Alibaba pregătește un al doilea IPO în China, Amazon Prime Video are 26 de milioane de utilizatori, Lyft testează un serviciu de abonamente, iar Sierra Leone organizează primele alegeri pe bază de blockchain

 

Alibaba plănuiește un al doilea IPO în China.

Alibaba a înregistrat o creștere a acțiunilor de 4% pe piața internă. O a doua listare ar putea avea loc în această vară, dacă guvernul chinez va permite listarea companiilor străine. Deși majoritatea operațiunilor Alibaba se află în China, compania este listată cu sediul în Insulele Cayman. O listare dublă ar permite companiilor chineze să obțină capital și în monedă locală. (sursă)

 

Robinhood atinge o valoare de 5,6 miliarde USD.

Start-up-ul de tranzacționare de acțiuni se află în etapele de final ale unei runde de finanțare de 350 de milioane USD. Ultima rundă de finanțare a adus companiei o evaluare de 1,3 miliarde USD. Robinhood are în prezent peste 4 milioane de utilizatori. Investitorii săi consideră că o investiție în companie ca o mare oportunitate după ce start-up-ul a introdus recent posibilitatea de tranzacționare de criptomonede. (sursă)

 

Amazon Prime Video are 26 de milioane de utilizatori.

Strategia Amazon pare a da roade, 5 milioane de useri din cei 26 de milioane au achiziționat un abonament Amazon Prime. Astfel, Amazon poate face un calcul de ROI pe fiecare producție individuală. Compania anulează sau păstrează show-uri în funcție de costul de producție per utilizator. Serialul “The Man in the High Castle” a costat 63 USD per utilizator, de exemplu. (sursă)

 

Acțiunile Snap scad după ce Rihanna a criticat rețeaua socială Snapchat.

Criticile vedetei au venit după ce pe rețeaua socială au apărut reclame pentru un joc care făcea referire la scandalul de violență domestică în care au fost implicați Rihanna și Chris Brown în 2009. Vedeta a declarat că Snap nu ia în serios violența domestică. Snap a trimis scuze în scris și a declarat public că reclamele au fost difuzate din greșeală. În urma acestei situații, acțiunile Snap au scăzut cu 5%. (sursă)

 

În Sierra Leone au avut loc alegeri prezidențiale organizate pe baza unei tehnologii blockchain.

Prezența la urne a fost de 70%. Datorită tehnologiei blockchain folosite, voturile au fost înregistrate instant în cadrul unui ledger, rezultatele alegerilor putând fi vizualizate în timp real. Sistemul blockchain Agora a înregistrat voturile în mod anonim, rezultatele putând fi verificate și validate foarte ușor de observatori. Datorită acestui sistem, alegerile vor putea fi organizate mai eficient, cu costuri mai mici și coruperea rezultatelor ar putea fi mult redusă. (sursă)

 

Lyft testează un serviciu pe bază de abonament.

Serviciul a fost creat pentru persoanele care utilizează intens serviciul de ride-hailing. CEO-ul Lyft declară că în această săptămână compania sa a devenit pentru industria de transport ceea ce este Netflix pentru streaming-ul media. Lyft testează 2 tipuri de abonament: unul de 199 USD lunar, care oferă 30 de curse gratuite în valoare de până la 15 USD per cursă; și unul de 399 USD lunar, care oferă 60 de astfel de curse gratuite. În urma unui A/B testing, Lyft va stabili care din abonamente va fi păstrat. (sursă)

 

Autoritatea japoneză antitrust investighează Amazon.

Autoritatea antitrust din Japonia a decis să demareze o investigație datorită dependenței din ce în ce mai mari a comercianților locali de marketplace-ul gigantului e-commerce. Autoritățile investighează modurile în care giganții online pot depăși concurența și reduce stimulentele pentru ceilalți comercianți. Amazon a înregistrat în Japonia 7% din vânzările sale la nivel global, retailerul deținând 20% din piața e-commerce niponă. (sursă)

 

Coinbase încheie un parteneriat cu Barclays Bank.

Coinbase, una din cele mai mari platforme de exchange de criptomonede a obținut o licență e-money în Marea Britanie. Compania a deschis un cont la Barclays, facilitând astfel pentru clienți retragerile de numerar și depunerile. Coinbase va putea astfel să ofere servicii de plată și să emită monedă digitală în Marea Britanie, putându-se extinde mai departe pe piață. (sursă)

 

Alipay se extinde în Noua Zeelandă.

Providerul de plăți Smartpay a semnat un acord cu Alipay, urmărind să capitalizeze pe segmentul de public format din turiștii chinezi. Alipay are 520 de milioane de utilizatori activi în China și oferă acces pentru 25.000 de comercianți la segmentul turiștilor chinezi, segment care cheltuie anual aprox. 11 miliarde USD în Australia și Noua Zeelandă. (sursă)

 

Xiaomi revine în topul celor mai valoroase companii din lume.

Producătorul chinez de smartphone-uri a devenit în 2014 cel mai valoros start-up din lume, evaluat atunci la 46 de miliarde USD. Valoarea companiei a scăzut după ce ulterior aceasta a ratat obiectivele de vânzări și a lansat unele modele defectuoase de telefoane. Xiaomi a intensificat controlul de calitate intern și s-a extins pe mai multe piețe emergente, investind și în magazine fizice. Compania pregătește listarea pe mai multe burse anul acesta, la o evaluare între 80 și 200 de miliarde USD. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.