegală. Aplicația de messaging a fost obligată să întrerupă sincronizarea datelor personale cu Facebook în noiembrie 2016, în urma unei decizii guvernamentale. Information Commissioner’s Office a declarat că WhatsApp nu a oferit utilizatorilor suficiente explicații privind scopul procesării și partajării datelor lor către Facebook. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.